Nieuwsbrief September 2014

Beste,

Exact 5 jaar geleden stortten wij (Tom en Benjamin) ons in wat een onvergetelijk avontuur zou blijken. We verlieten onze corporate job om onze gezamenlijke droom na te jagen: een eigen coachbedrijf.

Zoals bij veel zaken liep niet alles van in het begin van een leien dakje. De eerste jaren waren stil, en we werkten vooral aan het uitbouwen van onze programma's en uitstraling. Langzaam begon het te lopen. Er kwamen steeds meer aanvragen en opdrachten binnen – tot het ongemerkt in een stroomversnelling terechtkwam.

Eén van de mooiste momenten in het leven van een coach – en ondernemer – is wanneer mensen komen op aanraden van anderen die reeds bij ons een traject volgden. Het is een bevestiging dat wat we doen wérkt, en dat het waarde heeft.

Nu, na 5 jaar, blikken we tevreden terug op het afgelegde pad. Het kan vaak niet snel genoeg gaan, maar wanneer we recent de balans opmaakten stonden we versteld van wat we al allemaal bereikt hebben. Een drukke coachpraktijk; opleidingen waar we helemaal achterstaan; toffe en inspirerende collega’s en samenwerkingspartners – en zelfs een eigen ruimte. Een zegen, die er mede dankzij jou is kunnen komen.

Hoe gaan we nu verder? We zijn enorm dankbaar voor wat we al mogen neerzetten hebben. Onze focus verschuift nu steeds meer naar het inhoudelijke. Hoe zien wij coaching en persoonlijke ontwikkeling evolueren? Wat hebben de mensen van vandaag nodig? Hoe kunnen wij bijdragen tot de versterking van mensen, teams en organisaties in hun werk en leven?

Zo voegden we dit voorjaar al Stress & Burn-Out – ons antwoord op de epidemie van onze tijd – toe aan onze begeleiding. Ook Loopbaanbegeleiding is al niet meer uit ons aanbod weg te denken. En we blijven ons verder opleiden en specialiseren: zo werden we deze zomer Master Trainer & Certified Copyright User van Robert Dilts' NLP University en kunnen we officiële NLP-certificaten uitreiken.

We vieren ons eerste lustrum graag samen met jou. Op 4 oktober aanstaande organiseren we in Loft 26 een Opendeurdag, waar we de hele dag workshops zullen geven. ‘s Avonds is er een receptie met het obligate natje en droogje. Wees welgekomen!

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Opendeurdag 4 oktober

Dit jaar bestaat YourCoach 5 jaar (+ Loft 26 bestaat één jaar) en dat willen we vieren! Op zaterdag 4 oktober nodigen we je graag uit om de hele dag actieve workshops te beleven, het team te ontmoeten, de Loft te bewonderen... Het wordt een leerrijke en verrijkende dag.

De toegang is gratis, we vragen wel dat je op voorhand inschrijft.

  Bekijk hier het programma en schrijf je in

YourCoach Café op donderdagavond 25 september

Aikido in communicatieDeze maand, op donderdagavond 25 september, ontvangen we Greet De Baets die komt spreken over 'Aikido in communicatie'. Greet past als athlete de principes van deze bekende gevechtskunst toe op hoe we met elkaar omgaan.

Een lichamelijke verademing voor coaches die vooral de geest en computer gebruiken. En een intellectuele verademing voor coachees die wars zijn van theoretische modellen. Kortom: geen diashow, geen platgezeten stoel. Wel betrokkenheid, aandacht en vooral: actie.

  Schrijf je in voor Greet De Baets met 'Aikido in communciatie'

NLP Master Trainer & Certified Copyright User

NLP Master TrainerTom behaalde vorige maand zijn Master Trainer aan Robert Dilts' NLP University (NLPU) in Santa Cruz, Californië. Bovendien kreeg YourCoach als één van de weinige instituten in Europa het Certified Copyright User label van NLPU. Als dusdanig kunnen wij officiële NLP-certificaten uitreiken. We volgen het gedachtengoed en de methodieken van Robert Dilts en Judth DeLozier, grondleggers en nog steeds absolute toppers in de internationale NLP-wereld. Zij omvatten drie generaties NLP: vertrekkende vanuit het persoonlijke over het interpersoonlijke tot het grotere 'systemische' veld. NLP bij YourCoach is dan ook meer dan enkele alleenstaande technieken. Het is een onderbouwd en vooruitstrevend communicatiemodel gebaseerd op de successtrategieën van honderden personen.

  Bekijk hier onze NLP Opleidingen

NIEUW! – Opleiding tot loopbaancoach

In de zevendaagse Opleiding Loopbaancoach (6 lesdagen + 1 certificatiedag) leer je alles om praktisch aan de slag te gaan als loopbaancoach. De opleiding is een ideale basis voor degenen die via loopbaancheques van de VDAB als loopbaanbegeleider aan de slag willen!

Onze benadering is gebaseerd op onze dagelijkse praktijk als loopbaancoaches. Dat wil zeggen dat we meer geven dan het theoretische kader. We geven de tools mee die wij het vaakst gebruiken om iemand carrière in beeld te brengen en in de juiste richting te gidsen.

De volgende reeks start op 22&23 oktober 2014.

  Lees meer over de Opleiding tot Loopbaancoach

YourCoach Opendeurdag
Trajecten die dit najaar starten

Van plan om iets bij YourCoach te volgen? Hier een overzicht van de reeksen en workshops die dit najaar starten:

September 25 NLP Bootcamp
Workshop
1 dag
Oktober 2 Public Speaking
Corporate Opleiding
2 dagen
Oktober 6 NLP Practitioner Turbo
NLP Opleiding
7 dagen
Oktober 10 Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
Oktober 13 Vind de job die bij jou past
Workshop
1 dag
Oktober 20 Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen
Oktober 22 Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
November 5 Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur
Corporate Opleiding
2 dagen
November 17 Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen
November 28 Maskers maken
Workshop
1 dag

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een Community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques