YourCoach Nieuwsbrief | November 2010

Beste ,

Het winterseizoen komt eraan! Het lijkt nog maar vorige week dat de zomer langzaam op haar einde liep, en nu is daar al een nieuw jaar dat ons onweerstaanbaar vooruit sleurt.

Iedere jaarwisseling brengt reflectie met zich mee. Het kan ook een ietwat deprimerende periode zijn, donker en met een voortdurende herinnering aan het meedogenloze voortschrijden van de tijd. Tegelijk biedt het nakende jaar ons de kans om te heroriënteren, voor sommigen om zich te 'herpakken'.

Zelf geloven we bij YourCoach niet zo in nieuwjaarsvoornemens - die zijn ons te vaak gebaseerd op de afwijzing van iets dat eigenlijk ook wel plezier of meerwaarde biedt. Daarom willen we het einde van 2010 in het teken van dankbaarheid zetten!

Appreciatie van de dingen die we doen, niet alleen de goede dingen. Iedere mindere eigenschap verbergt eigenlijk een positieve kwaliteit. Het is vaak net de afwijzing van die kwaliteit die ervoor zorgt dat we overdrijven – zoals iemand die zichzelf geen zoetigheid wil toestaan plots in vreetbuien uitbarst. Laten we daarom de komende maand onze aandacht met mededogen op ons eigen kleine kantjes en die van anderen richten, en volop genieten van de warme feestelijkheid van deze tijd.

En weet dat als er iets is, we er voor je zijn.

Benjamin
Tom

Zijn we trouwens al vrienden op Facebook?

Je kan ons ook volgen op Twitter!

Recente blog posts

"5 eenvoudige manieren om coachend leider te worden"

Coachend leider worden is eenvoudiger dan je denkt! Hoe kan je tegelijk krachtig richting geven en beslissingen nemen, terwijl je ook luistert naar en rekening houdt met je medewerkers/partner/vrienden? Deze vijf eenvoudige stappen zetten je op weg naar een inspirerende toekomst.

  Lees meer

"Waarom mensen ongelofelijk zijn"

Een visuele lofzang op het aftasten van de grenzen van het mogelijke (een leuke video dus :p).

  Lees meer

"De 4 stappen naar geweldloze communicatie"

Geweld in communicatie is overal. In het verkeer, tussen partners, op het werk. Het komt voor in allerlei vormen. Van de herkenbare agressieve uitbarstingen tot sociale uitsluiting, stiltes en roddels. Overloop eens voor jezelf: in welke situatie(s) ben jij soms agressief, manipulatief, negatief... in je communicatie?

  Lees meer

"Wat mensen echt motiveert"

Op zoek naar een manier om je medewerkers te laten werken met de verantwoordelijkheid en zin voor initiatief van een ondernemer? Auteur Daniel H. Pink publiceerde onlangs zijn langverwachte boek 'Drive', waarin hij uitlegt waarom geld enkel motiveert voor puur mechanische taken.

  Lees meer

Nationaal Assistant Congres

Nationaal Assistant CongresOnlangs mochten we een lezing geven over Personal Branding op het Nationaal Assistant Congres. Dat is een jaarlijkse conferentie voor Personal Assistants georganiseerd door Kluwer. Ze ontdekten hun natuurlijke kwaliteiten en hoe ze deze kunnen inschakelen op de werkvloer en wanneer ze zichzelf voorstellen. Het werd een doorslaand succes, met meer dan twintig tevreden deelneemsters.

  Lees meer over Personal Branding

Opleidingen voor scholen

De maanden oktober en november stonden in het teken van de opleidingen. Ook voor onderwijzend personeel verzorgden we opleidingen assertiviteit, feedback en coachend leiderschap. Zoals gehoopt konden de directeurs en leraars onze visie op deze onderwerpen goed smaken. Hier enkele reacties:

"Normaalgezien heb ik weinig geduld met cursussen. Dit keer echter zat ik van de eerste minuut tot de laatste geboeid te luisteren. Dit ga ik doorvertellen aan mijn collega's!"

"De cursus was voor mij zeer leerrijk en er werd vrij individueel gewerkt. Enthousiaste docent."

"Je hebt je aangepast aan onze praktijk. Ik hou van je gedrevenheid. Dank."

"Heel duidelijke uitleg en een erg goed aanbod - ik raad het aan."

"Ik geef me niet zo snel bloot. Maar tijdens deze opleiding had ik er geen moeite mee, en ik ben blij dat ik het eens gedaan heb. Ik voel me verrijkt als persoon."

  Bekijk onze opleidingsdata voor 2011

Website van de maand: Integratie van Frisbee in me2me

Website van de maand: Integratie van Frisbee in me2meEerder dit jaar ontworpen en schreven we de website van me2me, een Zwitserse technologie-startup. Enkele maanden geleden contacteerden ze ons opnieuw met het heuglijke nieuws dat ze een nieuw bedrijf in hun structuur hadden opgenomen. We verzorgden opnieuw het ontwerp en de copywriting. Daarbij mochten we ook pagina's creëren voor zoekmachine-optimalisatie.

  Bekijk het hier

Als vaste communicatiepartner mochten we ook enkele brochures ontwerpen. Deze werden naar hun belangrijkste klanten verstuurd.

  Bekijk het hier

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen en teams doelgericht naar meer communicatie en harmonie begeleiden.

Daarnaast geven we ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van internet praktijk over website ontwerp tot communicatie en sociale vaardigheden.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan u bij in het uitbouwen van uw unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

We bieden een totaalvisie. Méér dan enkel coaching, training of marketing en communicatie. We combineren de drie om u op alle vlakken te begeleiden naar succes.

www.yourcoach.be