“Mediteren is de bril poetsen waardoor je naar je coachee kijkt.”

- Luc Rombaut

Luc Rombaut

Luc Rombaut is coach en mindfulness trainer. Als ex-directeur van het “Instituut voor Training van Aandacht en Mindfulness” (Itam) heeft Luc Rombaut meer dan 10 jaar ervaring met het geven van Mindful@Work trainingen in bedrijven (o.a. Telenet, ING, Fujifilm, Euroclear, SDWorx, Solvay, Volvo… en ook verschillende KMO’s).

Sinds 25 jaar beoefent hij yoga en meditatie. Zijn professionele carrière startte in de reclame- en mediawereld, over sociale marketing en consulting naar professionele training en coaching. Sinds 5 jaar coacht hij mensen met stress of verslaving.

In een Notendop

  • Geboren op 15/8/1967
  • Master in Romaanse Filologie, Didactiek, Bedrijfscommunicatie en Marketing
  • Gecertificeerd Integrale Coach
  • Ex-managing partner van Itam bv (Mindfulness trainingsbedrijf)
  • Zelfstandig trainer & coach bij Aora

Favoriete coaching tool

Elke coachee die bij Luc langs komt, maakt sowieso kennis met meditatie. Vaak zonder dat hij/zij het door heeft. Mediteren is immers méér dan met je ogen toe op een stoel zitten! Even samen in stilte zitten, kan verrassende inzichten naar boven brengen. Ook de eenvoudige basis coachingvraag “Hoe is dat voor jou?” brengt mensen meteen naar de ervaring van dit moment en haalt hen uit hun verhaal. Het is alleen maar hier en nu dat je je écht bewust kan worden van gedachten, emoties en lichamelijke sensaties. En dat bewustzijn kan je trainen.

“Coaching gaat over aanvaarden wat je niet kan veranderen en aanpakken wat je wél kan veranderen. Als coach help ik mensen om dat onderscheid te maken en dit in de praktijk toe te passen.”

Van op een klein afstandje naar jezelf leren kijken en getuige worden van het proces dat zich in je hoofd afspeelt, brengt ruimte en in die ruimte zit vrijheid om zaken anders aan te pakken… of juist helemaal niets te doen. Het inzicht dat (pieker)gedachten geen feiten zijn en dat je ipv te vechten of te vluchten voor onzekerheid, teleurstelling en frustratie… je ook kan leren om die emoties een plaats te geven, brengt vaak rust en geeft nieuwe energie. Als coach met een focus op stress en verslaving weten mensen wel vaak waar ze vanaf willen, maar niet altijd waar ze naartoe willen. Vandaar dat Luc graag werkt rond waarden en vooral hoe je die omzet in real life. En dit alles met een stevige dosis humor!

Contactgegevens

small img
0486/83 06 72
small img
Schoonhoutstraat 17, 9111 Belsele

Opleidingen

Luc Rombaut geeft volgende opleidingen: