Nieuwsbrief April 2014

Beste,

Soms valt er niet veel te babbelen, maar is er wel veel te zeggen. We weten allemaal dat stiltes regelmatig betekenisvoller zijn dan een hoop woorden. Eén beeld, één blik zegt meer dan allerlei blabla.

Nergens wordt dat duidelijker dan in een coachgesprek: terwijl de persoon praat, observeert de coach diens lichaamstaal en subtiele signalen. Hij luistert naar het 'Verhaal onder het Verhaal', dat wat tussen de lijnen wordt gezegd.

Het is vaak ook datgene dat jij wel voelt, maar zelf niet kan benoemen. De coach plakt er een betekenis op, plaatst het in een kader. Hij werkt met wat zich toont, niet met wat jij wil laten zien.

Dat is natuurlijk niet het voorbehouden gebied van de coach. Integendeel; het is volgens ons een vaardigheid die iedereen dagelijks kan gebruiken om zichzelf en anderen verder te helpen. Een houding die in allerlei relaties zijn vruchten afwerpt en onnodige misverstanden vermijdt.

Vandaar ook dat onze opleidingen en trajecten meer zijn dan louter opleidingen om 'coach' te worden. Iedereen is tegenwoordig toch al coach. We proberen een manier van kijken, van in het leven te staan, door te geven.

In individuele trajecten én in opleidingen creëren we niet alleen inzichten. We geven vooral ook tools mee om je eigen waarheid zelf terug te vinden wanneer ze zich weer eens verhult achter een mist van verwarrende gedachten en illusies.

Zo maken we onszelf voortdurend overbodig in het leven van onze klanten, ze kunnen zelf verder. En ook wij kunnen verder. Dat is volgens ons de manier waarop je de grootste betekenis kan hebben voor mensen: doen wat nodig is, en de persoon vervolgens diens eigen weg laten verderzetten.

We zien je dus graag wanneer het zover is.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 24 april

Vorige maand spraken wij zelf op het Café, over samenwerkingen en hoe je ervoor zorgt dat ze werken. Het werd - al zeggen we het zelf - een onderhoudende en gezellige avond. We brachten enkele theoretische concepten rond samenwerkingen, en daarna gingen de deelnemers op zoek naar de partner die bij hen past. Wil jij ook weten welke voor jou de ideale (samenwerkings)partner is?

  Lees hier het verslag van 20 maart over 'Partnerschappen'

Donderdagavond 24 april: Patrick Pickart met 'Hypnose in het bedrijfsleven'

Patrick PickartDeze maand, op donderdagavond 24 april, komt er een hypnotiseur! Patrick Pickart is geen onbekende in het Vlaamse entertainmentcircuit. Hij verzorgt al jaren hypnoseshows, waarin dus mensen in een staat van trance worden gebracht en allerlei vreemde dingen doen.

Achter hypnose zit echter ook een eeuwenoud gedachtengoed dat veel deelt met coaching, therapie en andere technieken van suggestie. Het is dit gedachtengoed dat Patrick ons komt onthullen, met een focus op hoe je het kan gebruiken in teams om de samenwerking en communicatie te verbeteren.

  Schrijf je nu in voor YourCoach Café op 24 april

Loopbaanbegeleiding YourCoach
Loopbaanbegeleiding bij YourCoach

Loopbaancheques bij YourCoachDeze maand start de VDAB een nieuwe mediacampagne over loopbaanbegeleiding met loopbaancheques. Reeds meer dan 130 mensen volgden al een loopbaantraject bij YourCoach!

Heb jij ook zin om samen met een loopbaancoach je carrière een nieuwe wending te geven? We helpen je graag verder met je loopbaan. Contacteer ons vandaag nog om je eerste stap te zetten naar vertrouwen en plezier in je werk.

  Lees hier de getuigenissen

  Meer over loopbaanbegeleiding bij YourCoach

Iedereen een coach?

Iedereen een coach?Onlangs kwamen we nog eens in de media, in het magazine Goed Gevoel. Eén van onze coachklanten getuigde daarin wat (business) coaching voor haar had betekend. Staat achter elk sterk mens een sterke coach? Oordeel zelf...

  Lees hier het artikel

Kalender voor april & mei

Woensdag 23 april – Start van de Integrale Coaching Essentials Lentereeks

Donderdagavond 24 april – YourCoach Café - Patrick Pickart met 'Hypnose in het bedrijfsleven'

Donderdag & Vrijdag 22 & 23 mei - Opleiding Coachend Leiderschap Turbo

Donderdagavond 22 mei - YourCoach Café - Sharon Vandousselaere met 'Yoga en mindfulness op het werk'

 

Bekijk al onze opleidingen en workshops op www.yourcoach.be/training/.

Start Opleiding Integrale Coaching Essentials

Volgende week gaat een nieuwe editie van de Essentials van start, de basis zesdaagse van de Integrale Coaching.

Opleiding Integrale Coaching EssentialsIntegrale Coaching is onze coachopleiding, die we samen met Centrum Open Mind aanbieden. Onze samenwerking wordt gekenmerkt door een unieke mix van mentale en intuïtieve insteek, van modellen aangevuld door creatieve en lichamelijke formats. We overstijgen de beperkingen van het denken met andere vormen van weten. We zetten de meer zweverige formats met de voeten op de grond, en geven ze substantie.

We gaan voor bekwame en integere begeleiding die snel en efficiënt naar de essentie gaat, en die zo versterkend mogelijk is voor de klant. We zijn ook bezig met de professionalisering van het coachingsberoep. We stimuleren en ondersteunen onze deelnemers actief bij het ontwikkelen van hun eigen projecten.

Nieuw systeem

Je kan nu op elk moment binnen de 3 maanden starten met een Essentials, en binnen de 6 maanden met een Professional (enkel als je reeds de Essentials volgde). Er start een Essentials op 23 april (6 woensdagen) en tijdens de zomer kan je 6 dagen aan één stuk volgen. In september begint er een Professional-reeks.

  Bekijk hier alle data

Wat is het eerstvolgende? Schrijf je in voor de Essentials die op 23 april van start gaat, of voor de zomerreeks die doorgaat van 19 tot en met 26 juli 2014.

  Schrijf je in voor Integrale Coaching

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een Community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques