Nieuwsbrief Februari 2014

Beste,

We zijn de laatste tijd veel bezig met het concept van 'Beweging'. Eigenlijk zijn we allemaal voortdurend in beweging. In ons persoonlijk leven met relaties, bezigheden en gewoontes; groei en evolutie in het werk; ons lichaam dat veroudert en andere dingen nodig heeft. Enzovoort.

Wie weet ben je op 1 januari met een aantal nieuwe bewegingen gestart. Meer naar de fitness gaan, suiker bannen uit je dieet, meer complimenten geven aan je partner, je werk anders organiseren... Sommige daarvan zijn nu al deel van je leven, andere zijn misschien een vroege dood gestorven.

Bewegingen zijn aan een aantal natuurlijke wetten onderworpen.

Zo heeft iedere beweging onvermijdelijk een groei-, een bloei- en een krimpfase. Dat is zo voor producten (Product Life Cycle), voor ons lichaam, en ook voor andere bewegingen.

Ons enthousiasme is in het begin groot en met die energie doen we het lastige werk om de beweging in gang te krijgen. Je brengt al je tijd door met je nieuwe lief; of in je net opgestarte zaak; of aan die hobby. Na een tijdje vragen ook je andere bewegingen weer aandacht, en vind je een soort stabiel niveau van aandacht voor die beweging.

Uiteindelijk begint ook alles te tanen. Dat wil niet zeggen dat het weggesmeten moet worden, maar er is een nieuw élan nodig. Je voelt dat je motivatie om te fitnessen vermindert en stelt een nieuw programma op; er komt sleur in je relatie dus je boekt een romantisch reisje; je zit in een routine op het werk en zoekt een nieuw project om je in vast te bijten.

Neem er eens één van je huidige bewegingen bij, die belangrijk is voor je. In welke fase zit deze? Krijgt ze momenteel voldoende aandacht, of net teveel? Hoe kan je ze bijsturen dat ze nog vlotter stroomt?

Thema van deze maand: NLP.

Deze maand is er vanalles te doen rond NeuroLinguïstisch Programmeren, of NLP. Zo is de spreker op YourCoach Café nu donderdag een oude rot in de Vlaamse NLP-wereld; en gaan er binnenkort een zesdaagse NLP-opleiding en twee NLP-gerichte workshops van start. Lees verder om meer te weten te komen over deze werkmethode en onze opleidingen.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 13 februari

Rudy Vandamme met 'Ontwikkelingsgericht coachen van teams'

Rudy VandammeRudy Vandamme is al jaren één van de grote namen in Vlaanderen als het op NLP aankomt. Hij was een van de eersten om NLP te leren bij de grondleggers, Bandler en Grinder. Hij ontwikkelde binnnen het Ontwikkelingsinstituut zijn eigen duurzame visie op persoonlijke en teamontwikkeling, gekristalliseerd in het Vorkmodel.

Aan de hand van dat model legt hij nu donderdagavond,13 februari, uit hoe onderwijs en het stimuleren van bewustzijn een maatschappelijk antwoord kunnen bieden op de heersende psychosociale malaise. Een topspreker die je niet mag missen!

  Schrijf je hier in voor 13 februari

Volgende maand: Ondernemen met Leeuw en Olifant

Er bestaat veel materiaal over ondernemen, maar wat vaak onbelicht blijft is het vormen van partnerschappen. Aan de hand van ons eigen verhaal pogen we een blik te gunnen op de dynamiek van samenwerkingen. Welke zijn de voorwaarden voor een duurzaam partnerschap? Welke combinaties werken versterkend? Welke verschillen zijn overbrugbaar, welke niet?

  Schrijf je hier in voor 20 maart

Focus: NLP Opleidingen en Workshops

NLP OpleidingenNLP was het onderwerp van één van onze eerste opleidingen, en het blijft een groot onderdeel van onze dagelijkse werkwijze. Tientallen standaardmodellen en klassieke interventies uit het internationale coachrepertoire zijn dan ook gebaseerd op NLP. Enkele van de bekendste namen ter wereld dragen het op hun manier uit of beheersen het, zoals Nelson Mandela, Anthony Robbins, Bill Clinton, Oprah Winfrey, Stephen R. Covey... Veel kans dat ook jij zaken uit de NLP-wereld kent én gebruikt, zonder het te weten.

NeuroLinguïstisch Programmeren is een geheel aan inzichten en modellen dat onze ervaring in kaart brengt. Je leert de onderdelen, de blokjes van onze beleving zien en bewerken. Zo schep je een nieuwe manier van kijken en handelen.

In onze NLP-opleidingen scheppen we een veilige omgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn. Een noodzakelijke voorwaarde voor persoonlijke groei waaraan wij bijzonder veel aandacht besteden. We geven les op een luchtige en informele manier, waarbij de nadruk ligt op communicatie en het bereiken van doelen. We vervallen niet in therapie, maar bekijken steeds welke verantwoordelijkheid je zelf kan leren nemen.

NLP Bootcamp

Ontdek NLP en leer op één dag enkele snelle en efficiënte technieken waarmee je direct aan de slag kan.

Data: Woensdag 12 maart of Woensdag 24 september 2014.

  Lees meer

Effectiever communiceren met metaprogramma's

Krijg inzicht in de verschillende aspecten van je eigen persoonlijkheid. Leer anderen sneller en juister inschatten en aangepast communiceren.

Data: Dinsdag 29 april of donderdag 9 oktober 2014.

  Lees meer

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

Wil jij snel en efficiënt jouw communicatievaardigheden optimaliseren om op zowel persoonlijk als professioneel vlak doelen te bereiken? Dan is de NLP Practitioner Turbo ideaal voor jou. In drie modules van twee dagen leer je het noodzakelijke om beter te communiceren, doelen te stellen en te behalen, en successtrategieën toe te passen.

Begint op Woensdag 26 maart 2014.

  Lees meer

Kalender voor februari & maart

Donderdagavond 13 februari – YourCoach Café met Rudy Vandamme

Maandag 17 februari – Workshop 'Doelen Stellen en Bereiken'

Woensdag 12 maart – Workshop 'NLP Bootcamp'

Donderdag 13 maart – Start Coachend Leiderschap Turbo

Donderdagavond 20 maart – YourCoach Café met Benjamin Ball en Tom Hallez

Woensdag 26 maart – Start NLP Practitioner Turbo

Vrijdag 28 maart – Workshop ‘Vind de job die bij jou past’

Bekijk al onze opleidingen en workshops op www.yourcoach.be/training/.

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques