Gebruik jij de kracht van jouw onderbewuste?

Beste [VOORNAAM],

We werden de laatste weken weer gegrepen door onze interesse voor het onderbewuste. Onder verschillende vormen blijft het maar terugkomen in coachings, boeken, gesprekken...

Maar wat is dat on(der)bewuste nu, en wat doe je ermee? Op die vraag bestaan allerlei antwoorden.

Maxwell Maltz bijvoorbeeld spreekt van een 'servo-mechanisme'. Ons onderbewuste voert de opdrachten uit die wij het geven. De orders die je het geeft, door middel van je gedachten en aandacht, bepalen de resultaten die je krijgt.

Anderen bekijken het als een autopilot, die in de achtergrond vanalles uitvoert. Een hele hoop zaken gebeuren zonder dat we erover moeten nadenken. Ademen en verteren bijvoorbeeld.

Nog anderen zien het als onze verbinding met de rest van de wereld, onze energetische link met de grotere gehelen waarvan we delen uitmaken.

Hoe het ook zij; ons onderbewuste regelt een hele hoop zaken automatisch voor ons, ook meer 'persoonlijke' zaken. Zoals verliefd worden. Wie lijstjes maakt van de perfecte partner, valt vaak op een compleet ander type. Hoe 'beslissen' we om voor een bepaalde persoon te vallen? Niet toevallig, maar aan de hand van een onbewust proces dat veel meer in rekening neemt dan wij bewust kunnen.

Eigenlijk kunnen we ook allerlei wonderlijke dingen doen wanneer we gebruik maken van of beroep doen op ons onderbewuste.

Uit de creatieve hoek komt bijvoorbeeld rond projecten die vastlopen. Een boek schrijven, dilemma's... Stel jezelf op het einde van de werkdag of voor het slapengaan een vraag die je opgelost wil. Schrijf hem op, herhaal hem een aantal keren dat hij er stevig inzit. Vergeet dan alles, houd je met iets anders bezig, slaap lekker. De dag erop is het eerste dat je doet rond die vraag werken. Je doet dus niks anders (je mails checken of de krant lezen bvb), en laat de inspiratie komen.

Je hoeft er zelfs geen hele nacht voor te gaan slapen. Edison stond bekend om zijn inspirerende dutjes. Wanneer hij in een probleem vastliep, ging hij even liggen en werd steevast met frisse ideeën wakker. Zo werd ook Newton opgeschrikt toen hij onder een appelboom lag te dutten, en Archimedes terwijl hij in bad zat ('Eureka!').

Ander onderzoek wijst uit dat we soms betere beslissingen maken wanneer we ons bewuste geest bezighouden, en ruimte geven aan ons onderbewuste om te kiezen. Waarom? Bewust kunnen we maar bepaalde informatie verwerken en zijn we beperkt in ons oordeel. Vanuit het onderbewuste nemen we het hele plaatje in ogenschouw, en komen daardoor tot beslissingen die op lange termijn beter 'kloppen'.

Hoe pas je dit laatste nu toe? Schrijf even iets op waarover je moet beslissen. Laat je gedachten erover dwalen. Houd je dan minstens 5 minuten bezig met iets dat je aandacht en denkvermogen volledig opslorpt. Puzzels bijvoorbeeld, sudoku, anagrammen, mails... Keer na die 5-10 minuten terug en kies snel en ‘intuïtief’. Vaak zal deze keuze op lange termijn juister blijken dan een mentaal gewikt en gewogen besluit – om redenen die je nu nog niet eens bewust kan vatten. En je spaart er tijd mee uit!

Ook in coachgesprekken maken wij op allerlei manieren gebruik van het onderbewuste, het intuïtieve, het lichamelijke. Wij gaan ervanuit dat ons lichaam zaken kan en weet die ons hoofd niet begrijpt. Dat proces zetten wij in gang tijdens gesprekken. We geven creatieve opdrachten waarbij eerder het onbewuste spreekt; we vertellen verhalen die onbewust doorwerken (Ericksoniaanse hypnose); we observeren wat het lichaam doet, eerder dan naar wat het hoofd vertelt. Enzovoort. Een fascinerende manier van werken, die prachtige resultaten oplevert.

Wil jij ook eens een kijkje nemen in je onbewuste? Je weet ons wonen.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

YourCoach Café op donderdag 26 november 2015

Op donderdag 22 oktober ontvingen we Els Cornelis, die ons de beginselen van orthomoleculaire (ortho= de juiste + moleculair = voedingsstof) voedingsleer bijbracht.

  Lees hier het verslag

Donderdag 26 november: Karlien Eeman en Kris Colpaert over 'Durf! 8 bouwstenen om uit je comfortzone te stappen'

Durf! 8 bouwstenen om uit je comfortzone te stappenDeze maand ontvangen we op 26 november 2 dappere dames, Karlien Eeman en Kris Colpaert, die komen spreken over durf! Deze uitdagende maatschappij vraagt dat we straf uit de hoek komen. Maar wat zorgt er nu uiteindelijk voor dat we effectief uit ons kot durven komen en die ene stap durven zetten? Karlien Eeman & Kris Colpaert inspireren je graag tijdens hun sessie "Durf! 8 bouwstenen om uit je comfortzone te stappen". Een workshop waarin je leert om beter te surfen op de golven van verandering. Daarnaast geeft het ondersteuning voor eenieder die zowel hun professionele als persoonlijke ontwikkeling succesvol vorm willen geven.

  Schrijf je hier in

Opendeurdag 26 september 2015
Winter Editie Opendeurdag op 16 januari 2016

Op zaterdag 16 januari 2016 openen we de deuren van Loft 26 om jou een hele dag te vergasten op workshops. Het thema van deze Opendeurdag Winter Editie is "Voornemens en doelen". Je ontmoet onze coaches en lesgevers; ontdekt de zaal waar onze opleidingen doorgaan en ervaart onze manier van werken aan den lijve.

Programma van de workshops:

10u-11u - Doelen: meestromen of het roer in handen nemen? (Benjamin Ball)
11u-12u - Groeien naar meer energie en veerkracht (Karolien Roels en Joke Adins)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Waardenhiërarchieën (Tom Hallez)
14u-15u - Creatief omgaan met loopbaandoelen (YourCoach team)
15u-16u - Een voornemen omzetten in permanente actie/Doelen omzetten in beweging (Benjamin Ball)
16u-18u - Receptie

  Meer info over de YourCoach Opendeurdag

  Schrijf je hier in voor de YourCoach Opendeurdag

Intervisie: Oefen jouw coaching skills

Coaching is niet enkel een transformerende en persoonlijke reis, waarop je als mens grondig verandert. Het is ook een vaardigheid, waarbij je bepaalde technieken moet inoefenen tot ze onbewust bekwaam worden: tot je ze beheerst zonder nadenken. Van beginner tot gevorderde, er is altijd nog iets bij te schaven of te leren.

Op de intervisies komen huidige en oud-cursisten van YourCoach samen om te oefenen. Wij geven formats mee, en jij kan zelf je vragen meebrengen. Een hele middag kan je praktisch aan de slag, maak je demo's mee en krijg je feedback.

Een onmisbare ervaring voor iedere coach!

Duur: 1 middag, telkens van 13u tot 17u
Deelname: €10. Verplicht inschrijven via het formulier
Locatie: Loft 26

Data 2015-2016:

  • Dinsdagmiddag 8 december 2015
  • Woensdagmiddag 17 februari 2016
  • Vrijdagmiddag 18 maart 2016
  • Woensdagmiddag 13 april 2016
  • Dinsdagmiddag 17 mei 2016
  • Dinsdagmiddag 7 juni 2016

  Online inschrijven

Masterclass Verlieskunde in Coaching
Masterclass Verlieskunde in Coaching

Na haar beklijvende workshop op YourCoach Café op 23 april, nodigden we Patricia Wouters uit om begin 2016 een driedaagse Masterclass Verlieskunde in Coaching bij ons te komen geven. De training ontvouwt het brede spectrum van verlies. Als coach leer je omgaan met verlies en rouw, bij jezelf en in je sessies.

  • Je leert het verlies op waarde te schatten, een coping-supportanalyse te maken om zo hulp op maat te kunnen bieden.
  • Je krijgt inzicht in verlies en verwerkingsprocessen aan de hand van een driedimensioneel model.
  • Je maakt kennis met de multimethodische verliesbegeleiding; een basismethodiek bij levensloopverliezen.
  • Je leert je eigen kwaliteiten en mogelijkheden kennen bij het omgaan met verlies.

Praktische Info

Duur: 3 dagen, telkens van 9u30 tot 16u30.
Data: vrijdag 22 januari, vrijdag 29 januari en vrijdag 5 februari 2016.
Prijs: €995 ex BTW per deelnemer.
Plaats: Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18/104, 9000 Gent

  Meer info over de Masterclass Verlieskunde in Coaching

NLP in de kijker

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) is dé tool bij uitstek waarmee jij je communicatie en gedrag kan veranderen. Uit een schier eindeloos arsenaal inzichten en technieken leer jij hier de snelste en effectiefste, waarmee je concreet en krachtig aan de slag kan. Als één van de weinige instituten in Europa is YourCoach Master Trainer en Certified Copyright User van Robert Dilts' NLP University. Als dusdanig kunnen wij officiële NLP-certificaten uitreiken.

Je maakt kennis met de "Derde Generatie NLP": vertrekkende vanuit het persoonlijke over het interpersoonlijke tot het grotere 'systemische' veld. NLP bij YourCoach is dan ook meer dan enkele alleenstaande technieken. Het is een onderbouwd en vooruitstrevend communicatiemodel gebaseerd op de successtrategieën van honderden personen.

  NLP Practitioner Turbo reeks vanaf 3 maart 2016

  NLP Master Turbo reeks vanaf 15 februari 2016*
* Voor personen met NLP ervaring

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques