Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 20 FEB 2020

Verslag YourCoach Café

Coachen in organisaties: Droom of Noodzaak

Joke Vander Laenen

Onze wereld wordt steeds complexer. Organisaties staan dan ook voor stevige uitdagingen. Verantwoordelijkheden, rollen en samenwerkingsverbanden transformeren. Omdat het klassieke top-down management hapert, verschuift de focus naar ‘het uit de mensen zelf laten komen’. Coachend werken lijkt de sleutel. En dus wordt er verwacht dat je naast Leidinggevende, HR Business Partner, Projectleider, Coördinator of Account Manager liefst ook een inspirerende coach bent.

Maar werkt dat wel: coachend werken in een resultaatgerichte omgeving? Of voel je je ‘gesandwicht’ tussen de verwachtingen van het bedrijf en de wensen van collega’s? Of ervaar je dat je – door coachend te werken – vooral zelf meer apen op je schouder neemt? En hoe geloofwaardig ben je nog, als je switcht tussen de verschillende rollen?

Dus: werkt het? Ja, het werkt maar het is niet gemakkelijk. Een complexe realiteit vraagt om een genuanceerd antwoord. Die realiteit gaat Joke met jou verkennen en exploreren tijdens dit Yourcoach Café.

Verwacht je niet aan het zoveelste ronkende model of een allesomvattend antwoord, want als het antwoord eenvoudig was, dan was de vraag niet zo boeiend. Het wordt dus een spannende avond vol verrassende inzichten, prikkelende ervaringen en speelse humor. Je stapt buiten met een lichter hoofd, een warmer hart, en veel goesting om aan de slag te gaan met een kleine schatkist vol meteen toepasbare werkvormen.

Over Joke Vander Laenen

‘Rebel with a cause’ Joke Vander Laenen doorliep zelf een stevig traject in het bedrijfsleven. Ze werkte bij Corelio, Kluwer Uitgevers en Telenet, als communicatie-expert, leidinggevende, trainer en coach. Ze kent de druk van targets en de zoektocht naar authenticiteit en menselijkheid in een harde wereld.

Joke is Germanist, Master Practitioner NLP, Gecertificeerde Integrale Coach, en ze blijft zich voortdurend bijscholen. Ze haalt inspiratie uit het Westen en het Oosten: Wetenschap, Filosofie, Literatuur, Poëzie, Ikigai & Theatre of the oppressed van Augusto Boal, met dank aan leermeester Francis Laleman.

Intussen heeft ze meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van leidinggevenden, trainers en coaches. Ze is trots op haar eigen bedrijf Wings & Wonders en ontwikkelde samen met Systemisch Master Hilbrand Westra ‘Let your heart move’, een unieke aanpak voor het gebruik van muziek in coaching en training. De voorbije 2 jaar ontpopte ze zich tot de bevlogen trainer van de Integrale Coaching Essentials.