5 jaar YourCoach

Beste,

De grijze herfstdagen dalen op ons neer, de donkere dagen zijn weer in 't land. We houden het gemoed monter, stoffen lichten en verwarming af. Want wanneer de zon uitdooft, steken we het binnenlicht aan en wordt het actiever dan ooit. De wegen staan bol van het verkeer, de telefoonlijnen roodgloeiend, de inboxen puilen uit en lopen over.

Wijzelf vierden begin deze maand ons 5-jarig bestaan. Dat stemde tot reflectie. Waar willen we de komende 5 jaren naartoe, en daarna? We weten al dat het moeilijk te voorspellen is waar je precies zal uitkomen, en wanneer. Het pad ontstaat pas wanneer je het bewandelt.

Toch hebben we een richting, een attitude die we meenemen naar de komende tijd. Vol dankbaarheid voor hetgeen ons tot nu toe al gegeven is, zetten we onze weg verder. Die weg zal niet liggen in de schaalvergroting, in de standaardisering. Integendeel; onze harten liggen bij de onderwerpen die we brengen, en die willen we verder uitdiepen. We willen het ook zelf blijven brengen, en zelf mensen begeleiden.

Verwacht binnen enkele jaren dus geen team van 20 mensen die voorverpakte formules verkopen. We houden het kleinschalig en kwalitatief: vernieuwende, praktische trajecten ondersteund door persoonlijke ervaring.

Onze ambitie is daarnaast om van Loft 26 een levendige ontmoetingsplek te maken. Ergens waar men in veiligheid en warmte uitgedaagd wordt om boven zichzelf uit te stijgen. Waar men gelijkgestemden ontmoet. Waar nieuwe bewegingen ontstaan.

We zien je graag op dat pad!

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Opendeurdag op zaterdag 4 oktober

Op zaterdag 4 oktober ontvingen we een hele dag lang tientallen geïnteresseerden voor workshops en persoonlijke gesprekken. Een overweldigend succes, en een heerlijke dag.

  Je kan de foto’s hier bekijken

YourCoach Café op donderdagavond 20 november

Vorige maand kwam Greet de Baets spreken over Aikido in Communicatie. Wat we kregen was een bijzonder interessante en interactieve workshop!

  Lees hier het verslag over Aikido in Communicatie

Donderdagavond 20 november: Marcel Hendrickx met het 'Ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme'

Marcel HendrickxOp donderdagavond 20 november spreekt Marcel Hendrickx over het 'Ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme'. Perfectionisme uit zich in een aantal symptomen, zoals controledrang, heel veel denken en vaak piekeren, angsten, te groot verantwoordelijkheidsgevoel, moeten zorgen voor anderen, conflicten vermijden, uitstelgedrag, laag zelfbeeld, moeite met beslissen,... De stress die dit patroon veroorzaak is de basis van heel wat lichamelijke kwalen: burn-out, hartklachten, spierverkramping, migraine, etc.

In de loop van de avond krijg je zicht op de ontstaansfactoren van perfectionisme, de verschillende symptomen, de effecten op ons lichaam en de OCP-methodiek die specifiek ontwikkeld werd om via coaching mensen te bevrijden van dit patroon.

  Schrijf je nu in voor YourCoach Café van 20 november

Loopbaanbegeleiding YourCoach
NIEUW! Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur

5 en 6 november 2014

Voor veel bedrijven is het fenomeen burn-out nog vreemd, en men weet niet hoe ermee om te gaan. In deze tweedaagse opleiding krijg je vooral praktische informatie mee: vanwaar komt burn-out? Wie is er vatbaar voor? Wat kan je binnen de organisatie doen ter preventie en opvang? Hoe ga je om met iemand die een burn-out heeft?

In deze opleiding leer je wat nodig is om burn-out in je organisatie op te sporen en aan te pakken, zowel op organisatorisch als op persoonlijk vlak. We helpen je ook een plan opstellen voor stressbeheer, preventie en opvang burn-out in jouw specifieke organisatie.

  Meer over de Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur

NIEUW! Workshop maskers maken

28 november 2014

Vanaf onze vroege jeugd ontwikkelen we bepaalde overlevingsmechanismen en manieren om onszelf aan de buitenwereld te tonen. Soms vallen buitenkant en binnenkant met elkaar samen, maar soms ook niet. We verstoppen onszelf achter een masker om een goede indruk te maken of om onze sociale omgang te versoepelen. Het oordeel van anderen kan ons doen veranderen in een type persoon die we niet zijn.

De workshop Maskers Maken gaat over het onderzoeken en opnieuw in verbinding gaan met de diepere lagen in jezelf. We gaan hier letterlijk een masker maken: een gipsen afdruk van jouw gelaat. Dit is je zichtbare buitenkant naar de wereld toe. Dit masker gaan we vervolgens "ontmaskeren" om zo terug te gaan naar wie je binnenin bent: je ontdekt opnieuw je kern, je centrum.

  Meer over de workshop Maskers maken

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een Community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques