Meer google verkeer aantrekken?

Dan heb je zoekmachine-optimalisatie (Search Engine Optimisation of SEO) nodig! Dat houdt in dat je bij het bouwen van je website en schrijven van je webteksten zowel rekening houdt met de zoekmachines als met de uiteindelijke lezers van je pagina. Op die manier krijg je prettig leesbare teksten die tegelijk hoog scoren in zoekmachines.

Hoe kom je terecht in zoekmachines?

Sites zijn pas vindbaar in Google wanneer ze eerst geïndexeerd zijn. Wanneer je een zoekopdracht ingeeft in Google doorzoekt deze niet live het internet. Iedere zoekmachine heeft een databank (de ‘cache') die door zoekrobots is opgesteld en die voortdurend wordt bijgewerkt. Je site moet dus eerst opgepikt worden door zoekrobots vooraleer je een ranking kan krijgen voor bepaalde zoektermen.

Hoe krijg je een hoge ranking in Google en andere zoekmachines?

Er zijn verschillende elementen die ervoor zorgen dat je voor een bepaalde zoekterm een hoge ranking krijgt in Google.

  • Allereerst is er de zoekterm zelf: hoe meer sites die voor die hun website optimalisatie ook op die zoekterm gericht hebben, hoe moeilijker het wordt een hoge ranking te scoren.
  • Dan is er nog de technische opbouw van je website, waar je webdesigner rekening mee moet houden.
  • Wat ook van essentieel belang is zijn je teksten. Een schrijver voor zoekmachines schrijft aantrekkelijke teksten die ook door zoekmachines geapprecieerd worden. Hoe meer teksten je website telt die ook naar elkaar linken, hoe meer kans dat iedere pagina gevonden en gerankt wordt in Google.
  • Hoe beter je teksten en website, hoe meer links je zal aantrekken van andere internetgebruikers. Daaruit maken zoekmachines op dat je een waardevolle website hebt, en zal je een betere Google positie krijgen.

Gevonden worden in Belgische en Nederlandse zoekmachines

Er bestaat een verschil tussen de wereldwijde Google.com en de regionale Google.be- en Google.nl-resultaten. Een Belgische site krijgt makkelijker een hoge ranking in Google.be dan in Google.com, omdat daar vooral zoekresultaten uit onze regionen en in het Nederlands in opgenomen worden. Als je dus een voornamelijk Belgische doelgroep hebt, focus je je best op Google rankings in de Belgische en Nederlandse zoekmachines.

Meer weten over zoekmachine-optimalisatie?

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte voor uw SEO-project. Of leer zelf schrijven voor zoekmachines met onze SEO copywriting handleiding.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!