Web copywriting

Web CopywritingNaast het ontwerp van uw website is het allerbelangrijkste element de tekst.

Copy is king, want uw bezoekers en lezers meten uw vaardigheid, professionaliteit, geloofwaardigheid af aan hoe uw teksten zijn opgesteld. Het kan het verschil betekenen tussen ja en nee. Veel bedrijven die geen beroep doen op een copywriter missen daarmee een grote kans om hun impact bij potentiële klanten te vergroten.

Web copywriting: online schrijven

Schrijven voor het web is helemaal anders dan boeken schrijven, of voor geprinte media. Een beeldscherm leent zich nu eenmaal niet tot diepgaand lezen, en dus worden sites veel vluchtiger gelezen dan ander leesvoer. Bovendien is de functie van online teksten vaak ook anders: ze willen niet alleen informeren en entertainen, maar vaak ook tot een bepaald doel leiden.

In hun zoektocht naar relevante websites scannen gebruikers eerst de content. Vaak komt de inhoud niet helemaal met hun verwachtingen overeen en klikken ze seconden later al weg. De gemiddelde website bezoeker brengt slechts zeven seconden door op uw site.

Als u dus geld aan het besteden bent aan online advertenties en uw bezoekers vinden de inhoud van je site niet interessant, bent u dus nodeloos geld aan het verspillen. Uw website teksten zijn de basis van alles; een goede web copywriter verdient zichzelf terug door uw site teksten aantrekkelijk te maken en mensen te houden. Hoe dan?

Uw website teksten moeten vlot en toegankelijk geschreven zijn, en vooral ook scanbaar. Dat wil zeggen dat de titels de inhoud van de pagina samenvatten; dat geselecteerde sleutelwoorden en zinnen meer opvallen; enzovoort. Als uw bezoeker snel vindt wat hij zoekt, zal hij blijven en uw site verder ontdekken.

Doeltreffende website teksten voldoen aan strikte voorwaarden. Een eigen taal, een eigen stijl, een eigen structuur. Alles hangt af van de juiste keywords, headlines, alinea's, bullets, hyperlinks en call to action.

YourCoach web copywriters

Met meer dan tien jaar copywrite ervaring in de e-commerce en website branche, weet YourCoach als geen ander hoe een webtekst eruit dient te zien. De YourCoach copywriters leveren commerciële, relevante teksten aangepast aan de huidige standaarden van online en SEO copywriting.

Maar we gaan nog verder: iedere tekst is speciaal en is erop gericht mensen werkelijk aan te zetten verder te lezen, de site verder te verkennen of een bepaalde conversie te verrichten. Met het huidige overaanbod van websites is uw web copy een essentieel element om klanten te werven, en te houden.

Daarnaast biedt YourCoach ook het volledige spectrum van website diensten. Website design, programmatie en web hosting zijn de basis waarop uw web en SEO copywriting bouwt. Waarom naar verschillende agentschappen gaan als u het bij YourCoach onder één dak gedaan krijgt!

Door alles bij YourCoach te doen weet u zeker dat ieder onderdeel van uw site afgestemd is op de andere onderdelen – dat uw website structuur aangepast is aan de vereisten voor zoekmachine optimalisatie bijvoorbeeld – en bovendien maken wij aangepaste offertes voor klanten die een totaalpakket nemen.

Web copywriting nodig?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. Dan bespreken we uw project bij een kop thee. Of mail ons uw plannen. Dan zorgen we voor een passende offerte.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!