YourCoach Nieuwsbrief | Februari 2011

Beste ,

Draaiende meisjeKen je deze afbeelding? Het is het draaiende meisje, dat naargelang je persoonlijkheid naar de andere kant draait. Sommigen zeggen dat het afhangt van welke hersenhelft je gebruikt, hetgeen dan weer iets zegt over je dominante hersenhelft.

  Klik hier als het meisje niet draait

Wij gebruiken dit voorbeeld graag om aan te tonen hoe hetzelfde beeld er voor twee mensen helemaal anders kan uitzien. Hoe twee schijnbaar tegengestelde interpretaties soms over dezelfde waarheid gaan. En dat er altijd een derde mogelijkheid is.

Iedereen heeft zijn eigen manier van kijken naar dingen. Vaak lijkt die manier van kijken ook de enige mogelijke, terwijl er meestal veel andere invalshoeken zijn. Hoe bewuster je je daarvan bent als persoon, hoe ruimer je blik wordt en hoe meer mogelijkheden je krijgt.

Je krijgt de mogelijkheid om conflicten aan te gaan of ze helemaal anders te benaderen. Je krijgt de mogelijkheid je werk weer leuk te vinden, of de gepaste job voor jou te vinden. Je krijgt de mogelijkheid uitgedoofde relaties nieuw leven in te blazen, of gespannen verhoudingen te ontzenuwen. En dat alles gewoon door het eens anders te bekijken.

Probeer het eens: met enige oefening kan je het meisje de andere kant op doen draaien. Kijk eens naar haar laagste voet, en stel je voor dat deze naar de andere kant draait. Negeer even de rest, en concentreer je op die onderste voet. Lukt het? Proficiat, je hebt net je eerste stap gezet naar een leven met meer mogelijkheden.

Wil je nog meer mogelijkheden? Ontdek dan snel onze nieuwsbrief, er staat weer vanalles in. Onder andere de opleiding NLP voor Managers, die specifiek ingaat op het ontdekken en creëren van nieuwe invalshoeken voor leidinggevenden.

Heb je nog vragen? Laat gerust iets weten, we zijn er voor je.

Warme groeten,

Benjamin
Tom

Recente blog posts

Productiviteitsreeks

De productiviteitsreeks gaat door op volle snelheid. Lees ze zeker eens door want ze staat vol verrassende, nuttige en tijdsbesparende informatie:

  Hoe efficiënt ben jij wanneer je van thuis uit werkt?

  Prioriteiten leren stellen

  Efficiënter omgaan met email

  8 concrete tips voor email management

Lees ook zeker eens deel één, twee, drie en vier:

  Waarom we dingen uitstellen

  Hoe stop je met uitstellen?

  De Gouden Regel van Productiviteit

  10 manieren om NU ONMIDDELLIJK productiever te worden

Ben je gelukkig?

  Een korte handleiding voor geluk, op één afbeelding

Onze artikelen rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Ja, ik wil jullie blog posts graag rechtstreeks ontvangen wanneer ze gepubliceerd worden!

(Je ontvangt dan nog een bevestigingsmail van Feedburner in je inbox).

Opleiding Enneagram

EnneagramWe mochten onlangs een vierdelige opleiding enneagram voorzien bij Cultureel Centrum De Brouckère, te Torhout. Daarin legden we de types uit en begeleidden we de deelnemers naar het ontdekken van hun eigen type.

Benieuwd welk type jij bent? Leg dan deze online enneagramtest, of deze andere online enneagramtest af.

  Meer uitleg over de types

Door het succes van deze opleiding besloten we deze in het najaar ook als open opleiding te geven aan onze kennissen en vrienden. Deze zal doorgaan over vier avonden in oktober 2011. Wil jij er ook bij zijn?

  Meer over de opleiding enneagram

Loont het de moeite een blog te hebben op je website?

Steeds vaker krijgen we de opdracht van onze klanten een blog op hun site te integreren. Niet verwonderlijk, een blog is een schitterende investering voor ambitieuze professionals die zich via het web willen profileren. Maar wat kan je doen met een blog, en hoeveel werk kruipt er precies is? En vooral, is het de moeite waard?

  Je leest het in dit artikel

Opleiding NLP voor Managers

NLP voor Managers Zoals eerder gezegd, richt de opleiding NLP voor Managers op het creëren van nieuwe invalshoeken voor leidinggevenden. Zo leer je beter zien waarom anderen zich gedragen zoals ze dat doen. Je leert ook horen wat anderen je werkelijk willen vertellen, en communiceren zodat jouw boodschap overkomt. Zo vermijd je conflicten en krijg je situaties van wederzijds respect en een sterkere samenwerking.

  Iets voor jou? Je leest er hier meer over

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen en teams doelgericht naar meer communicatie en harmonie begeleiden.

Daarnaast geven we ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van internet praktijk over website ontwerp tot communicatie en sociale vaardigheden.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan u bij in het uitbouwen van uw unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

We bieden een totaalvisie. Méér dan enkel coaching, training of marketing en communicatie. We combineren de drie om u op alle vlakken te begeleiden naar succes.

www.yourcoach.be