YourCoach Nieuwsbrief | Oktober 2011

Beste ,

We bevinden ons in een rare situatie. Ons vertrouwen in kerken en regeringen is nu definitief gekelderd. Daarbij komt nog dat die tegengestelde institutie, het individualisme, ook steeds meer haar lelijke achterkant laat zien. De huidige crisissen en de protestbewegingen vinden allemaal ergens hun basis in de ongeremde uitleving van de IK EERST-gedachte.

Daarbij ontstaat een grote nood aan iets collectiefs waar we ons achter kunnen scharen. Waarvoor doen we het allemaal, en waar willen we naartoe? Steeds meer mensen zitten met die vraag.

Er zijn weinig beroepsgroepen die zo bezig zijn met zingeving als coaches. Het is hun kostwinning en constante verantwoordelijkheid. Daarbij komt de persoonlijke groei steeds meer in aanraking met collectieve beperkingen (kijk maar naar familieopstellingen), en met de beweging die de mensheid in zijn geheel maakt.

Van onze kant zijn initiatieven als YourCoach Café, het maandelijkse netwerkevent voor coaches en geïnteresseerden, CoachInfo, de Vlaamse portaalsite voor coaches, en MyCoachDay, de dag waarop mensen op een laagdrempelige wijze meerdere coaches kunnen ontmoeten en ervaren, een poging om zaken in beweging te zetten op een collectief niveau.

Niet dat we de pretentie hebben de wereld te veranderen hoor! We willen echter wel mee zoeken, op ons manier, en de uitwisseling mogelijk maken.

Daarbij zoeken we vooral naar ‘flow’. Dat wil zeggen dat je met innerlijke rust de externe chaos van het leven aanpakt. En dat je aanvoelt dat jouw inspanningen tegelijk nietig zijn, en ongelofelijk zinvol.

Daarvoor zijn wij er: om je te begeleiden naar de herkenning en uitleving van je natuurlijke stroming.

Met warme groeten,

Tom en Benjamin

YourCoach
Verslag MyCoachDay Gent - 8 oktober 2011

Verslag MyCoachDay Gent - 8 oktober 2011Op zaterdag 8 oktober organiseerden we het Gentse luik van MyCoachDay. Een prachtige gelegenheid om coaching in de kijker te zetten, en geïnteresseerden samen te brengen! Zo’n 75 bezoekers konden bij 22 coaches terecht voor privésessies en workshops. Je leest er meer over (inclusief foto’s en reacties van de deelnemers) in het verslag.

  Lees het verslag van MyCoachDay Gent op 8 oktober 2011

YourCoach Café 20 oktober – Frederik Imbo komt!

YourCoach Café 20 oktober – Frederik Imbo komt!De volgende editie van YourCoach Café gaat door op donderdagavond 20 oktober. Dan komt Frederik Imbo ,de bekende Vlaamse acteur, zijn presentatie geven over Geweldloze Communicatie. Een dynamische, hilarische voorstelling waar je nuttige tips opsteekt voor een meer harmonieuze communicatie en conflicthantering.

Deze wervelende show bijwonen?

  Schrijf in voor YourCoach Café op 20 oktober met Frederik Imbo

Op 24 november komt Wendy Peleman spreken over ‘Effectieve klantenwervering voor coaches’.

Op 19 januari komt het Instituut voor NeuroCognitivism spreken over hun wetenschappelijke benadering van onze persoonlijke groei.

  Meer over de komende edities van YourCoach Café

Wil jij ook een betere People Manager worden?

Wil jij ook een betere People Manager worden?Schrijf je dan nu nog in voor de zesdaagse die van start gaat op vrijdag 21 oktober. Je leert er alles om de fundamenten van people management en coaching onder de knie te krijgen. Naast de fundamentele technieken en vaardigheden leren we je ook unieke houdingen aan die iedere interactie die je daarna zal voeren een diepere, effectievere wending zal geven.

  Meer over de People Management Zesdaagse

NIEUW! - Coachend Leiderschap Advanced

NIEUW! - Coachend Leiderschap ZesdaagseWegens het grote succes van onze tweedaagse opleidingen Coachend Leiderschap lanceren we nu een uitgebreide zesdaagse Opleiding Coachend Leiderschap. De ideale training voor managers en leidinggevenden die hun coachende vaardigheden verder willen aanscherpen, en die tegelijk een sterk leidersrol willen innemen.

  Bekijk hier het programma van de Coachend Leiderschap Advanced

Recente blog posts

Recente blog postsOnze blog staat niet stil! We blijven ernaar streven om interessante, verrijkende artikelen te publiceren om je bij te staan in je persoonlijke groei. Onze nieuwste inzichten staan erin, en nieuwe technieken die we exclusief aan onze lezers vrijgeven. Hier een overzicht van de laatste publicaties:

  Hoe jij deel uitmaakt van een groter geheel

  MyCoachDay Gent – 8 oktober 2011

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen (life coaching), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) doelgericht begeleiden naar meer bewustzijn, betere resultaten en harmonieuzere communicatie.

We geven ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van een coachopleiding, leiderschapstraining tot NLP en communicatie.

Tenslotte zijn we branding professionals. We staan onze klanten bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille