YourCoach Nieuwsbrief | Ons geheim project voor 2013

Beste [VOORNAAM],

Met het naderen van de zomervakantie – weer of geen weer – voelen we het ritme rondom ons langzaam zakken. Schooljaren lopen af, kwartalen worden afgesloten, reizen zijn nu definitief geboekt en het aftellen begint.

Wat is jouw plan voor deze zomer? Ga je lekker genieten in het zonnetje, of net in de schaduw verderwerken aan iets voor het komende najaar? Of beide?

Een mogelijks leuke onderverdeling van je jaren is die van kwartalen. Deze termijn wordt vaak gebruikt door bedrijven om quota's op te volgen. En eigenlijk is het een mooie termijn: lang genoeg om iets neer te zetten, en kort genoeg om een bepaalde inspanning vol te houden.

Bekijk anders even het komende kwartaal, van 1 juli tot 30 september. Wat wil je verwezenlijken? Zijn er grote veranderingen op til, wordt het net lekker stil, of werk je verder aan iets dat over een nog langere periode loopt? In welke periode ga je rusten of werken?

De zomer is ook een tijd van naar buiten komen. Niet alleen lichamelijk – des te beter natuurlijk – maar ook met jezelf en met je zaak. Een mogelijk moment om eens aan een aantal aspecten te werken om in het najaar mee uit te pakken.

Een social-mediastrategie bijvoorbeeld, een marketing & communicatie project of een coachtraject. Allemaal zaken waarmee wij je kunnen helpen. Lees verder in de nieuwsbrief of bezoek ons op de website – samen maken we er een vruchtbare zomer van!

Met warme groeten,

Tom en Benjamin

Ps. Bekijk eens onze vernieuwde YourCoach-Pagina, of volg ons op Twitter.

YourCoach Café op donderdag 21 juni

Vorige maand ontvingen we Serge Van Gampelaere, die een lezing gaf over 'Opstellingen in organisaties'. We leerden bij over de onzichtbare dynamieken in bedrijven, en de onderhuidse wetmatigheden die spanningen veroorzaken. Meer dan 40 mensen woonden de boeiende avond bij en genoten achteraf van een zeldzame zomerse avond. Je leest het volledige verslag hier:

  Verslag YourCoach Café 24 mei 2012

Donderdag 21 juni 2012:
Veerle De Jaegher met 'Creëer je eigen Social Media-identiteit'

Veerle De JaegherDeze maand gooien we het over een compleet andere boeg! Volgende week donderdag 21 juni ontvangen we Veerle De Jaegher, Social Media expert en jonge ondernemer. Zij komt een praktische workshop geven over Social Media, en hoe jij wegwijs kan raken in dat nieuwe fenomeen waar zoveel over gepraat wordt.

Welke kanalen gebruik jij best (Facebook, Twitter, LinkedIn) en hoe pak je het concreet en efficiënt aan? Hoe zorg je voor een impact die jouw zaak vooruit helpt? Dit en meer krijg je mee op YourCoach Café volgende week.

Een exclusieve, waardevolle editie van het café. Deelname is dit keer uitzonderlijk €25, en er kunnen maar 20 mensen deelnemen. Schrijf je dus zeker op voorhand in!

  Schrijf je hier in

Nieuwe blogartikelen

Vorige maand verschenen nog een aantal artikelen op de blog.

Kunnen BV's wel coachen?

Onze reactie op een artikel in De Morgen, waarin melding werd gemaakt van een toenemend aantal bekende mensen die aan het coachen slaan. Er ontstond een levendige discussie bij dit artikel – de moeite waard om eens te bekijken en misschien zelfs je steentje bij te dragen.

  Lees hier de blogpost

Uitstellen mag!

De weergave van een interview dat we gaven aan Plus Magazine. Het behandelt een aantal gevallen waarin uitstelgedrag toch een optie zou kunnen zijn.

  Lees hier de blogpost

We hebben er een ICF-coach bij!

Benjamin BallOndanks dat het moeilijk is om standaarden vast te leggen over coaching (lees maar het artikel Kunnen BV's wel coachen?), zijn de certificaties van de International Coaching Federation (ICF) voor België de meest representatieve. Je kan ze halen na het verzamelen van een bepaald aantal uren opleiding én bezoldigde coachklanten. Daarbij komt ook nog een telefonische coachsessie als 'examen'.

Na Tom in februari, behaalde nu ook Benjamin zijn ACC-certificatie bij de International Coaching Federation. De feedback van ICF was bijzonder lovend, dus we mogen wel even opscheppen:

"Benjamin, you are a very good coach. You are there for the client and willing to help him have insights. You are very good at being present, active listening and “dancing” with the client. You make sure the client is in action regarding the issue and has an opportunity to move it forward. You are coaching at almost a PCC* level."

  Boek Benjamin voor een coachtraject

* PCC is de volgende graad van certificatie op ICF-niveau.

Nieuwe opleidingen najaar 2012

Nieuwe opleidingen najaar 2012Dit najaar geven we je weer alle kansen om met een andere houding, je (werk)leven een nieuwe wending te geven. Onze opleidingen gaan steevast voor een verfrissende, uitdagende kijk op je wereld.

Ieder traject heeft zijn eigen invalshoek en technieken, zodat jij zelf kan kiezen welke jou op het lijf geschreven is. Zin in persoonlijke of professionele groei? Het begint hier!

  Bekijk hier de opleidingen

Ons geheim project voor 2013

We zouden het eigenlijk nog even stil moeten houden maar we zijn er zo blij mee: we krijgen een eigen zaal! Onlangs tekenden we voor een prachtige ruimte in de Gentse dokken, een buurt die de komende jaren helemaal opgewaardeerd wordt. Er komen nieuwe woningen, winkel- en recreatiezaken en natuurlijk: hippe bedrijven.

Ook de naam van de zaal ligt al vast: Loft 26. Onze opleidingen en coachings zullen er doorgaan, en op termijn ook YourCoach Café. De zaal zal ook beschikbaar zijn om af te huren voor seminaries, recepties, tentoonstellingen...

De werken zijn nog maar net begonnen, maar onze schatting is dat we tegen maart 2013 de deuren kunnen openen.

Loft26

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen (life coaching), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) doelgericht begeleiden naar meer bewustzijn, betere resultaten en harmonieuzere communicatie.

We geven ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van een coachopleiding, leiderschapstraining tot NLP en communicatie.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan onze klanten bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille