Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

HOE BLIJF JE GEMOTIVEERD?

Hoe blijf je gemotiveerd?

Ontdek hoe jij je motivatie hoog kan houden wanneer je bezig bent vanalles te bereiken in je leven. Haal vanaf nu meer voldoening uit je resultaten!

Wanneer je bezig bent met het nastreven van bepaalde doelstellingen, heb je momenten nodig om de batterij op te laden. Het kan zijn dat je tijdens een project wat rust neemt, om er dan weer met vernieuwde moed in te springen. Nog belangrijker dan dat is dat je regelmatig viert.

Het woord ‘vieren’ komt uit het zeilen: het betekent dat men de touwen die een zeil strakhouden, gelost worden. Dat wil dus zeggen dat de boot minder snel vooruit gaat, en dat de spanning uit het zeil gaat. Dat is de ideale tijd om de rum uit het ruim te halen, en een feestje te bouwen!

Dit is zelf een van mijn grootste valkuilen: maar al te vaak blijf ik doorwerken in plaats van even te genieten van een gelanceerd project. Ik onderteken een groot contract en ga onmiddellijk werken. Of ik werk iets belangrijks af, en begin aan het volgende. Niet dat je altijd alles moet vieren, maar toch regelmatig.
Eigenlijk zou je elke week wel iets kunnen vieren. Dat maakt het de moeite waard om iets na te streven! Een momentje om stil te staan bij wat je verwezenlijkt hebt, en hoe leuk het is dat je er nu bent. Zo blijf je je ook bewust van het feit dat je wel degelijk aan het vooruitgaan bent. Want dat vergeet je als je altijd maar blijft doordoen…

Dus: bedenkt iets dat je de komende tijd zal kunnen vieren, en bereid het voor. Nodig wat mensen uit, en maak er wat tijd voor vrij!