YourCoach Nieuwsbrief November 2012

Beste [VOORNAAM],

Het zijn voor velen uitdagende tijden. Dagelijks horen we over bedrijven die sluiten of grote aantallen mensen ontslaan, en van veel andere bedrijven waar het ook gebeurt horen we het niet. Overheden hebben het moeilijk om oplossingen te formuleren en te realiseren. Meer en meer lijkt het erop dat we er alleen voorstaan.

Wanneer bedrijven – en mensen - in problemen komen heeft dat een rimpeleffect op de omgeving. Er wordt minder gekocht, geïnvesteerd, vernieuwd. Of er wordt net geïnvesteerd in meer efficiëntie, nieuwe processen, verbeterde communicatie.

Wij geloven sterk in de hernieuwde kracht van de gemeenschap om een antwoord te bieden op de ons omringende crisissen. Zorg voor de omgeving en gemeenschappelijke goederen, spontane solidariteit in plaats van door dure organisaties, lokale en globale netwerken van gelijkgestemden...

Na decennia enkel aan zichzelf te denken, mag de mensheid weer rekening beginnen houden met elkaar. Paradoxaal genoeg is het collectieve steeds meer de redding van ons individuele belang. Het is de achterliggende filosofie van YourCoach, en hetgeen waaraan we willen bijdragen voor de toekomst.

Eén ding is zeker: zij die nu blijven gaan, zullen des te steviger staan wanneer de economie weer aantrekt. In die zin is dit dus een ideale 'testperiode' om een onderneming te starten, en ook een goede test voor mensen en bedrijven om hun werking eens goed onder de loep te nemen.

YourCoach staat bedrijven en particulieren bij om meer uit zichzelf en hun menselijk kapitaal te halen. Want waar het operationele (time management, productieprocessen, hard skills) al gestroomlijnd is, is de menselijke factor onontbeerlijk om tot betere resultaten te komen.

Graag tot binnenkort!

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op 22 november 2012

Vorige maand (25 oktober) mochten we Jan Camus ontvangen, die een verrassende en boeiende lezing gaf over 'CranioSacrale Therapie'. We staan van nature kritisch ten opzichte van helingsmethodes die niet klassiek 'wetenschappelijk' of tastbaar zijn. De manier waarop Jan de concepten en methodes van CranioSacrale Therapie uitlegde, was echter bijzonder geloofwaardig. Wij testen het binnenkort uit!

  Je leest het verslag hier

Lisette Peulen

Deze maand, op donderdagavond 22 november, ontvangen we Lisette Peulen die komt spreken over 'Coachen in verbondenheid'. Een onmisbare workhop voor coaches en mensen die teams begeleiden (managers, trainers, zaakvoerders...). Je leert er hoe je groepen kan begeleiden bij crisissen en conflicten, en hoe je weer een gevoel van verbondenheid kan creëren.

  Meer informatie en inschrijvingen

Gratis artikelenreeks over Comfortzone
Comfortzone

Bij persoonlijke uitdagingen en groei hoort het concept van de comfortzone. Je moet soms uit je comfortzone om iets nieuws te bereiken. Maar is dat wel altijd een goed idee, en hoe pak je het optimaal aan? Je komt het te weten in deze vijf artikelen.

  Hoe je je comfortzone kan gebruiken om sneller te groeien
  De constante krimp en stretch
  Elke reis begint vanuit een haven
  Zo breng je flow in je leven
  Zelfvertrouwen opbouwen door een correct gebruik van je comfortzone

Wij waren op Ondernemen in Vlaanderen 2012
Wij waren op Ondernemen in Vlaanderen 2012

Loont het nog de moeite om een onderneming te starten? Met die vraag in het achterhoofd kwamen honderden mensen, waaronder veel studenten, op 25 oktober afgezakt naar Flanders Expo.

YourCoach was er ook, en beantwoordde vragen rond loopbaanbegeleiding, teambuilding en persoonlijke ontwikkeling.

  Bekijk hier foto’s en lees het verslag

Nieuw traject: Ondernemerscoaching
Ondernemerscoaching

Ons hart klopt voor ondernemers. We weten uit eigen ervaring dat het niet vanzelfsprekend is, en dat je naast een vakman ook een goede verkoper, manager, motivator... dient te zijn. Dat maakt het voor ons ook één van de mooiste beroepen die er bestaan, in welke sector dan ook.

Dit traject is een uitvloeisel van onze ervaringen als coaches, trainers en marketing experts.

We brengen alles samen in een unieke combinatie. Afhankelijk van je vraag kunnen we je begeleiden bij het versterken van je persoonlijke drive en missie; het brainstormen en uitwerken van business plannen; het optimaliseren van je people skills; en waar nodig zelfs zorgen voor de praktische uitwerking op het vlak van (online) marketing en communicatie.

  Meer over ondernemerscoaching

Opleidingen in Voorjaar 2013

In het voorjaar geven we je weer alle kansen om met een andere houding, je (werk)leven een nieuwe wending te geven. Onze opleidingen gaan steevast voor een verfrissende, uitdagende kijk op je wereld.

Zin in persoonlijke of professionele groei? Het begint hier!

Integrale Coaching Essentials (6 dagen)

Integrale Coaching Essentials (6 dagen)

Wil je jouw coachende vaardigheden aanscherpen? Tijdens deze zesdaagse leer je de internationale standaardmethodiek van het coachingsgesprek aan, en pas je coachende attitudes toe waarmee je onmiddellijk resultaat boekt.

Je krijgt alles mee om jouw mensen te motiveren en te begeleiden zodat ze hun werk optimaal aanpakken. Je zet veranderingsprocessen in gang en brengt ze tot een goed einde. Dit alles op een snelle en efficiënte manier.

  Lees meer over de Opleiding Integrale Coaching Essentials

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

Wil je snel en efficiënt jouw communicatievaardigheden optimaliseren om op zowel persoonlijk als professioneel vlak jouw doelen te bereiken? Dan is de NLP Practitioner Turbo ideaal voor jou.

In drie modules van twee dagen leer je in deze NLP opleiding het noodzakelijke om beter te communiceren, doelen te stellen en te behalen, en successtrategieën toe te passen.

  Lees meer over de Opleiding NLP Practitioner Turbo

Coachend Leiderschap Turbo (2 dagen)

Coachend Leiderschap (2 dagen)

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

  Lees meer over de Opleiding Coachend Leiderschap

Bespaar 50% met KMO-Portefeuille
Bespaar 50% met KMO-Portefeuille

Als onderneming kan je tot €2500 tussenkomst krijgen van de Vlaamse Overheid voor het volgen van opleidingen bij YourCoach.

Heb je nog budget over in 2012? Of heb je je budget nog niet opgenomen? Profiteer dan in 2012 nog van korting voor opleidingen in 2013!

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen (life coaching), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) doelgericht begeleiden naar meer bewustzijn, betere resultaten en harmonieuzere communicatie.

We geven ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van een coachopleiding, leiderschapstraining tot NLP en communicatie.

Tenslotte zijn we branding professionals. We staan onze klanten bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille