Nieuwsbrief Oktober 2013

Beste,

Er wordt steeds meer verwacht van mensen. In crisistijden worden de vijzen van een systeem dat al op spanning stond, nog wat harder aangedraaid. Het begint barsten te vertonen.

Dat nu zelfs Bekende Mensen, waarvan we toch dachten dat zij het summum van succes en geluk waren, laten weten dat ook hun baas systematisch nalaat schouderklopjes uit te delen en feedback te geven over hun prestaties…? Dat ook zij er wel eens aan denken alles achter te laten en gewoon even te verdwijnen?

Chronische stress, burn-out... Het geloof dat de mens oneindig uitgestrekt en geoptimaliseerd kan worden en dat menselijke warmte en appreciatie bijzaak zijn, botst op de grenzen van onze fysieke vermogens en inherente programmering. Zelfs met anderhalve liter water, fantastische voeding en voldoende slaap kan je niet oneindig blijven doorgaan en jezelf oppeppen.

Voor veel mensen is een burn-out of iets dergelijks een broodnodige STOP. Na jaren te zijn meegesleurd in een stroom van verplichtingen en steeds toenemende complexiteit eindelijk – eindelijk… - een moment van rust. Van reflectie. Van: "Wat nu? Wat nog?"

Wij weten uit ervaring dat dat een sleutelmoment kan zijn in iemands leven. Het is het moment dat oude verlangens en dromen weer wakker worden. Dat we vergeten hobby’s weer oppikken. Dat we dat eigen zaakje starten. Dat we die niet zo spectaculaire of minder goed betaalde job die ons toch nauw aan het hart ligt, opnemen. Dat we weer tijd maken voor vrienden, partner, kinderen...

En eigenlijk weten we dat we dat altijd zouden moeten doen. Dat dat is waar het leven om draait. Op een dag stopt onze tikker, en is onze tijd op. We weten dat we er het beste uit moeten halen. En toch staan we elke dag in de file, ons hoofd begraven in zorgen, tunnelvisie op onze verplichtingen, teveel stress om te genieten. Voor we het weten is de drukte met ons gaan lopen, alle time management ten spijt. Ongelofelijk!

Dit is geen preek, want wijzelf zijn even schuldig. Het is een verwonderde vaststelling, dat het alarm al een hele tijd aan het afgaan is maar dat we het niet meer horen. Een zoveelste roep om even stil te staan, na te denken, de richting en het tempo te bepalen vooraleer we eraan beginnen. Sommige open deuren kan je niet genoeg intrappen.

Het is onze overtuiging dat een ontspannen, succesvolle, vervullende levensstijl je niet in de schoot gevallen komt. Dat hij voor sommigen zelfs bijzonder moeilijk te verwezenlijken is, gezien hun omstandigheden. En dat we elkaar daarin moeten steunen, dat we het niet vergeten.

Als onze omgeving en vrienden de reflectie is van ons eigen innerlijke leven, moeten we elkaar dringend meer positief gaan beïnvloeden en aansporen. En werken aan onze eigen gewoontes; ervoor zorgen dat levenskwaliteit geen optie maar een vast onderdeel van ons dagelijkse routine wordt. Het begint vandaag (opnieuw)!

En, je weet het al, als het even nodig is zijn we er voor je voor een ontladende babbel of net een uitdagende prikkel.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 24 oktober
Philippe Bailleur

Op 19 september zetten we het YourCoach Caféseizoen feestelijk in met een rondje speedcoachings in onze nieuwe Loft 26. Drie coaches maakten hun opwachting: Sylvie Oerlemans, Stefaan Werbrouck en Benjamin Ball. Ze gebruikten elk een eigen techniek waarmee ze de mensen kort antwoord gaven op een vraag die ze op voorhand konden formuleren.

  Verslag van YourCoach Café met Speedcoachings

Op donderdag 24 oktober spreekt Philippe Bailleur over 'Het coachen van Levende Systemen'. In tijden van schaarser wordende middelen, stijgende loonkost, toenemende werkdruk en groeiende complexiteit hebben we er alle belang bij om organisaties zo goed mogelijk te ontwerpen. Het verschil zit niet in één mysterieus ingrediënt maar in het gestaag bouwen aan je organisatie. Philippe Bailleur spreekt over organisaties als Levende Systemen. Mensen staan immers centraal, geen producten of machines.

  Schrijf je hier in voor 24 oktober

YourCoach Opendeurdag: het verslag

YourCoach Opendeurdag: het verslagOp 5 en 6 oktober 2013 openden we voor het eerst 'officieel' de deuren van Loft 26 voor een weekend vol workshops, coachings en ontmoetingen. Het werd een gezellig en verrijkend weekend, met prachtig nazomers weer.

  Bekijk hier het verslag en de foto's

Nieuwe opleiding: NLP Transformer

NLP TransformerNet wanneer je dacht dat het gedaan was met nieuwigheden, presenteren we nu graag onze nieuwe NLP Transformer. In deze zesdaagse vervolgmodule op de NLP Turbo Practitioner leer je professionele NLP-tools aan voor fundamentele veranderingsprocessen. Het bundelt de interessantste tools en interventies uit de NLP Master-Practitioner, die normaal 20 dagen duurt.

We graven dieper in de NLP-toolbox en ontdekken daar krachtige technieken en transformerende interventies. Je leert alles over overtuigingen en denkstijlen, werkt met complexe communicatietools en ontdekt o.a. metaprogramma's, delenwerk en tijdslijnen. Je maakt kennis met de "New Code NLP" en leert de kunst van het modelleren.

De NLP Transformer loopt over 6 dagen, verdeeld over 3 modules van 2 dagen. In 2014 loopt de eerste reeks op de volgende data:

13 en 14 februari 2014
20 en 21 maart 2014
24 en 25 april 2014

We vragen voor deze opleiding wel enige voorkennis van NLP, omdat we voortbouwen op verworven concepten en technieken.

  Lees meer en/of schrijf je in voor de NLP Transformer Opleiding

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques