Nieuwsbrief December 2013

Beste,

Het einde van het jaar is traditioneel een tijd van reflectie. De donkerte nodigt niet uit om buiten te komen, en dan gaat de aandacht naar binnen. Het is een barometer voor het voorbije jaar. Wanneer alles afloopt, wat blijft er over? Waarop kan je terugblikken? Ben je er tevreden over?

We zouden wel eens de neiging hebben ons te verzetten tegen de onvermijdelijke melancholie en neerslachtigheid die ons daarbij overvallen. Het is zoveel leuker wanneer de zon schijnt en het warm is!

En toch hebben koude, donkere dagen een onmiskenbare functie in ons leven. Net zoals de mindere momenten dienen als het zaad voor betere dagen later. Ze dwingen ons tot inzicht, tot evaluatie, en tot het begin van beter.

Zoals de kaart 'De Dood' in de Tarot, Shiva in het hindoeïsme... onmisbare schakels zijn in de voortgang van het leven. Wie niet kan (laten) sterven, kan ook niet werkelijk (laten) leven.

Hoe meer we die neergaande beweging bevechten, hoe langer ze duurt. En hoe minder de opwaartse beweging achteraf kan opbrengen. Of zoals Napoleon Hill het zo treffend verwoordde: 'Every failure carries within itself the seed for future success'.

Hebben we tenslotte de lessen geleerd die nodig waren om verder te gaan? Wat kan en moet er anders? Wie niet stilstaat, gaat eigenlijk achteruit.

Het kan een manier zijn om de feestdagen een nieuwe wending te geven: aanvaard de donkerte en laat ze haar werk doen. Dat vraag vertrouwen in de cyclische natuur van de dingen, dat we je van harte toewensen. En anders zijn we er voor je!

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 12 december
Je verborgen talenten

Op 21 november ontvingen we Christophe Van Gampelaere, die een interactieve workshop gaf rond Lego Serious Play. Meer dan 25 mensen schoven aan om hun handen de vrije loop te laten, en in kleine teams het effect van de blokjes op hun communicatie en samenwerking hun werk te laten doen. Een lust voor het oog... Je vindt het verslag en foto's hier:

  Verslag van Christophe Van Gampelaere over Lego Serious Play

Op donderdag 12 december ontvangen we Maaike Verstraete, die komt spreken rond 'Je verborgen talenten'. In deze actieve lezing/workshop krijg je zicht op wat talent is, wat het voor jou kan betekenen om je bewust te zijn van je eigen talenten en hoe je ervoor kan kiezen ze meer in te zetten. Als proceskwaliteit: hoe kijk je met deze bril naar jezelf en naar anderen. Maar ook letterlijk: je gaat buiten met jouw talenten-top 5.

  Schrijf je hier in voor 12 december

YourCoach op de VOV-beurs

YourCoach op de VOV-beursOp donderdag 28 november was YourCoach aanwezig op de VOV-beurs in de Brabanthal. Meer dan 2300 HRD-professionals bezochten de beurs en beleefden een boeiende dag. Wij stelden ons nieuwe traject voor: Loopbaanbegeleiding voor werknemers op verzoek van de werkgever.

Onze nieuwe loopbaantrajecten verlopen in samenspraak met de organisatie, waarbij gemeenschappelijke doelstellingen kunnen worden afgesproken. De persoon én de organisatie worden begeleid naar een hoger niveau van functioneren.

  Download hier onze nieuwe folder over loopbaanbegeleiding voor bedrijven

  Meer info over Carrièrecoaching in bedrijven

Nieuwjaarsreceptie op donderdag 16 januari 2014

Nieuwjaarsreceptie op donderdag 16 januari 2014Op donderdag 16 januari 2014 is er onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Die zal doorgaan vanaf 19u, in Loft 26. Wij voorzien een hapje en een drankje.

Er zal ook een interactief deel zijn aan de avond – we blijven tenslotte coaches – waarin we iets doen rond jouw doelstellingen voor 2014. Het is tevens de Officiële Opening van de Loft, die we in september in gebruik namen en die begin 2014 helemaal gebruiksklaar zal zijn. We stellen graag de afgewerkte versie aan je voor! De ingang is gratis, we vragen wel dat je je inschrijft.

  Schrijf je hier in voor de nieuwjaarsreceptie

Open opleidingen voorjaar 2014

In het voorjaar kan jij met een andere houding naar het leven leren kijken en/of je (werk)leven een nieuwe wending geven. Onze opleidingen staan voor no-nonsense formats, meetbare vooruitgang en een verfrissende, uitdagende kijk op je wereld.

Zin in persoonlijke of professionele groei? Het begint hier!

Integrale Coaching

Integrale Coaching Essentials (6 dagen)

Dit voorjaar kan je bij ons opnieuw de fundamenten van coaching aanleren, en onze doorleefde levenshoudingen verwerven die je overal met je meedraagt. Er is één Essentials-reeks op woensdag, die start in april. Er starten in januari ook twee Professionalreeksen, één in het weekend en één op dinsdag. De tijd vliegt snel ;-) vergeet je dus niet in te schrijven!

  1 Essentials reeks vanaf april 2014

  2 Professional reeksen vanaf januari 2014*
* Enkel voor personen die eerder de Essentials volgden.

NLP Opleidingen

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) is dé tool bij uitstek waarmee jij je communicatie en gedrag kan veranderen. Uit een schier eindeloos arsenaal inzichten en technieken leer jij hier de snelste en effectiefste, waarmee je concreet en krachtig aan de slag kan. Er start een nieuwe Practitioner Turbo vanaf maart 2014. Er start een Transformer (het vervolg op de Practitioner) vanaf februari 2014.

  NLP Practitioner Turbo reeks vanaf maart 2014

  NLP Transformer vanaf februari 2014*
* Enkel voor personen met een basiskennis NLP.

Coachend Leiderschap Turbo

Coachend Leiderschap (2 dagen)

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

  3 nieuwe data voor Coachend Leiderschap

Bespaar 50% met KMO-Portefeuille
Bespaar 50% met KMO-Portefeuille

Als onderneming kan je tot €2500 tussenkomst krijgen van de Vlaamse Overheid voor het volgen van opleidingen bij YourCoach.

Heb je nog budget over in 2013? Of heb je je budget nog niet opgenomen? Profiteer dan in 2013 nog van korting voor opleidingen in 2014!

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques