Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

ONZE 7 TIPS VOOR EEN STERKE START

Onze 7 tips voor een sterke start

Terug aan het werk! Hoe maak je het meeste van deze periode? Voor velen moet de motor nog op gang komen, of misschien heeft de zomer je weinig extra energie gegeven. Hier heb je een aantal manieren om ze efficiënt mogelijk met je energie om te gaan en toch meer te bereiken.

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Overal komen mensen terug van reis en verzamelen zich ‘s morgens op de snelwegen en overdag verspreid over de duizenden werkplaatsen en kantoren die ons land rijk is.

Hoe maak je het meeste van deze periode? Voor velen moet de motor nog op gang komen, of misschien heeft de zomer je weinig extra energie gegeven. Hier heb je een aantal manieren om ze efficiënt mogelijk met je energie om te gaan en toch meer te bereiken.

1. Maak een langetermijnplanning

Het is niet alleen een ontspannende en inspirerende bezigheid, het geeft ook focus aan je werk de komende weken en maanden. Vermijd dus om er onmiddellijk in te vliegen en je te verliezen in dagelijkse taken; sta even stil bij je overkoepelende doelen.

Een aantal vragen om je op weg te helpen:

  • Wat wil je tegen eind 2012 nog bereiken? Wat is prioritair, en wat kan wachten tot later?
  • Bereken snel hoeveel tijd je aan ieder project zal zitten. Kom je toe?
  • Welk actiepunt wil je concreet aanpakken?
  • Welke sterkte ga je verder ontwikkelen, en welke zwakte ga je wegwerken?
  • Hoe past je huidige werk in het grotere plan van je leven? Hoe kan je je nu al beginnen voorbereiden op de volgende stap?

2. Begin met een nieuw time-managementsysteem

Weet je nog, die frustratie die je had over een bepaald deel van je werk dat niet lekker liep? Begin met iets nieuws nu je nog aan het warmlopen bent, dan is er nog tijd om bij te sturen. Installeer die nieuwe manier om met je email om te gaan, of bereid je werkplek voor op een andere flow. Bespreek met je collega’s een nieuwe procedure.

3. Zeg ‘hallo’ tegen iedereen

Veel kans dat er weinig tijd zal zijn om bij te praten eens iedereen weer volop aan het werk is. Iedereen neemt zich voor er tijd voor te maken, maar weinigen doen het! Werk wordt heel snel weer het enige gespreksonderwerp, en zo mis je misschien de kans om je relatie met bepaalde collega’s te verdiepen en je werk leuker te maken. Maak dus de komende week even tijd om mensen terug te begroeten en te vragen hoe hun vakantie was.

4. Praat met je baas

Iedereen maakt zich op voor de drukke maanden die zullen komen. Nu is een goed moment om eens met je baas te gaan praten over de verwachtingen voor de komende maanden, en eventuele beloningen die daaraan vasthangen. Zo kan je specifiek werken naar een afgesproken resultaat, en vermijd je misverstanden en verloren werk. En ook je baas wil misschien wel vertellen over diens vakantie…

5. Schaf nieuw materiaal aan

Niks leuker dan met nieuwe spullen aan de slag te gaan! Het geeft een heerlijke voldoening, en een gevoel van luxe. Zelfs kleine dingen als een nieuwe balpen of planten in je kantoor maken al een groot verschil. Verwen jezelf, je hebt het nu al verdiend!

6. Ruim je kantoor op

Zet je nieuwe spullen op hun nieuwe plek, en zorg dat alles wat je niet nodig hebt weg is. Maak je bureau helemaal leeg, kuis je werkplek grondig en durf misschien een aantal dingen weg te smijten. Het zal je werk een stuk aangenamer maken.

7. Schrijf je nu in voor een cursus

Eens je bezig bent, heb je nog weinig tijd om jezelf te ontwikkelen. Het is al snel moeilijk om je vrij te maken, zeker voor meerdere dagen. Schrijf je dus nu in, vooraleer je agenda volloopt. Later zal je kunnen genieten van leerrijke mini-vakanties waarna je verfrist terug aan het werk kan. Als je dit om de zoveel maanden doet, heb je voor je het weet een indrukwekkende lijst nieuwe vaardigheden bij. En wie weet tegen dan ook een promotie? Bekijk hier het coaching- en trainingsaanbod van YourCoach.