Nieuwsbrief December 2014

Beste,

Laatst vertelde een collega mij: "Je moet meer tijd maken om te oogsten wat je zaait." En hij had gelijk. We durven nogal eens doorrazen, het meeste uit onze tijd proberen halen. We proberen voor te lopen op de markt, de vooruitgang, de volgende vraag. Daarbij vergeten we stil te staan, en de tijd ons terug te laten inhalen.

We zijn zo druk bezig dat we vergeten achterom te kijken. Het ene is nog maar voorbij, of we zijn al bezig met het volgende. Altijd met één voet in de toekomst. Maar wie niet kan oogsten, put zijn reserves uit. En dat voel je op den duur: de inspiratie en energie drogen langzaam maar zeker op. Het werk wordt een steeds legere herhaling, het evolueert niet meer. Het wordt overleven, en de lessen gaan spijtig genoeg verloren.

Al wat nodig is, is tijd. Om de bergen die je verzet hebt, de mijlen die je aflegde onder je voeten, in je rug, aan je handen te voelen. Het gloeien van de inspanning laten insijpelen, je lichaam voelen ademen. Moe maar tevreden, even op je lauweren rusten.

Nu is een mooie tijd om terug te blikken. Met Eindejaar kruisen het op sterven na dode en het ontkiemende in ons elkaar. We moeten loslaten, en onze eindigheid onder ogen zien. En dan herboren worden.

Hoe blik je terug? Misschien niet op dezelfde manier als we vooruit bewegen: gefocust, strak, ingepland, dynamisch. Waarom niet eens contemplatief, ongeordend, spontaan?

Stel het je even voor: met een kop warmte op schoot mijmeren, de blik op het voorbij jaar gericht en de momenten als vanzelf naar boven laten borrelen. Bij ieder moment een scheut voldoening over wat jij toch allemaal kan. En dankbaarheid dat je dat mocht meemaken.

Als we je niet meer zien deze maand: een prachtig Eindejaar gewenst.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 11 december 2014

Op 20 november kwam Marcel Hendrickx spreken voor een full house in Loft 26. Hij had het over perfectionisme, een onderwerp dat duidelijk aanspreekt. We kwamen te weten waar het vandaan komt, welke de symptomen ervan zijn en waren ook getuige van een korte demonstratie.

  Lees het volledige verslag hier

Donderdagavond 11 december: Jef Staes met 'Coach de schapen de wei uit'

Jef StaesDe nood aan creatief ondernemerschap of innovatie is nooit hoger geweest. Nochtans merken we dat de meeste organisaties er niet in slagen om hun leer- en innovatievermogen significant te verhogen. Deze presentatie geeft niet alleen een beklijvend inzicht in de nood aan verandering en de weerstand tegen die verandering, maar geeft ook een uitdagende piste om het wel te doen lukken. Het is een verhaal over 2D, 3D, Schapen, Smarts, Hersenen en Rode Apen.

Het gebruik van stemkastjes zorgt voor interactie en debat met en tussen de deelnemers.

Jef Staes is auteur, spreker en architect op het gebied van lerende en innovatieve organisaties. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties.

  Schrijf je hier in voor 11 december

Donderdagavond 22 januari 2015: YourCoach met 'Hoe pak jij 2015 aan?'

Op donderdagavond 22 januari ga jij tijdens YourCoach Café op zoek gaan naar jouw visie, missie en doelen voor 2015. Het hele YourCoach Team begeleidt je bij het uitklaren van wat echt belangrijk is het komende jaar, en wat je beter achter je laat.

Dat doen we naar goede gewoonte op volledig eigen manier. Via een mix van gevoel en verstand, individueel en in groep, creativiteit en diepgang gaan we op verkenning in de zichtbare en onzichtbare lagen van jouw levensdoelen. We werken via de essentie van jouw Zijn naar concrete actie toe.

Achteraf bezegelen we de conclusie van jouw en ieders sessie met een glas en een hapje. Een feestelijke opening van het seizoen dus!

  Schrijf je hier in voor onze speciale openingseditie van 2015

Jouw loopbaan verdient een duwtje in de rug

Ga fluitend naar je werk!Vandaag start de VDAB met een nieuwe mediacampagne over loopbaanbegeleiding met loopbaancheques. Op verschillende zenders zijn er radiospots te horen en diverse magazines publiceren succesverhalen van loopbaanbegeleiding. Ook bij YourCoach was loopbaanbegeleiding een denderend succes: meer dan 285 mensen volgden dit jaar bij ons een loopbaantraject.

Heb jij ook zin om samen met een loopbaancoach je carrière een nieuwe wending te geven? We helpen je graag verder met je loopbaan. Contacteer ons vandaag nog om je eerste stap te zetten naar vertrouwen en plezier in je werk.

  Lees hier de getuigenissen

  Meer over loopbaanbegeleiding bij YourCoach

Open opleidingen start 2015

Volgend jaar kan jij met een andere houding naar het leven leren kijken en/of je (werk)leven een nieuwe wending geven. Onze opleidingen staan voor no-nonsense formats, meetbare vooruitgang en een verfrissende, uitdagende kijk op je wereld.

Weet je niet goed welk traject voor jou is? Mail ons jouw vraag en wij helpen je graag verder.

  Stuur ons een mail

Zin in persoonlijke of professionele groei? Het begint hier!

Opleidingen rond Stress en Burn-Out

Opleidingen rond Stress en Burn-Out

Veel te veel talent en energie worden onnodig verspild aan overmatige stress en het daarop volgende uitvallen. Daarom willen we graag meewerken aan het aanpakken hiervan, omdat we denken dat we een meerwaarde kunnen betekenen. Het is onze bedoeling professionals op te leiden die op alle vlakken en in de verschillende fasen van stress en burn-out begeleiding kunnen bieden, zodat hun klanten ook op alle vlakken kunnen recupereren en transformeren. In februari start een tweedaagse Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur en in maart start een Opleiding Stress en Burn-Out Coach.

  Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur in februari 2015

  Opleiding Stress en Burn-Out Coach vanaf maart 2015

Opleiding Loopbaancoach

Opleiding Loopbaancoach

In de zevendaagse Opleiding Loopbaancoach leer je alles om praktisch aan de slag te gaan als loopbaancoach. De opleiding is een ideale basis voor degenen die via loopbaancheques van de VDAB als loopbaanbegeleider aan de slag willen!

  Opleiding Loopbaancoach in januari 2015*
* Enkel voor personen met coachervaring.

Integrale Coaching Opleidingen

Integrale Coaching Essentials (6 dagen)

In 2015 kan je bij ons opnieuw de fundamenten van coaching aanleren, en onze doorleefde levenshoudingen verwerven die je overal met je meedraagt. Er starten twee Essentials reeksen. In januari een weekend reeks en vanaf april een donderdag reeks. Er start in januari ook een Professional reeks (met slechts een beperkt aantal deelnemers). De tijd vliegt snel ;-) vergeet je dus niet in te schrijven!

  Twee Essentials reeksen in januari en in april 2015

  Professional reeks vanaf januari 2015*
* Enkel voor personen die eerder de Essentials volgden.

NLP Opleidingen

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) is dé tool bij uitstek waarmee jij je communicatie en gedrag kan veranderen. Uit een schier eindeloos arsenaal inzichten en technieken leer jij hier de snelste en effectiefste, waarmee je concreet en krachtig aan de slag kan. Als één van de weinige instituten in Europa is YourCoach Master Trainer en Certified Copyright User van Robert Dilts' NLP University. Er start een nieuwe NLP Practitioner Turbo vanaf maart 2015 en een NLP Master Turbo (het vervolg op de Practitioner) vanaf maart 2015. Heb je zin om één dag de basis van NLP te proeven? Volg dan de de NLP Bootcamp op 3 februari 2015.

  NLP Practitioner Turbo reeks vanaf maart 2015

  NLP Master Turbo vanaf maart 2015*
* Enkel voor personen met een basiskennis NLP.

  NLP Bootcamp op 3 februari 2015

Opleiding Coachend Leiderschap

Coachend Leiderschap (2 dagen)

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

  2 nieuwe data voor Coachend Leiderschap

Bespaar 50% met KMO-Portefeuille
Bespaar 50% met KMO-Portefeuille

Als onderneming kan je tot €2500 tussenkomst krijgen van de Vlaamse Overheid voor het volgen van opleidingen bij YourCoach.

Heb je nog budget over in 2014? Of heb je je budget nog niet opgenomen? Profiteer dan in 2014 nog van korting voor opleidingen in 2015!

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques