YourCoach Nieuwsbrief | November 2009

Beste,

Alweer een maand voorbij! De winter zit er al stevig aan te komen, de dagen worden korter en we komen wat minder buiten. Bij YourCoach benutten we de donkere dagen om verder te werken aan onze vele projecten. Hier een overzicht van een aantal nieuwigheden - hopelijk vind je er iets in dat voor jou van waarde kan zijn!

Groeten,

Benjamin Ball
Tom Hallez

YourCoach lanceert zijn site-afdeling Coaching Tools

YourCoach werkt met internationaal gehanteerde coaching tools om zijn klanten te begeleiden naar meer inzicht positieve verandering. We leggen graag een aantal van deze tools nader uit zodat u kan zien welke processen we bij coaching precies onder de loep nemen. Het is onze manier om bij te dragen aan een correcte en nuttige invulling van het begrip 'coaching', een term waar spijtig genoeg nog veel onduidelijkheid rond heerst.

Meer over de Coaching Tools  

YourCoach lanceert zijn engelse website

Aangezien we internationale ambities hebben, was een engelstalige vleugel van onze site onvermijdelijk! We presenteren hem u vandaag met veel trots. Alle opmerkingen zijn welkom!

www.yourcoach.be/en/  

Metafoor

Een laatste rode blad bengelt aan een tak van het dorre boompje. Een windstoot trekt eraan; het blaadje houdt vervaarlijk zwaaiend vol. Ze klampt zich aan een laatste herinnering vast terwijl deze verzinkt in haar tanende energie.

Vol hoop verschrompelt ze; geen teleurstelling te bespeuren in haar krimpende nerven! Ze trekt uit zichzelf. En dan onvermijdelijk – knap – terloops bijna, haakt haar papieren lijfje af en dwarrelt met een sierlijke boog neer, droog rustend bij de resten van haar zusters. Zijzelf zwiept, verlost, terug naar de bron van alles.

Een tuinman schept de blaadjes voorzichtig op. Schuifelend steekt hij de koer over en drapeert hen rond een groene boom die lijkt te gloeien.

Lees onze nieuwe blogposts

"De kracht van het NU"

Een kort verhaal over de herontdekking van de kracht van het nu. Wat betekent dat praktisch, in het nu leven?

Lees meer  

"Falen bestaat niet – er zijn enkel resultaten"

Soms voelen we ons onnodig schuldig of slecht over iets dat niet afliep zoals we het wilden. Door dingen als resultaten van je keuzes te bekijken en niet als onherroepelijk verlies van je mogelijkheden, kan je de energie vrijmaken om verder te gaan.

Lees meer  

"Zes menselijke noden"

Een beschrijving van de zes menselijke noden zoals Anthony Robbins ze gebruikt in zijn wereldberoemde seminaries. Een aantal krachtige concepten om ons eigen handelen en dat van anderen in kaart te brengen.

Lees meer  

"Save the drama for yo' mama"

Emotionele uitbarstingen hebben vaak nare gevolgen. Deze post beschrijft hoe het anders kan, wat de voordelen zijn. Het geeft ook een aantal tips voor het bewaren van je kalmte in moeilijke situaties.

Lees meer  

Coach jezelf: tip van de maand

Doelen vinden

Eén manier om je doelen te vinden is het opstellen van een lijstje. Dit schept klaarheid in je gedachten en maakt dingen officieel. De beperking van lijstjes is dat ze vooral dingen opnoemen waar je bewust naartoe wil, positieve veranderingen. Dingen waarvan het niet buiten je comfortzone gaat om ze te noteren.

Terwijl het net de kanten van onszelf die we niet willen zien die het interessantst zijn. Voel je soms weerstand wanneer iemand je de vraag stelt wat je doelen zijn? Alsof iets in jou wegkrimpt als je vraagt wat je allemaal zou willen veranderen?

De meest ingrijpende veranderingen zijn deze die eerste onzichtbaar waren voor ons. De energie die vrijkomt bij deze veranderingen is als het ontstoppen van een kurk, waarna je energie vrijelijk kan stromen. Alleen, hoe bereik je die schaduwkanten van jezelf, als je ze niet wil zien?

Een coach kan je daar naartoe begeleiden, door het stellen van de juiste vragen en het geven van feedback en opdrachten.

Om jezelf te coachen tot het ontdekken van je schaduwkanten kan je kijken naar de externe wereld. Kijk naar je gewoontes. Hoe zou iemand die jouw levensttijl door en door kende, deze inschatten? Wees eerlijk met jezelf! In hoeverre doe je wat je zou willen doen op het gebied van relaties, gezondheid, werk, vrije tijd...? Als er discrepanties zouden zijn, noteer ze. Wat zeggen deze verschillen tussen je gewenste staat en je werkelijke staat over jou? Wat zou er kunnen veranderen om je gewenste staat te bereiken? Wat kan jij doen, denken, voelen? Dat zijn doelen!

Website van de maand: Vannuchi Events
Vannuchi Events

Vannuchi Events, onder leiding van Vanessa Van Ghelder, zocht een volledige herziening van haar online marketing. Om de volgende groeistap in haar evolutie als evenementenbureau te zetten wilde ze een professionele nieuwe look&feel voor de website, een visuele diversifiëring van haar aanbod, aantrekkelijke teksten en een verregaande zoekmachine-optimalisatie. Een fantastische opdracht waar we met plezier onze tanden in gezet hebben.

Check het resultaat!  

Boek van de maand
Johnny Bunko

We waren aangenaam verrast met de volgende publicatie: Johnny Bunko, van Daniel C. Pink. Het beschrijft in manga-vorm zes principes van de nieuwe werkvloer; hoe je je krachten kan leren inschakelen in de werkwereld van vandaag. Aan de hand van simpele waarheden schetst Pink een hoopgevend beeld voor iedereen die zich soms wel eens afvraagt wat hij/zij op diens huidige werk zit te doen.

Je kan Johnny Bunko vinden bij Amazon  

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen en teams doelgericht naar meer communicatie en harmonie begeleiden.

Daarnaast geven we ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van internet praktijk over website ontwerp tot communicatie en sociale vaardigheden.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan u bij in het uitbouwen van uw unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

We bieden een totaalvisie. Méér dan enkel coaching, training of marketing en communicatie. We combineren de drie om u op alle vlakken te begeleiden naar succes.

www.yourcoach.be