Wat zaai jij vandaag om later te oogsten?

Beste [VOORNAAM],

De lente is eindelijk in het land! Het moment om te zaaien wat je later zal oogsten.

Steeds meer raken we bij YourCoach overtuigd van de nood dingen in hun eigen tempo tot bloei te laten komen. De snelheid waarmee we dingen in ons hoofd rond krijgen, is vaak drastisch sneller dan hoe het zich in het echt voltrekt. Dat vraagt een groot geduld, en de bereidheid te blijven proberen en onze ambities bij te stellen.

Zaaien vraagt een investering. Je moet middelen (geld, tijd, energie) in iets steken dat niet onmiddellijk opbrengt. Je bent niet zeker of het wel de moeite waard zal zijn.

Ik herinner me nog de eerste keer dat ik naar een tuincentrum ging, en ik vol enthousiasme aan de kassa stond te vertellen over al mijn toekomstige planten. De medewerkster glimlachte minzaam en zei: "Bereid je vooral voor op een hoop teleurstelling".

Toen vond ik dat nogal doemdenkerig en ik heb het dan ook vrolijk naast me neergelegd. Maar nu begrijp ik wat ze bedoelde; de meerderheid van mijn zaadjes is niet eens uitgekomen, van de kou gestorven, door de slakken opgepeuzeld, overwoekerd...

Het is dus niet omdat je een zaadje plant, dat het vanzelf een succes zal worden. Het is ook geen nuttige houding de wereld te verwijten dat het onze plantjes vernielt; dat is nu eenmaal hoe de natuur werkt.

Een bedrijf wordt niet op één dag een multinational, een artiest geen ster, een sporter geen Olympiër. Vaak zien wij ze als bij toverslag verschijnen wanneer ze dat niveau bereiken. Je zou bijna denken dat ze daar en dan, plots, uit de grond geschoten zijn.

De realiteit is dat er aan volgroeide initiatieven vooral jaren bloed, zweet en tranen voorafgaan. Mislukte pogingen, afgevoerde ideeën, stille periodes… Dat hoeft niet zo pijnlijk te zijn als het misschien klinkt: zoals in een tuin gaat het vooral over blijven planten en omgaan met teleurstelling.

Je voelt het al komen... Dat werkt enkel met doelen die voldoende de moeite zijn om voor te blijven gaan. Een aantal vragen om deze lente met een vruchtbare houding in te gaan:

  • Wat heb je tot nu toe al gezaaid?
  • Hoeveel van je middelen (tijd, geld, energie) verspil je, en hoeveel ervan investeer je?
  • Waarin zal je vanaf nu investeren?

Het is ons dagelijks brood om met deze vragen om te gaan, en mensen naar vervullende resultaten te begeleiden. Laat dus niet na ons te contacteren als je hierbij wat steun of inspiratie kan gebruiken.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Endorseer ons op LinkedIn!

Linkedin heeft er een nieuwe functionaliteit bij: je kan nu iemand aanbevelen (Endorse) voor specifieke vaardigheden die ze in hun profiel aangegeven hebben. Een mooie manier om sociale waarde aan je profiel te geven, en zeker als het gaat over manieren om te tonen aan de buitenwereld dat jouw activiteiten door anderen geapprecieerd en ondersteund worden.

We nodigen je daarom uit om eens op onze profielen te kijken en een aantal van onze vaardigheden met één klik aan te bevelen - in ruil komen wij graag hetzelfde doen bij jou.

  Het profiel van Tom

  Het profiel van Benjamin

In de kijker: Waarom bedrijfsleiders coaching nodig hebben

We schreven een artikel voor Cobofisk rond het coachen van bedrijfsleiders.

  Lees het artikel

Ook op zoek naar een artikel rond coaching voor jouw website of magazine? Laat het ons weten.

  Contacteer ons

NLP Practitioner Turbo
YourCoach Café op donderdag 21 februari 2013
Eyefulness of Mindful Zien

In januari kwam Annick Defoort spreken over Selfcoaching, haar methode om onder andere met minder stress en meer creativiteit om te gaan met dagelijkse omstandigheden.

  Lees hier het verslag

Op donderdag 21 februari verwachten we een prikkelende lezing van Stefaan Werbroeck, die komt spreken over Eyefulness of Mindful Zien. Stefaan is een eigenzinnige, creatieve trainer die steevast met verrassende inzichten en technieken uitpakt. We zijn benieuwd!

  Lees er hier meer over

NIEUW – Familiale en Organisatorische Opstellingen
NIEUW – Familiale en Organisatorische Opstellingen

De systemische leer, waarvan opstellingen de bekendste werkvorm zijn, is een fascinerende en krachtige methode om onzichtbare dynamieken aan het licht én in beweging te brengen.

Wij passen deze toe in individuele sessies, en organiseren binnenkort ook workshops. Het kan gaan over persoonlijke kwesties, maar evengoed over dynamieken in een team of de toekomst van een bedrijf.

  Lees meer over opstellingen

Onze opleidingen

Onze vaste trajecten wachten ook dit jaar weer op je. Je hebt de keuze uit 3 trajecten:

Integrale Coaching

Integrale Coaching Essentials (6 dagen)

Onze coachopleiding in samenwerking met Centrum Open Mind. Leer de essentiële coachhoudingen en –methodieken, gecombineerd met een krachtige creatieve en fysieke aanpak. Deze opleiding is ook gericht op het in de wereld zetten van je passie. Ontwikkel ongeacht je beroep een unieke eigen stijl en word een inspiratie in je vakgebied.

  Demo-avond op 14 maart 2013

  Experience Tweedaagse op 18 & 19 maart 2013

  Essentials Donderdagreeks vanaf 18 april 2013

NLP Practitioner Turbo

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

De internationale succesmethodiek voor communicatie en innerlijke verandering. NLP is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het fundament: je ervaring is je eigen schepping.

  NLP Practitioner Turbo vanaf 21 maart 2013

Coachend Leiderschap Turbo

Coachend Leiderschap (2 dagen)

Als coachend leider leer je de balans bewandelen tussen het bereiken van organisatorische objectieven en het begeleiden van de medewerkers bij het bereiken van die resultaten. Je leert jezelf kennen. Je leert je natuurlijke kwaliteiten beter benutten, en de valkuilen ervan vermijden. Je leert technieken aan om moeiteloos je persoonlijke stijl in te schakelen voor een betere omgang met anderen.

  28 februari en 1 maart 2013 (Nog 1 plaats beschikbaar!)

  25 en 26 april 2013 (Nog 2 plaatsen beschikbaar!)

  6 en 7 juni 2013 (Nog 3 plaatsen beschikbaar!)

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen (life coaching), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) doelgericht begeleiden naar meer bewustzijn, betere resultaten en harmonieuzere communicatie.

We geven ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van een coachopleiding, leiderschapstraining tot NLP en communicatie.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan onze klanten bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille