Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

RE:SOURCE RETREAT

OVERZICHT VAN DE 2021 EDITIE

De kracht van herbronnen – Re:Source Retreat

Re:Source Retreat is een 4-daagse workshop rond mindset, voeding en beweging. In november 2021 ging de eerste editie door, lees hier hoe dat verliep.

Tussen 4 en 7 november organiseerden we voor het eerst de Re:Source Retreat. Een heerlijke, intieme ervaring met 15 enthousiaste deelnemers die zichzelf een boost kwamen geven.

Hoe verliep de Retreat precies?

Elke dag begonnen we om 7u met yoga. Dan na het gezonde ontbijt workshops over mindset, voeding of beweging tot de middag. Na de lunch nog van dat, met ergens ook een workout in de dag verwerkt. Iedereen kreeg een persoonlijke buddy, en een aantal vragen om dagelijks samen aan reflectie te doen.

’s Avonds voorzagen we lichte activiteiten. Een kennismaking met de buddy, een geleide meditatie, Wim Hof-ademhaling met ijsbad en zelfs een Ecstatic Dance-feest. Een goedgevuld programma met een variatie aan ervaringen, en veel interessante informatie.

verslag Re-Source-Retreat

4 dagen lang workshops

Qua mindset hadden we het over doelen stellen, omgaan met weerstand, het belang van waarden… Op het einde stelden de deelnemers een concreet en haalbaar plan op voor zichzelf, samen met een vision board voor de inspiratie.

Op het vlak van beweging deden we allerlei verschillende workouts, en kregen we informatie mee over soorten oefeningen en hoe ze correct uit te voeren voor maximaal effect. Zo kon iedereen zijn eigen workout samenstellen die past bij wat ze nodig hebben.

Over voeding ontvingen we 3 verschillende sprekers, die elk hun visie op eten en gezondheid brachten. Van de kracht van sapjes over het al dan niet van supplementen, tot het opbouwen van een levensstijl met meer groenten.

werk in groep op re-source retreat.jpg

Wat kan je verwachten van volgende editie van Re:Source Retreat?

De basis blijft hetzelfde: een totaalervaring waar je gezond gevoed wordt op alle vlakken. Een vast schema voor de bioritmische regelmaat, met veel variatie qua thema’s en activiteiten. En natuurlijk tijd om tot rust te komen en te genieten, en als je wil om te verbinden met de andere deelnemers.

Wat elke editie anders zal zijn, zijn de workshops. We mikken op topsprekers uit allerlei gebieden die bondig de praktische essentie meegeven van hun methode of expertise. We bekijken het breder dan enkel voeding en beweging: ook slaap, hartcoherentie en andere thema’s zullen aan bod komen. Je kan dus opnieuw komen meedoen, en telkens nieuwe zaken ervaren en leren.

Enkele sfeerbeelden

workshop wim hof

workshop mindset

workshop beweging

workshop voeding

RE:SOURCE RETREAT

4 dagen workshops rond voeding, beweging & mindset
Meer info over de volgende edities