Hoe zit het met jouw zomerprojectjes?

Beste,

Wat onderscheidt de besten in hun vak van anderen? We weten dat talent, doorzettingsvermogen, connecties een grote rol spelen. Vaak wordt er ook gesproken van wilskracht. Maar wat vaak vergeten wordt, zijn gewoontes.

Gewoontes zijn de hoeksteen van productieve levens op alle gebied. Ze zijn als het basisniveau vanwaar men omhoog kan reiken. Hoe ontwikkelder dat basisniveau, hoe automatischer bepaalde zaken lopen en hoe meer aandacht en energie er is voor andere essentiële zaken. Onze levensenergie 'zet zich' naar de routine die we het aanleren, zoals een stroom zich een vaste weg baant rond stenen in de bedding.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je elke dag op hetzelfde uur gaat slapen, en opstaat. Je ochtendroutine en ontbijt staan vast en klaar, waardoor je je niet moet opjagen of aan vanalles denken. Je hoofd is vrij om rustig aan de dag te beginnen.

Gewoontes zijn als sporen die uitgesleten zijn in onze hersenen. Het zijn verbindingen tussen de neuronen die telkens weer gelegd zijn. Zoals spieren die regelmatig getraind worden, worden deze verbindingen steeds lijviger en krachtiger – en moeilijker te ontregelen, wat zowel positief als negatief kan zijn.

Hoe gaan topsporters om met spanning? Ze hebben daarvoor rituelen, zaken die ze elke keer weer doen zodat de spanning hen niet kan ontregelen. Ze oefenen honderden, duizenden keren dezelfde kleine bewegingen. Gedurende jaren bouwen ze hun lichamelijke gewoontes op zodat hun lichaam het onder spanning als het ware overneemt, waardoor ze minder fouten maken.

Gewoontes zijn niet enkel voor toppers, en situaties van hoge druk. Met gewoontes creëren we rust, energie en gezondheid in ons werk en leven.

Welke goede gewoontes heb jij nu al?

Ongetwijfeld heb je in de loop van jouw leven een aantal gewoontes opgebouwd die nu de basis van jouw welslagen vormen. Neem een moment om deze even op te lijsten. Ben jij bijvoorbeeld punctueel, nauwgezet, communicatief, vroeg wakker, gezonde eter, regelmatige sporter...

Misschien zijn er ook een aantal gewoontes die je graag zou willen bijkweken. Of minder goede gewoontes die je wil afleren. Weet dat dit niet zo gemakkelijk is.

De grote kracht van gewoontes is hun quasi-automatische karakter: eens ze erin zitten, moet je er geen aandacht meer aan besteden. Dat wil ook zeggen dat om ze te veranderen, je er een stevige focus op moet leggen.

De meeste succesvolle mensen zijn voortdurend aan zichzelf aan het schaven, vaak in de vorm van gewoontes. Het is een proces dat nooit stopt.

Welke gewoonte zal jij de komende weken, maanden bijwerken, afleren of net aanleren?

En weet: je hoeft het niet alleen te doen. Je zou niet de eerste zijn die de kracht van gewoontes onderschat. En laat dat nu net onze specialiteit zijn. Laat dus gerust iets weten als je wel wat steun kan gebruiken.

Ps. Eén van onze goede gewoontes is trouwens onze jaarlijkse opendeurdag, die dit jaar doorgaat op 26 september. Wees welkom!

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Opendeurdag op zaterdag 26 september

Op zaterdag 26 september openen we de deuren van Loft 26 om jou een hele dag te vergasten op workshops. Je ontmoet onze coaches en lesgevers; ontdekt de zaal waar onze opleidingen doorgaan en ervaart onze manier van werken aan den lijve.

Programma van de workshops:

10u-11u - Hoe ga jij om met stress? En kan het beter? (Karolien Roels)
11u-12u - Transformeer jouw negatieve emoties met de Spinning Methode (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Loopbaan Coaching Circuit (YourCoach Team)
14u-15u - Werken met delen (Tom Hallez)
15u-16u - Creatieve Coachtechnieken (Benjamin Ball)
16u-18u - Receptie

  Meer info over de YourCoach Opendeurdag

  Schrijf je hier in voor de YourCoach Opendeurdag

  Meld je nu aan voor het event op onze facebook pagina

Opendeurdag 26 september 2015
Info-avonden en bootcamp

Dit najaar organiseren we een NLP bootcamp en een aantal demo-avonden over onze opleidingen. Daarop kan jij je specifieke vragen rond onze trajecten komen stellen, en de lesgevers ontmoeten.

15 september Stress en Burn-Out Coach
Demo-avond
1 avond
23 september Loopbaancoach
Demo-avond
1 avond
6 oktober Integrale Coaching
Demo-avond
1 avond
19 november NLP Bootcamp
Workshop
1 dag
Masterclass Verlieskunde in Coaching
Masterclass Verlieskunde in Coaching

Na haar beklijvende workshop op YourCoach Café op 23 april, nodigden we Patricia Wouters uit om begin 2016 een driedaagse Masterclass Verlieskunde in Coaching bij ons te komen geven. De training ontvouwt het brede spectrum van verlies. Als coach leer je omgaan met verlies en rouw, bij jezelf en in je sessies.

  • Je leert het verlies op waarde te schatten, een coping-supportanalyse te maken om zo hulp op maat te kunnen bieden.
  • Je krijgt inzicht in verlies en verwerkingsprocessen aan de hand van een driedimensioneel model.
  • Je maakt kennis met de multimethodische verliesbegeleiding; een basismethodiek bij levensloopverliezen.
  • Je leert je eigen kwaliteiten en mogelijkheden kennen bij het omgaan met verlies.

Praktische Info

Duur: 3 dagen, telkens van 9u30 tot 16u30.
Data: vrijdag 22 januari, vrijdag 29 januari en vrijdag 5 februari 2016.
Prijs: €995 ex BTW per deelnemer.
Plaats: Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18/104, 9000 Gent

  Meer info over de Masterclass Verlieskunde in Coaching

Trajecten die dit najaar starten

Van plan om iets bij YourCoach te volgen? Hier een overzicht van de reeksen en workshops die dit najaar starten:

21 september Integrale Coaching Professional
Coach Opleiding
13 dagen
29 september Stress en Burn-Out Coach
Coach Opleiding
7 dagen
1 oktober Stress en Burn-Out Adviseur
Corporate Opleiding
2 dagen
7 oktober Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
8 oktober NLP Practitioner Turbo
NLP Opleiding
7 dagen
20 oktober Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
22 oktober Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen
26 november Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques