Het beste van 2014

Beste,

Alweer een nieuw jaar, een nieuw begin. Vorige maand vroegen we je om eens terug te blikken op 2014, vanaf deze maand blikken we vooruit.

Maar niet naar de zaken die verkeerd dreigen te lopen. Laten we eens kijken naar dingen die lukken, die kunnen. Zaken waarop we impact hebben. Zo maakten we vorig jaar een lijstje met zaken die jij zelf kan doen voor een betere wereld.

Het is ook een moment om na te denken over het nut van de zaken die jij doet. Waaraan draag jij bij? Als het antwoord hierop op zich laat wachten, is er dit jaar misschien werk aan de winkel. Is het nut van de zaken die je dagelijks doet soms ver te zoeken, en verlies je daaraan motivatie en levenslust?

Het is steeds meer onze overtuiging dat zaken zoals zelfvertrouwen, geluk, zingeving... eerder het resultaat zijn van onze handelingen dan dat we ze rechtstreeks kunnen bereiken. We worden sterker wanneer we zaken doen waarvan we voelen dat ze kloppen, en dat ze een verschil maken voor anderen.

De veranderingen in onze wereld zullen van onderuit komen. Nu al zien we overal initiatieven opduiken om problemen op te lossen die grote instellingen, bedrijven... niet rond krijgen.

Onze problemen zijn ook niet meer lokaal, maar globaal. Netwerken van mensen overal ter wereld bundelen hun krachten en verlaten de gebaande paden om nieuwe mogelijkheden te creëren.

We geloven dat iedereen een rol kan spelen in deze beweging, hoe klein ook. Het is mogelijk! Maar waar te beginnen? Wij financierden deze maand alvast onze eerste micro-ondernemer via Kiva, en zullen dat vanaf nu elke maand opnieuw doen. Zo brengen we een betere wereld elke dag een stapje dichterbij.

Spijtig genoeg blijven we soms nog teveel hangen in allerlei prachtige uitleg om niet in actie te komen. De energie die met het begin van het jaar vrijkomt is een ideaal moment om dat te veranderen. Een breekpunt met het verleden om een nieuwe cyclus in gang te steken, die met een beetje geluk het einde van het jaar haalt, en de jaren daarop.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Het beste van 2014

285 trajecten loopbaanbegeleiding

Dit jaar rondde het YourCoach Team niet minder dan 285 loopbaantrajecten af! Voor slechts € 40 kan je een loopbaantraject volgen via loopbaancheques. Wil je ook loopbaancoach worden? Er start een opleiding op 26 januari 2015.

  Lees hier enkele reacties over de loopbaanbegeleiding

  Lees hier enkele getuigenissen over de opleiding loopbaancoach

Meer dan 50 nieuwe Integrale Coaches

Onze coachopleiding, Integrale Coaching, wordt steeds meer een vaste waarde in het coachlandschap. Onze methode spreekt duidelijk aan en brengt mensen tot concrete veranderingen.

  Lees hier enkele getuigenissen

20 nieuwe NLP Practitioners

Onze NLP Practitioner Turbo opleiding is de ideale training om beter te communiceren, doelen te stellen en te behalen, en successtrategieën toe te passen. Sedert vorig jaar kunnen we nu ook een geldig NLP certificaat afleveren.

  Lees hier enkele getuigenissen

40 nieuwe coachende leiders

De opleiding coachend leiderschap is nog steeds één van onze beste kortlopende opledingen. In twee dagen leer je de fundamenten van coaching én authentiek leiderschap.

  Lees hier enkele getuigenissen

Een nieuw thema: Stress en Burn-Out

Stress en Burn-Out zijn actuele thema's. We onderzochten op onze eigen manier de oorzaken, signalen en behandeling ervan, en lanceerden een aanpak die ondertussen al door tientallen mensen beproefd en goedgekeurd is. Dit op 3 manieren: in individuele trajecten, op maat binnen bedrijven en via de opleiding Stress en Burn-Out Adviseur. In maart 2015 gaat ook onze coachopleiding Stress- en Burn-Out Coach van start.

  Lees hier enkele reacties over de individuele trajecten

  Lees hier enkele reacties over de Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur

Mooie momenten in de Loft

Sinds we onze zaal, Loft 26, in gebruik namen, hebben we er al heel wat mooie momenten meegemaakt. Toffe lesdagen, inspirerende sprekers op YourCoach café en heerlijke lunches.

  Bekijk hier een aantal sfeerbeelden

Integrale Coaching
YourCoach café en receptie op donderdag 22 januari

Nu donderdagavond 22 januari ga jij tijdens YourCoach Café op zoek gaan naar jouw visie, missie en doelen voor 2015. Het hele YourCoach Team begeleidt je bij het uitklaren van wat echt belangrijk is het komende jaar, en wat je beter achter je laat. Via een mix van gevoel en verstand, individueel en in groep, creativiteit en diepgang gaan we op verkenning in de zichtbare en onzichtbare lagen van jouw levensdoelen.

Achteraf bezegelen we de conclusie van jouw en ieders sessie met een glas en een hapje. Een feestelijke opening van het seizoen dus!

  Schrijf je hier in voor YourCoach café

Kalender voor januari en februari 2015

Van plan om iets bij YourCoach te volgen? Hier een overzicht van de reeksen en workshops die in januari en februari starten:

20 januari Integrale Coaching
Demo-avond
1 avond
22 januari YourCoach café
YourCoach met 'Hoe pak jij 2015 aan?'
1 avond
24 januari Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
26 januari Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
31 januari Integrale Coaching Professional
Coach Opleiding
13 dagen
3 februari NLP Bootcamp
Workshop
1 dag
5 februari Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur
Corporate Opleiding
2 dagen
12 februari Vind de job die bij jou past
Workshop
1 dag
26 februari YourCoach café
Christine Wittoeck met 'Digital Detox'
1 avond

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques