Nieuwsbrief Mei 2013

Beste,

We zijn bijna aan het einde van het 'schooljaar', en ook onze langlopende opleidingstrajecten rond coaching en persoonlijke groei komen tot een einde. Dat leidt bij ons steeds tot reflectie: wat is coaching nu eigenlijk? Wat is de bedoeling, welk doel dient het? En wat is dan een goede coach?

Een eerste mogelijke indicatie is alvast dat de coach één of meerdere opleidingen genoten heeft. Wat niet wegneemt dat iemand met hopen ervaring en een talent voor menselijke groei, schitterend werk kan leveren.

Ook certificatie speelt een rol. Hoe relatief een algemene standaard ook is, het geeft een indicatie van iemands professionele attitude. Het is namelijk wel een investering om een certificatie, zoals die bij de International Coach Federation, te halen.

Om een certificatie te halen moet je onder andere een bepaalde hoeveelheid betaalde praktijkuren kunnen voorleggen. Bij de basiscertificatie is dat 100 uren, bij de Professional Certified Coach is dat al 750. Niet voor beginners dus, waardoor je tenminste weet wanneer je bij een geoefende coach terechtkomt.

Daarover komt trouwens nu donderdag 23 mei de voormalige voorzitster van het ICF in België, Sylvie Schoen-Schlumberger, op YourCoach Café spreken.

Voor ons telt ook de deelname aan de beroepsgemeenschap. In welke mate zet de coach zich in voor de verspreiding van het beroep, gaat hij bij collega’s ten rade, publiceert zij bijdragen die het vak versterken, organiseert zij evenementen...

Onderzoek en ervaring wijst uit dat het meest doorslaggevende element voor het welslagen van een coachtraject, de relatie met de coach is. Wannneer men zich verbonden voelt, begrepen, gehoord, dan werkt coaching. Ongeacht de fantastische technieken die coaches bovenhalen, en ook, ja, de diploma’s aan de muur.

Dat vraagt oefening, en ook een bereidheid om zichzelf telkens weer onder ogen te komen. Wie dat niet doet, roest vast en wordt een oplosser of adviesgever, wat indruist tegen de objectieve spiegelfunctie van de coach.

Een goede coach is daarom veerkrachtig: hij kan zich met allerlei mensen op een diepzinnige manier verbinden, zich inleven in hun situatie zonder in eigen blinde vlekken vast te lopen, en onbevooroordeeld doch empatisch een wegwijzer vormen naar de volgende stap.

Ben jij benieuwd hoe je jouw groei een ruggesteun of zetje kan geven? We ontmoeten je graag op één van onze regelmatige contactmomenten.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 23 mei

Vorige maand ontvingen we Patricia Van Lingen. Ze bracht een interactieve en dynamische lezing over relaties en vrouwelijkheid die bijzonder gesmaakt werd. Herlees hier nog eens wat er allemaal verteld werd, en bekijk de foto’s.

  Verslag van YourCoach Café met Patricia Van Lingen

YourCoach Café op donderdag 23 mei

Nu donderdag: Een lezing over het ICF en certificatie

Op de volgende editie van YourCoach Café - donderdagavond 23 mei - komt de ex-voorzitter van de International Coach Federation (ICF), Sylvie Schoen-Schlumberger, spreken. Ze legt uit wat de bedoeling van het ICF is, hoe de certificatie verloopt en welke ethische en deontologische richtlijnen er gelden.

Het ICF is één van de weinige internationale instanties die een standaard introduceert rond wat coaching is en behoort te zijn, en die de mogelijkheid biedt een erkend ‘diploma’ te halen. Maar wat is de werkelijke waarde van dit certificaat, en waarvoor staat het ICF daarnaast nog?

Een interactieve lezing met de voormalige voorzitter van ICF België. Sylvie beantwoordt al je vragen over de werking, kosten, vereisten, enzovoort die je als coach mogelijks hebt rond een mogelijk lidmaatschap en/of certificatie bij het ICF.

Deze lezing gaat door in het Engels.

  Schrijf je hier in voor 23 mei

Onze klanten getuigen

We vroegen onlangs aan enkele mensen die bij ons coaching volgden hoe ze het traject ervaren hadden en wat voor hen de meerwaarde was. We kregen een aantal mooie reacties, die we graag met jou delen.

  Lees hier de getuigenissen

Zomeropleiding Integrale Coaching Essentials
Integrale Coaching Essentials Demoavond

Deze zomer kan je bij ons de fundamenten van coaching aanleren. Tijdens de Integrale Coaching Essentials krijg je gedurende 6 dagen onmisbare technieken en attitudes mee die je onmiddellijk kan meenemen in je persoonlijke en professionele leven.

Benieuwd?

Ontmoet ons op 30 mei voor een demo-avond. We leggen onze methodiek uit, demonstreren een aantal technieken en leiden je rond in het opleidingscentrum.

Inschrijven?

De Zomerreeks Integrale Coaching loopt van zaterdag 22 tot en met vrijdag 27 juli. De lesuren zijn telkens van 10u tot 17u.

  Meer over de Zomeropleiding Integrale Coaching

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille