Waarom je voornemens al gestrand zijn

Beste,

Als je dit jaar voornemens gedaan hebt, dan is er veel kans dat ze bij deze al in de vuilbak beland zijn. Waarom is dat toch? Wat maakt het zo moeilijk om afspraken met onszelf na te komen?

Eén van de redenen is inherent aan het stellen van doelen. Namelijk, we beschouwen deze als statische mijlpalen in een toekomst waarvan we ervan uitgaan dat we ze kunnen voorspellen en controleren. Als een vlag aan de andere kant van een rustig veldje. Wat dus niet het geval is.

Als persoon zetten wij zaken in beweging, en maken we deel uit van op gang zijnde bewegingen. Onze keuzes zetten een cascade in gang die ons van het een naar het andere brengt. De keuze voor een bepaalde studie bijvoorbeeld brengt je in contact met bepaalde mensen, milieus, manieren van denken, jobkeuzes...

Hetzelfde geldt voor onze keuze van een werkplaats, woonplaats, partner, en zelfs de voeding en wanneer we gaan slapen. Sommige van de bewegingen in ons leven waren al op gang toen we geboren werden, en we zijn er automatisch in meegegaan – tot op vandaag.

Er zijn zeker zaken die we zelf kiezen, maar ook veel stromen die al in beweging zijn en die ons meevoeren. Die stromen kan je niet zomaar stilleggen of veranderen; dat vraagt focus, overtuiging en moeite.

Voornemens zijn typisch zaken die bepaalde bewegingen willen veranderen. Vanuit de gedachte van een statisch doel lijkt het haalbaar. Maar als je het bekijkt als een stroom – wat volgens ons dichter bij de waarheid ligt – voel je onmiddellijk hoe beperkt onze slagkracht is. We onderschatten de inspanning die nodig is om zelfs kleine dingen bestendig te veranderen.

Wij raden mensen steeds aan één ding tegelijk te doen. Wie zijn slag- en wilskracht over teveel zaken tegelijk verdeelt, heeft niet genoeg reserve om die onverwachte tegenslagen te overbruggen. Vergelijk het met de aankoop en verbouwing van een huis: dat kost ook onvermijdelijk meer tijd en geld dan verwacht, en slorpt bakken aandacht en energie die je niet in andere zaken kan steken. Wie tegelijk én een huis wil verbouwen én van carrière veranderen én gezonder gaan leven én… kan rekenen op een bijna gegarandeerde reeks teleurstellingen.

Kies dus heel bewust de stromen waar jij tegenin wil zwemmen, en zet er voldoende tijd en energie voor opzij.

Dit voor zowel de kleine zaken als de grote dingen des levens: van time management over gezondheidsdoelen tot loopbaankeuzes.

Kan je wel wat steun gebruiken? We zijn er voor je.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach café op donderdag 26 februari 2015

Christine WittoeckOp donderdagavond 26 februari spreekt Christine Wittoeck over 'Digital Detox'. Ben je slaaf of meester van digitaal werken? Je krijgt op humoristische manier inzicht op de impact van digitaal werken. Doorspekt met toepasbare praktische tips en inspirerende voorbeelden ga je gemotiveerd naar huis om zelf actie te nemen en je digitaal comfort te verbeteren. Ideaal dus om 'Digitale Onrust' om te buigen naar 'Digitaal Comfort'.

  Schrijf je hier in voor YourCoach café

Start trajecten NLP en Stress & Burn-Out Coach

Dit voorjaar starten twee belangrijke trajecten: NLP en Stress & Burn-Out Coach.

NLP trajecten

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) is dé tool bij uitstek waarmee jij je communicatie en gedrag kan veranderen. Uit een schier eindeloos arsenaal inzichten en technieken leer jij hier de snelste en effectiefste, waarmee je concreet en krachtig aan de slag kan. Als één van de weinige instituten in Europa is YourCoach Master Trainer en Certified Copyright User van Robert Dilts' NLP University. Er start een nieuwe NLP Practitioner Turbo vanaf maart 2015 en een NLP Master Turbo (het vervolg op de Practitioner) vanaf maart 2015.

  NLP Practitioner Turbo reeks vanaf 12 maart 2015

  NLP Master Turbo vanaf 16 maart 2015*
* Enkel voor personen met een basiskennis NLP.

Traject Stress en Burn-Out Coach

Opleidingen rond Stress en Burn-Out

Leer vanuit een Integrale bril kijken naar mensen met stress en/of burn-out. Identificeer de fase waarin die zich bevindt, en werk aangepast aan diens noden en draagkracht. We leren methodes en technieken aan uit de biologie, geneeskunde, relaxatie, coaching, psychologie en opstellingen - alles gecombineerd in één omvattende methode. In deze zevendaagse opleiding (6 lesdagen + 1 certificatiedag) ga je vooral praktisch aan de slag en krijg je alle theoretische ondersteuning om professioneel met stress en burn-out om te gaan.

  Opleiding Stress en Burn-Out Coach vanaf 11 maart 2015

Nieuwe training: Mindfulness

Mindfulness trainingMindfulness - of aandachtstraining - is niet meer weg te denken uit het coachlandschap. Niet verwonderlijk: het is een toegankelijke, breed toepasbare en wetenschappelijk onderbouwde techniek. Bij YourCoach maakt het vooral deel uit van onze visie rond het omgaan met Stress en Burn-Out. Het oordeelloos en mild kunnen observeren van onze vaak wilde en angstige gedachten is een krachtige tool in de omgang met het jachtige moderne leven.

YourCoach werkt voor de mindfulnesstraining samen met Sara Drieghe, gediplomeerd mindfulnesstrainer aan de ArteveldeHogeschool. Een basistraining mindfulness bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur. We werken in een groep van min. 6 en max 12 deelnemers.

  Mindfulness training vanaf 22 april 2015

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques