Nieuwsbrief Juni 2014

Beste,

De verkiezingen zijn voorbij. We hebben ons weken vragen gesteld bij de manier waarop we onze collectieve toekomst willen aanpakken. Nu hebben opwinding, de debatten, het engagement... baan geruimd voor een afwachtende stilte.

Bij ons rees de vraag: "Wat nu?" Kunnen we niks anders doen dan wachten? Volgens ons is er meer mogelijk: zaken die we zelf kunnen doen voor een betere wereld.

Ondertussen komt de zomer eraan. Tijd om de teugels even te vieren, te genieten van zonnige dagen en lange avonden (tot nachten) met vrienden.

Tijd ook om even de zaken opnieuw te bekijken. Terwijl het rustig is op kantoor of op de werkvloer, kan je plannen maken voor volgend jaar. Wat loopt er goed, wat kan er beter? Wie kan je aanspreken voor en meenemen naar een verbeterde werking?

We laden onze batterijen op om er in september weer tegenaan te gaan. Twee vragen zijn daarbij belangrijk:

Ga je wel de juiste richting uit? Eens je van wal steekt in een bepaalde richting, neemt de stroom je mee. Met de tijd verschuiven onze prioriteiten, maar je krijgt niet elke dag de kans om bij te sturen. De zomer is een ideaal moment om je loopbaan eens onder de loep te nemen, en te kijken of alles nog wel klopt.

Verlies je geen onnodige energie? We leven in een drukke tijd. We eisen veel van onszelf op alle vlakken, en ook de omgeving maakt graag aanspraak op ons. Om dat vol te kunnen houden, is het belangrijk dat onze energiehuishouding klopt.

Wie of wat kan jou op één minuut helemaal leegzuigen? In welke lekke band(en) blijf jij maar pompen? De komende maanden kan je in alle rust kijken naar zaken die jou onnodig bakken energie kosten, en dieperliggende patronen bijsturen.

En je weet, we zijn er mocht je onderweg wat steun kunnen gebruiken.

Met zomerse groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 26 juni

Vorige maand ontvingen we Sharon Vandousselaere, die ons onderhield over de werking en weldaad van mindfulness en yoga.

  Lees hier het verslag van 22 mei

Donderdagavond 26 juni: Karolien Roels met 'Burn-out en energie'

Op donderdagavond 26 juni komt Karolien Roels spreken over Burn-Out en energie. Een actueel thema, waarover veel gezegd wordt. Karolien legt uit hoe stress en burn-out functioneren, en in welke dimensies. Ze bespreekt de trends zijn die voor burn-out zorgen en welke persoonlijkheden er gevoeliger aan zijn.

Ze geeft enkele houdingen mee die je als bedrijf, betrokkene of begeleider helpen om het te voorkomen en ermee om te gaan. Het wordt vooral ook een interactieve lezing, waarbij je zelf kan ervaren hoe het met jouw stress- en energieniveau gesteld is.

  Schrijf je nu in voor YourCoach Café op 26 juni

Vroegboekactie YourCoach
NIEUW! – Opleiding tot Loopbaancoach

Vanaf dit najaar kan je bij ons ook de Opleiding tot Loopbaancoach volgen om zelf mensen te begeleiden bij hun loopbaanvragen. We bundelen onze inzichten en meest gebruikte technieken in een intensieve zevendaagse opleiding (6 lesdagen + 1 certificatiedag), waarin jij met alle aspecten van werkvragen leert omgaan.

  Lees meer over de Opleiding tot Loopbaancoach

Wat zijn de sterktes van deze opleiding?

 • Recht uit de praktijk
  We begeleiden als erkend loopbaancentrum bij de VDAB zelf dagelijks mensen bij hun werkvragen. We weten wat werkt, wat mensen in beweging brengt. We hebben onze eigen werkwijze en technieken uitgewerkt die recht naar de kern van werkvragen gaan; modellen die een probleem in één tekening duidelijk maken.

 • We leiden al coaches op
  Onze aanpak is gebaseerd op de Integrale methode, waarin snel en efficiënt wordt gewerkt met aandacht voor de werkelijke noden van je gesprekspartner. We leggen tijdens de lesuren de nadruk op oefenen en ervaren. Vanaf dag één leer je technieken bij die je onmiddellijk kan gebruiken, en iedere dag komen er dingen bij.

 • (Véél) meer dan de klassieke lijstjes
  Veel loopbaancoaching verloopt nogal rationeel. Je moet antwoorden op vragen en lijstjes invullen. Maar wat als je het zelf niet weet, of je denkt dat je het weet maar er verandert niks? Daar loopt het vaak vast. Wij werken op diepere lagen met verrassende creatieve formats die het denken omzeilen, waardoor we ook in staat zijn de wérkelijke vraag te identificeren en daarmee aan de slag te gaan.

 • Het kan ook over meer dan werk gaan
  Werk is een verlengstuk van de persoon, en van onze persoonlijke patronen. Daarom gaat loopbaanbegeleiding vaak ook over diepere zaken dan louter werkvloerkwesties. We leren je manieren aan om ook op dit gebied betekenisvolle interventies te realiseren.

  Lees meer over de Opleiding tot Loopbaancoach

NIEUW! – Omgaan met Stress en Burn-Out

Stress en BurnoutEr valt niet naast te kijken dat stress lelijk huishoudt in heel wat moderne levens. Mensen die keihard werken en er nog vanalles willen bijnemen, voelen hun reserves leeglopen. Steeds meer vallen er letterlijk bij neer.

Waarom zijn er nu plots zoveel meer gevallen van burn-out? Is het enkel een naam die op een bestaand fenomeen geplakt wordt, of is er meer aan de hand? Wij zien een aantal trends die de laatste jaren samenkomen, die een verklaring kunnen bieden voor de ontploffing van het aantal mensen die gewoonweg niet meer kunnen.

Veel te veel talent en energie worden onnodig verspild aan overmatige stress en het daarop volgende uitvallen. Daarom willen we graag meewerken aan het aanpakken hiervan, omdat we denken dat we een meerwaarde kunnen betekenen.

Dit vooral door onze brede Integrale aanpak, waarin we verschillende vaak gebruikte technieken (Mindfulness, cognitieve therapie, coaching, relaxatie...) in één omvattend kader samenbrengen en er zelfs nog een aantal opties aan toevoegen.

We werken met 3 doelgroepen:

Bedrijfsleiders, HR-managers en preventieadviseurs

Voor veel bedrijven is het fenomeen burn-out nog vreemd, en men weet niet hoe ermee om te gaan. Wat is burn-out? Wie is er vatbaar voor? Wat kan je binnen de organisatie doen ter preventie en opvang? Wissel ervaringen uit met collega's uit andere bedrijven en sectoren, en stel een beleidsplan op voor jouw organisatie.

  Meer over de 2-daagse Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur

Coaches en therapeuten die mensen met burn-out willen kunnen opvangen

Vanuit een Integrale bril kijken we naar de persoon en de fase waarin die zich bevindt, en werken we aangepast en vanuit verschillende kanten. We leren methodes en technieken aan uit de biologie, geneeskunde, relaxatie, coaching, psychologie, opstellingen...

Het is onze bedoeling mensen op te leiden die op alle vlakken en in de verschillende fasen van burn-out begeleiding kunnen bieden, zodat hun klanten ook op alle vlakken kunnen recupereren en transformeren.

  Meer over de Opleiding Stress en Burn-Out Coach

Mensen die zelf op een burn-out afstevenen of ervan aan het bekomen zijn

Bij YourCoach gaan we uit van een Integrale benadering, waarbij aangepast aan de klant en het moment verschillende vormen van behandeling en therapie aan bod komen. Van mentale kadering van het fenomeen, over technieken voor fysieke herbronning, tot emotionele heling en het betrekken van de omgeving in de reïntegratie.

Je kan kiezen tussen individuele sessies bij één van onze burn-out coaches, of deelnemen aan de groepsreeks over 6 middagen.

  Meer over Stress en Burn-Out Begeleiding

Wat jij zelf kan doen voor een betere wereld

Wat jij zelf kan doen voor een betere wereldNu de verkiezingen achter de rug zijn, is onze impact op verandering in de wereld weer voor enkele jaren uitgedoofd. Of toch niet helemaal...? Er zijn allerlei mogelijkheden om vanaf morgen zelf actief bij te dragen aan een duurzame, propere, aangename, rechtvaardige... wereld. Wij lijstten alvast enkele mogelijkheden op ter inspiratie; we rekenen op jou om je eigen ideeën toe te voegen!

  Bekijk het artikel 'Wat jij zelf kan doen voor een betere wereld'

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een Community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques