Vernieuwing

Beste,

Vernieuwing. Het is het woord van onze tijd. Wie niet vernieuwt, sterft af. We moeten onszelf opnieuw uitvinden, de stroom te snel af zijn. De evolutie versnelt exponentieel, en wij versnellen lineair mee. #hetgaattochsnelheallemaal

Iets nieuws is op zich fantastisch, maar het proces van vernieuwing houdt meer in dan dat. Zoals een slang diens oude huid afschudt, moeten ook wij het oude achterlaten. En dat doen we lang niet zo gemakkelijk als een slang.

Onze gewoontes nemen bezit van ons; de kracht van de herhaling wint het van onze wilskracht. En zo blijft innovatie vaak in de kast staan, een fluo blinkende belofte met steeds meer stof op.

Hoeveel van die zaken heb jij in je garage/op je zolder staan? Beloftevolle dingen waar je toch nooit de tijd voor genomen hebt? Want ook dat is een kost van verandering: tijd. Muziek spelen, breien, andere talen, doe-het-zelven, programmeren, een nieuw product creëren en lanceren... Iedere nieuwigheid, iedere aanvulling aan ons werk en leven vraagt een tijdelijk of zelfs permanent engagement.

Motivatie is dan de energie en het doorzettingsvermogen om jezelf aan de wurggreep van je oude doen en laten te ontworstelen. Het bekende verlaten waarin je ervaring en aanzien hebt, en als een beginneling opnieuw die eerste stuntelige stapjes zetten. Een schilder die tennisser wordt.

Sommigen doen het na een bepaalde leeftijd of gebeurtenis nooit meer. Weigeren uit hun rol van 'senior' op één of ander vlak te stappen. "Geef mij maar...!" Anderen vernieuwen één keer en proberen die tot in de eeuwigheid te verzilveren. Anderen blijven maar vernieuwen, nieuwe zaken maken, een spoor van embryonale versies in hun kielzog.

En sowieso verandert de wereld rondom ons ook. Ongemerkt of soms net heel bruusk verschuiven onze manieren van (be)leven, denken, werken. Als blaadjes schuiven of buitelen we collectief vooruit, in het rond, omhoog en weer omlaag. Alwaar de wind blaast.

Voor één keer geen moraal aan het verhaal. Gewoon de bedenking dat verandering en vernieuwing best wel lastig kunnen zijn, dat mag wel eens gezegd worden. In de derde generatie gedragstherapie (zie onder bij YourCoach Café) zouden ze zeggen: als je het niet kan veranderen, kan je het wel accepteren.

En als je het daar dan eens moeilijk mee hebt, en je wil daar eens over praten: dat is wat wij doen.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 21 mei

Vorige maand ontvingen we Annick Seys, die ons de beginselen van de ACT-methodologie bijbracht. Dit is een derde-generatie gedragstherapie, die vooral gaat voor acceptatie en die onder andere gebruik maakt van mindfulness.

  Lees hier het verslag

Donderdag 21 mei: Patricia Wouters over Verlieskunde

Patricia WoutersOp 21 mei komt, helemaal uit Nederland, Patricia Wouters ons meer vertellen over verlieskunde. Het is een thema waarmee we als coach onvermijdelijk wel geconfronteerd worden. Niet enkel wanneer iemand sterft – ook wanneer we ontslagen worden, we vrienden verliezen, ons bedrijf verdwijnt... Bij allerlei vormen van afscheid en verandering dus.

Daarom is het nuttig te weten hoe het aan te pakken, of er tenminste mee om te gaan. Hoe is het voor jou als jij stuit op verlies bij jouw coachee? Waar wordt jij geraakt? En wat kan jij doen als coach om een goede verliesbegeleiding te bieden, waarmee je het traject op een hoger plan brengt?

Een onmisbare lezing dus voor coaches, therapeuten en geïnteresseerden.

  Schrijf je hier in voor YourCoach Café

Oefen- en Intervisiemiddagen

Vorige maand organiseerden we voor het eerst een oefenmiddag. De groep was onmiddellijk volzet, en er werd lustig gecoacht en uitgewisseld. Dat smaakte duidelijk naar meer, en daarom hebben we al een hele reeks nieuwe data ingepland. Wacht niet te lang met inschrijven, want de groepen lopen snel vol!

Zin om ook te komen? De data voor dit jaar zijn:

 • Vrijdagmiddag 22 mei
 • Donderdagmiddag 25 juni
 • Dinsdagmiddag 7 juli
 • Woensdagmiddag 23 september
 • Donderdagmiddag 29 oktober
 • Vrijdagmiddag 20 november
 • Dinsdagmiddag 8 december

  Lees meer en schrijf je nu in

NIEUW! (Online) Marketing voor Coaches

We merken dat er heel wat mensen in ons netwerk zitten die bezig zijn met een website, of folders, of die er één willen maken. Kortom mensen die hun beweging kenbaar willen maken aan de wereld. Daar hebben wij zelf veel ervaring mee: ooit werkten Tom en Benjamin samen aan de online marketing en verkoopafdeling van een internationaal softwarebedrijf. In de begindagen van YourCoach maakten wij zelf ook websites, schreven we teksten en verzorgden we algemeen de branding en marketing van andere bedrijven.

Die kennis en ervaring willen we nu doorgeven op deze praktische ééndaagse workshop. Je leert er de basics van de verschillende media, en we gaan ook aan de slag met jouw merk/teksten/website/folder... Aan de hand van praktische oefeningen krijg je feedback en nieuwe ideeën voor de uitwerking van je merk.

Daarnaast ook weer een mooie gelegenheid om te netwerken met collega-coaches!

Ook niet-coaches welkom natuurlijk. Iedereen die bezig is met het opstarten en marketen van een eigen ding, kan tijdens deze workshop belangrijke zaken opsteken.

  Meer informatie en inschrijven

Zomerworkshops

Met de aantocht van de zomervakantie hebben we een aantal korte workshops die je kan volgen om de zomer goed in te zetten. Een overzicht:

 • 1 juli - Maskers maken
 • 3 juli - NIEUW! (Online) Marketing voor Coaches
 • 6 juli - NLP Bootcamp
 • 9 juli - Vind de job die bij jou past

Misschien zit er iets voor jou tussen?

  Meer informatie en inschrijven

Hoe moet je omgaan met een lastige baas?

Hoe moet je omgaan met een lastige baas?Wil jij je baas nog het liefst met z’n stropdas aan de papierversnipperaar vastbinden? Is jouw bazin een echte duivel in een Pradapakje? Deze maand maand liet de Flair enkele vrouwen met bazige bazen aan het woord. Hoe moet je omgaan met een lastige baas? De Flair vroeg ons de do's en don'ts.

  Lees hier het artikel

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques