Welke rekeningen heb jij nog allemaal lopen?

Beste,

Het is de maand van de vernieuwing. Na de eerste sprint van januari, komt nu al die frisse energie tot een vorm. Ook bij ons. Lees verder en je ontdekt een reeks nieuwe en vernieuwde zaken. We zijn in beweging!

Dit sluit aan bij onze filosofie van voortdurende verbetering. Denk ter inspiratie aan het Japanse concept van Kaizen, en de Growth Mindset van Carol Dweck. Waar je ook staat in het leven, je blijft een leerling. Een houding van openheid en bescheidenheid maakt het mogelijk om nieuwe informatie en vaardigheden op te nemen, en bij te schaven waar mogelijk.

Zoals alles heeft deze houding ook een keerzijde: er is zoiets als een eeuwige leerling. Op een dag heb je te beslissen dat je genoeg weet en kan. Het neerzetten van wat je geoefend hebt is een essentieel onderdeel van je ontwikkeling. Zoals een atleet zich in competitie meet met anderen, een bedrijf een nieuw product lanceert...

Zo ook dien jij je plannen en voorbereidingen ten uitvoer te brengen. Doe je dat niet, dan blijft die energie steken en stagneert ze. Dat leidt tot frustratie, zelfverwijten, minder zelfvertrouwen, en/of een neiging om weg te lopen in fantasieën of andere onproductieve bezigheden – zelfs verslavingen.

Ieder vastgelopen project is een lopende rekening. En rekeningen maken kosten.

Welke rekeningen heb jij nog allemaal lopen?

Je kan ruwweg 2 kanten uit met een project dat niet beweegt: ofwel zet je het alsnog in beweging; ofwel sluit je het af. Het eerste kost moeite en houdt risico's in zich: wat als het mislukt/niet is wat je verwachtte? Het tweede vraagt dat we vrede nemen met het feit dat het niks zal worden. Beide zijn oncomfortabel en soms zelfs ronduit onaangenaam. Vandaar ook dat er zoveel openstaande rekening zijn in ons leven.

Verlies jij momenteel energie aan gestagneerde projecten? Kies dan vandaag 1 project dat je maar niet in beweging krijgt, en beslis wat je ermee zal doen.

  1. In beweging brengen? Neem dan nu onmiddellijk concrete actie. Tip: maak het klein, maar zorg dat deze actie je project onherroepelijk in beweging brengt. Plannen maken, een opleiding volgen, ‘eens goed nadenken’ zijn zelden van die aard.

  2. Loslaten? Beschouw dan even hoeveel het je al gekost heeft, en hoeveel je naar het resultaat verlangt. Ben je werkelijk bereid het los te laten, met alle hoop en verwachtingen die eraan verbonden zijn? Eventueel schakel je toch nog door naar 1, maar dan wel onmiddellijk he!

Zoniet sluit je het voorgoed af. Doe mogelijks een ritueel waarin je het project vormgeeft en fysiek loslaat: verbranden, in het water gooien, weggeven... Tip: zorg voor een getuige, dat maakt het echter.

En je weet: mocht het je moeilijk vallen, we zijn er voor je.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

YourCoach Café op donderdag 18 februari 2016

Donderdag 18 februari 2016: Saskia Smet met 'Beelddenken'

BeelddenkenWist je dat ongeveer 30% van de mensen een voorkeur heeft voor visueel-ruimtelijke denken of beelddenken als denkstijl? Hoewel beelddenkers op een andere manier naar de wereld om zich heen kijken, zijn bedrijven, organisaties en scholen op dit moment nog hoofdzakelijk rationeel gestructureerd. Tijdens deze sessie neemt Saskia Smet, zelf een beelddenker, ons mee in de ervaring en belevingswereld van een beelddenker. We kijken samen naar de grootste problemen waar beelddenkers vaak onbewust tegenaan lopen en de gevolgen hiervan.

  Schrijf je hier in

NIEUWE SPREKER - 24 maart: Lia Verrees met 'Ervaar opstellingen'

Op 24 maart komt internationaal actieve systemische opsteller en proceswerker Lia Verrees haar ervaringen met ons delen en nieuwe momenten creëren in de Loft. Ze neemt ons mee op een anderhalf durende 'Experiential' met opstellingen, verhalen en concrete inzichten.

  Meer informatie en inschrijven voor YourCoach Café met Lia Verrees

Voor wie nu al overtuigd is: Lia komt op maandag 13 juni een volledige dag opstellingen geven.

  Meer informatie over de Dag Opstellingen met Lia Verrees op 13 juni

NLP Bootcamp
VERNIEUWD! – Stress en Burn-Out Adviseur

Het programma voor de Opleiding Stress- en Burn-Out Adviseur is vernieuwd en geüpdatet! Na een aantal edities en verschillende trajecten in bedrijven, werkten we een strakker en relevanter programma uit dat op het lijf geschreven is van organisaties die bezig zijn met het uitwerken en implementeren van een stressbeleid.

Ontdek de essentie van stress management en burn-out behandeling; verneem de laatste updates van de wetgeving; stel actief een beleidsplan op in jouw organisatie, gebaseerd op meerdere manieren van meten; analyseer, voer uit en evalueer; wissel uit met collega's van andere sectoren. En zoveel meer.

Volgende edities:

  • Donderdag 18 en vrijdag 19 februari 2016
  • Donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli 2016

  Meer informatie en inschrijven voor de Opleiding Stress- en Burn-Out Adviseur

NIEUWE WORKSHOP! – Coaching in het Museum

Museum CoachingOnze coach-kunstenaar Frank Mortier brengt een nieuw concept om jou op compleet andere gedachten te brengen! Tijdens een intieme wandeling (maximum 4 deelnemers) doorheen het museum worden jouw levens- en/of werkvragen onder de loep genomen aan de hand van kunstwerken. Ervaar een andere manier van werken, een unieke stijl.

Frank maakt handig gebruik van onbewuste associaties en creatieve spitsvondigheden om je denken te omzeilen en onderliggende verzuchtingen te ontaarden.

Laat je verrassen door deze verfrissende en tegelijk educatieve workshop en petit comité!

Museum edities:

  • Zaterdag 12 maart 2016
  • Dinsdag 3 mei 2016

  Meer informatie en inschrijven voor Coaching in het Museum

NIEUW! – Master Class Provocatieve Coaching

Na zijn interessante en dynamische doortocht op YourCoach Café op 10 december, vroegen we Tim Vanmarcke of hij zijn Provocatieve Coaching nog eens uitgebreider wilde brengen in de Loft. Dat ging. Op donderdag 9 juni kan jij een hele dag lang de principes en methodiek van Provocatieve Coaching ondervinden en aanleren. Vraag je je af of je het wel aankan? Zoals Tim zou zeggen: Wat is het probleem eigenlijk?!

  Meer informatie en inschrijven voor de Master Class Provocatieve Coaching

Coach Tom in de Flair

Coach Tom in de FlairHet was al even geleden, maar we zijn weer in de media verschenen. 4 Flair-lezeressen testten 4 coaches uit, waaronder onze coach Tom. Lees hier hoe hij het er vanaf bracht!

  Lees hier het artikel

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques