We bestaan 5 jaar!

Beste,

Ondertussen wenken de eerste schooldagen weer, en daarmee het hernemen van onze activiteiten. Wie weet heb je er wel helemaal niks van gemerkt, van die vakantie. Of je hebt het er net helemaal van genomen!

Hoe het ook zij, voor velen onder ons is het binnenkort tijd om de werkkleren uit de kast te halen en een nieuwe start te maken. Met of zonder (tegen)zin.

Waar tijdens de vakantie vooral vrijheid belangrijk is, komt nu weer die plicht opzetten. Een interessant evenwicht, dat we niet alleen in de wereld van vakantie en school terugvinden.

Ook binnen het werk bijvoorbeeld, zoeken we naar vrijheid. We willen onze eigen keuzes maken; autonoom kunnen beslissen en handelen; onze loopbaan laten evolueren richting onze persoonlijke verlangens en doelen.

Daarbij moeten we steeds plichten en verantwoordelijkheden opnemen. Iedere beslissing of actie houdt een verantwoordelijkheid in, je kan niet zomaar om het even wat doen. De kaders waarin we ons bewegen zijn opgebouwd uit verzamelingen afspraken waaraan wij ons verbonden hebben. En waarin we ons wel eens gevangen en beperkt voelen.

Toch is verantwoordelijkheid een vast onderdeel van vrijheid. Het één kan niet zonder het ander. Vrijheid om iets te doen, houdt ook de verantwoordelijkheid in het verlies van wat je niet kiest te accepteren, en ook om voor de gemaakte keuze te gaan. Wie dat niet kan, kan uiteindelijk ook geen keuzes meer maken en verliest daarmee zijn vrijheid.

Een interessant spanningsveld tussen de twee dus; niet enkel binnen de werkcontext, maar ook elders en vooral over verschillende contexten heen. We streven altijd onbewust naar een evenwicht, ook tussen deze twee zaken.

Iemand die zichzelf vanalles oplegt in het dagelijks leven zal zichzelf eerder een 'lege' vakantie (of weekend) gunnen: lekker niksen en vooral niet teveel MOETEN. Anderen zetten de trend dan weer door en maken van hun vakantie een waar werkkamp: bezoeken, wandelingen, sporten...

Hoe is het gesteld met jouw balans Vrijheid – Verantwoordelijkheid? Waar neem je teveel verantwoordelijkheid, en waar net niet? Waar verlang je nog naar vrijheid, en waar beleef je die op een onverantwoordelijke manier? Hoe balanceren de verschillende modaliteiten van de twee zich uit in je leven?

Er is geen goed of slecht in hoe we de zaken balanceren. Er is wel gezond, en duurzaam: hoe lang houd je deze balans vol, geeft ze je energie of is ze net vermoeiend? Is ze bevrijdend, of net beklemmend? En vooral: wat is voor jou de meest versterkende richting om in te evolueren?

Genoeg stof tot nadenken dus voor het komende jaar, en mogelijks een leuke manier om hetgeen op je pad ligt dit jaar te bekijken. Je weet het ondertussen al: laat gerust iets weten als je een luisterend oor of een stevige spiegel kan gebruiken.

Met zomerse groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Opendeurdag 4 oktober

Dit jaar bestaat YourCoach 5 jaar (+ Loft 26 bestaat één jaar) en dat willen we vieren! Op zaterdag 4 oktober nodigen we je graag uit om de hele dag actieve workshops te beleven, het team te ontmoeten, de Loft te bewonderen… Het wordt een leerrijke en verrijkende dag.

De toegang is gratis, we vragen wel dat je op voorhand inschrijft.

  Bekijk hier het programma en schrijf je in

YourCoach Opendeurdag
YourCoach Café Najaar 2014

Op de laatste editie van het voorjaar was het een 'full house' voor Karolien Roels die kwam spreken over Stress & Burn-Out. Geen wonder, het is een bijzonder actueel onderwerp waarover heel wat vragen bestaan.

  Lees hier het verslag van 26 juni met Karolien Roels

Programma YourCoach Café Najaar 2014

We hebben weer een aantal interessante sprekers kunnen strikken voor dit najaar:

Donderdag 25 september 2014
Greet De Baets met 'Aikidocommunicatie en de intelligentie van het lichaam'

Donderdag 23 oktober 2014
Patricia Wouters met 'Verlieskunde in coaching'

Donderdag 20 november 2014
Marcel Hendrickx met 'Ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme'

Donderdag 11 december 2014
Jef Staes met 'Coach de Schapen de wei uit'

  Schrijf je nu in voor één of meerdere van deze edities

Trajecten die dit najaar starten

Van plan om iets bij YourCoach te volgen? Hier een overzicht van de reeksen en workshops die dit najaar starten:

September 15 Integrale Coaching Professional
Coach Opleiding
13 dagen
September 17 Stress en Burn-Out Begeleiding
Groepsreeks
6 middagen
September 18 Integrale Coaching
Demo-avond
1 avond
September 25 NLP Bootcamp
Workshop
1 dag
Oktober 2 Public Speaking
Corporate Opleiding
2 dagen
Oktober 6 NLP Practitioner Turbo
NLP Opleiding
7 dagen
Oktober 10 Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
Oktober 13 Vind de job die bij jou past
Workshop
1 dag
Oktober 20 Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen
Oktober 22 Loopbaancoach
Coach Opleiding - Vroegboekactie!
7 dagen
November 5 Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur
Corporate Opleiding - Vroegboekactie!
2 dagen
November 17 Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een Community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques