Opstellingsmiddagen met Benjamin Ball

Tijdens de opstellingsmiddagen in Loft 26 kan je opstellingen meemaken en zelf ervaren, als klant en/of representant.

Verloop van de middag

De opstellingsmiddagen lopen van 13u tot 16u30. Er wordt tussenin een pauze voorzien.

We komen in groep samen. De deelnemers brengen thema’s aan. De opsteller voert eerst een kort interview met de gecoachte, waaruit de elementen worden gedestilleerd. Deze worden in de ruimte opgesteld. De opsteller bevraagt, verplaatst, laat bepaalde zaken uitspreken… met het doel beweging te brengen in het ingebrachte vraagtstuk. Het is niet ongewoon dat je als deelnemer 'meedoet' vanuit een herkenning met je eigen thema's.

Systemisch werk en opstellingen

Systemisch werk en opstellingenSystemisch werk kijkt naar diepere stromingen en invloeden die onder de oppervlakte spelen. Het brengt eeuwenoude wijsheden samen in een krachtige verzameling wetmatigheden en dynamieken.

Het maakt zaken zichtbaar die anders nooit aan het licht zouden komen: conflicten over generaties, familiegeheimen, de oprichtingsbestemming van een bedrijf of organisatie, de ware oorzaak van allergieën of fobieën...

Bij opstellingen wordt een probleemsituatie of vraag uitgepuurd tot het samenspel van enkele bepalende elementen. Deze elementen worden in de ruimte neergezet, en de onderlinge dynamiek bekeken.

Dit geeft informatie over de delen én over het geheel. Vaak is deze informatie anders dan wat de gecoachte denkt en meegeeft, waardoor nieuwe perspectieven en mogelijkheden ontstaan.

Welke systemen kunnen worden bekeken?

Systemisch werk kan gaan over een persoon (en diens context), maar ook over organisaties.

Bij familieopstellingen, de klassieke vorm van systemisch werk kijkt de opsteller naar de systemische verklaring van bepaalde fenomenen uit je persoonlijk en/of werkleven. Vaak ligt die versleuteld in de familie – vandaar ook de naam. Zo kan bijvoorbeeld een té hechte relatie met een baas een manier zijn om de vader die niet gekend is, te eren.

Bij een organisatieopstelling wordt er gekeken naar bepaalde dynamieken die spelen binnen een organisatie. Vaak zijn er problemen tussen afdelingen of met bepaalde functies, of wil een bedrijf om onverklaarbare redenen maar niet succesvol worden. Via het systemische werk worden onbewuste loyaliteiten, uitgesloten posities en andere zaken aan het licht gebracht.

Over Benjamin Ball

Benjamin Ball – opstellerBenjamin Ball ontdekte de opstellingen al tijdens zijn allereerste coachopleiding, maar werd er pas enkele jaren later door gebeten. In specifieke opvolgopleidingen (Centrum Open Mind, Bert Hellinger Instituut) ontdekte hij een aanpak die hem enorm aansprak, waardoor hij zich in het systemisch werk en de format van de systemische opstellingen ging verdiepen.

Gedreven door een passie voor de diepere drijfveren achter zaken die zich voordoen, stelt Benjamin voor jou of je organisatie zaken op waar je zelf niet uitraakt of waar andere methodes geen antwoord bieden. Dit kan één op één, of tijdens een van de workshops opstellingen die regelmatig georganiseerd worden.

“De rust, openheid en ongedwongenheid zorgen voor nieuwe inzichten en vertrouwen.”
Caroline C.
Jobcoach

Meer getuigenissen over de Opstellingsmiddagen met Benjamin Ball.

online formulier

Praktische informatie

Duur

1 middag, telkens van 13u tot 16u30

Data

Deze workshop is voorlopig niet gepland. Contacteer ons voor meer informatie.

Locatie

WorkshopsLoft 26

Dok Noord
Sint-Salvatorstraat 18 / 104
9000 Gent

 

Prijs

De workshop kost €50 ex. BTW per keer.
Kom 3 keer voor maar €125 ex. BTW! Je krijgt daarmee een dubbele korting: op je deelname, en ook omdat je voor dit bedrag in aanmerking komt voor KMO-Portefeuille.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!