Nieuwsbrief Juni 2015

Beste,

Eindelijk, wat warmte! Het heeft lang genoeg op zich laten wachten. En wat een verschil maakt dat in het gemoed. Lange, zonnige dagen, dat doet wat met een mens.

Het doet denken aan hoe gemakkelijk we eigenlijk van gemoed veranderen. Verander onze omstandigheden en we voelen ons anders. En toch blijven we zo vaak in dezelfde oude soep zitten roeren, in de hoop die toch maar helder te krijgen.

Waarmee niet gezegd is dat we moeten weglopen van situaties die niet leuk zijn. Maar wel dat wanneer we de dingen vanuit een heel ander perspectief bekijken, ze ook werkelijk van gedaante veranderen.

Zo merken we bijvoorbeeld in onze coachpraktijk hoezeer onze geest ons lichaam beïnvloedt. Onze fysieke houding, eet- en slaapgewoontes... allemaal resultaat van hoe wij naar de wereld kijken.

En ook omgekeerd: hoe onze lichamelijke patronen ons gemoed blijven beïnvloeden. Een situatie die allang voorbij is maar die in ons lichaam blijft zitten, en signalen stuurt naar onze geest dat we moeten blijven voelen en reageren zoals we dat ooit deden.

Hoelang kijk jij al vanuit dezelfde invalshoek naar dezelfde problemen? Welke onproductieve houding blijf je maar meeslepen? En hoe zou een compleet andere invalshoek eruit zien, en voelen? Hoe zou jij er dan uitzien?

Waarom sluiten we ons toch af van die zaken die ons een nieuw perspectief kunnen geven... Misschien omdat het soms comfortabeler voelt een bekende fout te verdragen, dan een beangstigende nieuwe mogelijkheid onder ogen te moeten zien.

Weet wel dat het nooit te laat is om te beginnen veranderen, en dat het zeker niet altijd spectaculair moet zijn. Het zijn net de kleine, duurzame veranderingen die je vandaag in gang zet, die op langere termijn een diepgaande transformatie in je leven bewerkstelligen.

We zeggen het nog eens: mocht dat jou even moeilijk vallen, we zijn er om je doorheen die knooppunten te begeleiden.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 18 juni

Vorige maand ontvingen we Patricia Wouters (NL), die ons een inleiding gaf rond verlieskunde. Een beklijvende en memorabele workshop met een aantal krachtige inzichten.

  Lees hier het verslag

Donderdag 18 juni: Michael Niclaus - Verander je kijk op alcohol

Michael NiclausMichael Niclaus is ondertussen al een bekendheid in Vlaanderen met zijn kruistocht tegen alcohol. Zo verscheen hij ook op Café Corsari in het kader van de Alcoholvrije Dag die hij op 23 april organiseerde. Hij begeleidt mensen individueel bij het stoppen met drinken, en geeft lezingen in scholen en bedrijven. Een interessante lezing dus om het verleidelijke zomerseizoen in te gaan met een nuchtere en tegelijk feestelijke geest!

  Schrijf je hier in voor YourCoach Café

Zomerse workshops

Doe nieuwe inspiratie op om deze zomer helemaal in beweging te komen! Het is een moment van inspiratie en het uitwerken van nieuwe zaken. Net als de winter is het zomerseizoen een luwte die je als persoon én professional kan aangrijpen om die belangrijke langetermijnprojecten aan te pakken, en hopelijk ook af te werken.

Onze zomerse workshops geven je ideeën en praktische technieken om op allerlei vlakken in actie te komen. Bekijk hier het overzicht.

3 juli (Online) Marketing voor Coaches & Ondernemers
Workshop
1 dag
6 juli NLP Bootcamp
Workshop
1 dag
9 juli Vind de job die bij jou past
Workshop
1 dag
YourCoach Opendeurdag op zaterdag 26 september

SAVE THE DATE! Op zaterdag 26 september gooien we weer de deuren van Loft 26 open. We vergasten je de hele dag op interactieve workshops, en je hebt de mogelijkheid om onze coaches en trainers te ontmoeten, en al je vragen te stellen.

Nieuw! Loopbaanbegeleiding in Brugge en Kortrijk

Loopbaanbegeleiding loopbaanchequesYourCoach biedt nu ook loopbaanbegeleiding aan in Kortrijk en Brugge. Naast onze locaties in Gent, Oostakker en Deinze kan je er terecht bij onze ervaren loopbaancoaches. Heb je minstens één jaar werkervaring dan betaal je slechts 40 euro voor een loopbaantraject van 4 uur.

Heb jij ook zin om samen met een loopbaancoach je carrière een nieuwe wending te geven? We helpen je graag verder met je loopbaan. Contacteer ons vandaag nog om je eerste stap te zetten naar vertrouwen en plezier in je werk.

  Lees hier de getuigenissen

  Meer over loopbaanbegeleiding bij YourCoach

Coaching Opleidingen dit najaar

Agenda's slibben vervaarlijk snel dicht. Wacht dus niet te lang om je in te schrijven, als ook jij eraan denkt om dit najaar één van onze opleidingen te volgen. Hier alvast een overzicht van de zaken die je kan volgen dit najaar.

21 september Integrale Coaching Professional
Coach Opleiding
13 dagen
29 september Stress en Burn-Out Coach
Coach Opleiding
7 dagen
1 oktober Stress en Burn-Out Adviseur
Corporate Opleiding
2 dagen
7 oktober Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
8 oktober NLP Practitioner Turbo
NLP Opleiding
7 dagen
20 oktober Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
22 oktober Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen
26 november Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques