YourCoach Nieuwsbrief | December 2009

Beste ,

Het kerstseizoen is er! Binnenkort wisselen we aan de kerstboom cadeaus uit, en daarna gaat het oude over in het nieuwe. Eindejaar is een heerlijke periode van samenzijn en vieren. Voor heel wat mensen is dit ook een moeilijke periode, mede omdat het vaak donker is en de jaarwisseling op een of andere manier tot diepe bezinning leidt. Die confrontatie is niet altijd even gezellig.

We hebben dus extra ons best gedaan om in deze nieuwsbrief zowel viering als bezinning te incorporeren – hopelijk vind je er blijdschap in, én behulpzame inzichten zodat je met veel hoop en liefde 2010 kan ingaan.

Kerstelijke groeten,

Benjamin Ball
Tom Hallez

YourCoach was liefdescoach bij Glam-IT
YourCoach was liefdescoach bij Glam-IT

Pijnvrij tegen kerst!

Onlangs stuurde het damesblad Glam-IT ons een persoon met liefdesverdriet. Ze wilden weten in hoeverre coaching nuttig is om met LDVD om te gaan. Ze probeerden drie verschillende benaderingen uit. De eerste was een liefdesverdrietconsulent Roel Van Duijn uit Nederland. De tweede was Cindy, een hypnotherapeute. En de derde was Benjamin van YourCoach. Het resultaat: een onverwacht beklijvende sessie vol nuttige inzichten - en een prachtig artikel!

Lees hier het volledige artikel  

Nieuwe YourCoach opleidingen voorjaar 2010

In samenwerking met Syntra Midden-Vlaanderen organiseert YourCoach in 2010 drie nieuwe opleidingen. Deze opleidingen gaan door te Sint-Niklaas in de gebouwen van Syntra.

Right brain workout: toepasbare creativiteit op de werkvloer

In deze opleiding focussen we op de rechter hersenhelft, onze creatieve en empathische kant. Deze brengen we in balans met de linker hersenhelft, zodat je met een harmonieuze samenwerking tussen de twee concrete creatieve resultaten kan behalen.

e-Marketing: van commerciële website tot sociale media

Wil jij je online aanwezigheid versterken? In deze opleiding leer je je website analyseren en een strategie formuleren om ze aan te passen aan jouw doelgroep. Bouw ze uit tot een commercieel vehikel van jouw merk. Trek bezoekers aan door je site te optimaliseren voor zoekmachines en zet ze om in nieuwe klanten. Leer bij over webdesign, email marketing, SEO en waar je als opdrachtgever op moet letten.

Motivatie op de werkvloer: hoe creëer je een ondersteunende bedrijfscultuur?

In deze opleiding bespreken we praktische strategieën die je kan hanteren om je team zowel individueel als collectief tot duurzame, positieve motivatie te brengen. Je zal in staat zijn een inspirerende bedrijfscultuur te stichten waar mensen zich persoonlijk bij betrokken voelen, en die daardoor tot grotere productiviteit aanspoort.

Lees hier meer over deze opleidingen  

Nieuwe blog posts

"Je bent er al"

Denk je soms dat je iets aan jezelf moet veranderen vooraleer je gelukkig kan zijn? Deze post legt uit waarom het net die gedachte is die je ervan weerhoudt dat te zijn!

Lees meer  

"Olé"

Een fantastische video over het omgaan met de onvoorspelbaarheid van creativiteit, en over de angst om over je creatieve piek te zijn.

Lees meer  

Zelf coaching tip van de maand: feedback vragen

Iedereen heeft een mening over jou! De reden dat sommige mensen jouw vrienden zijn en anderen niet, dat sommige collega’s met je praten en anderen niet, hangt allemaal samen met het beeld dat zij hebben van jou; en omgekeerd. Je kan er wel van schrikken wanneer je hoort wat anderen eigenlijk van je denken!

Daar hoef je niet kwaad om te zijn. De informatie die mensen over jou hebben is vaak ontstellend klein, en die gebruiken ze om parallellen te trekken met de dingen die ze al kennen om de leemtes in te vullen. Iemands beeld van jou, zelfs al kent deze persoon jou goed, is meer leemte dan kennis.

Lees meer  

Website van de maand: Dragon kerstcampagne
Dragon NaturallySpeaking Kerstcampagne

YourCoach ontwierp de kerstcampagne voor de spraakherkenningssoftware Dragon NaturallySpeaking 10 van Nuance. We creëerden de volledige tekst en design van acht gesegmenteerde emails, inclusief landingspagina met ingebouwde virale game. Tijdens deze campagne loopt ook een wedstrijd waarbij je een iPod Touch kan winnen.

Bekijk hier de kerstcampagne  

Boek van de maand: 'The five dysfunctions of a team'
The five dysfunctions of a team

Onlangs las ik "The five dysfunctions of a team" van Patrick Lencioni. Aan de hand van een parabel vertelt de auteur het verhaal van een nieuwe CEO die de directieleden moet leiden. Gaandeweg openbaren zich vijf grote frustraties in het team: gebrek aan vertrouwen; angst voor confrontatie; gebrek aan betrokkenheid; afschuiven van verantwoordelijkheid en niet-resultaatgericht werken.

Het boek is summier en bijzonder gemakkelijk te lezen. Het geeft praktische tips en het helpt te verstaan hoe successvolle teams werken. Een krachtig instrument voor iedereen die in of met teams werkt.

"If you could get all the people in an organization rowing in the same direction, you could dominate any industry, in any market, against any competition, at any time."

Je kan "The five dysfunctions of a team" vinden bij Amazon  

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen en teams doelgericht naar meer communicatie en harmonie begeleiden.

Daarnaast geven we ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van internet praktijk over website ontwerp tot communicatie en sociale vaardigheden.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan u bij in het uitbouwen van uw unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

We bieden een totaalvisie. Méér dan enkel coaching, training of marketing en communicatie. We combineren de drie om u op alle vlakken te begeleiden naar succes.

www.yourcoach.be