YourCoach Nieuwsbrief | April 2010

Beste ,

Het gaat vooruit op de kantoren van YourCoach! Na een productief eerste kwartaal kijken we de komende maanden alweer uit naar een aantal interessante projecten de komende weken en maanden.

Het begint met de Mindfulness Party op 24 april. Dan zijn er de website workshops in april, mei en juni. En er komt nog! Weer mogelijkheden genoeg dus om jezelf te komen verrijken bij YourCoach.

Hopelijk tot binnenkort!

Benjamin
Tom

Mis hem niet! De allereerste Mindfulness Party op 24 april

YourCoach lanceert een nieuwe manier van uitgaan. Een avond vol diepzinnige ervaringen en extatische momenten, zonder de nood aan alcohol om los te komen. Door gezond en bewust met je lichaam en geest aanwezig te zijn kan jij een intense natuurlijke roes ervaren die nog weken nazindert!

We beginnen de avond met een geleide meditatie onder leiding van Paul Liekens (www.paulliekens.be), gevolgd door een workshop Mindful Dansen met Daniëlle De Wilde (www.elanvital.be). De avond wordt afgesloten met een spetterende fuif. We serveren de hele avond gezonde hapjes en verse drankjes.

Wil jij je lichaam en geest verder ontdekken? Sta je open voor intense ervaringen en ontmoetingen met gelijkgestemden? We zien je graag op 24 april! Zorg dat je er op tijd bij bent want de plaatsen zijn beperkt!

  Schrijf je hier in

Mindfulness Party
Workshop website maken

Je denkt eraan een website op te zetten maar je weet niet waar te beginnen. Wat zijn domeinnamen, servers, hosting? Hoe weet je wat een goede site is, en wat kost zoiets dan? Hoe kies je de juiste partner om je website op te zetten, en hoe zorg je ervoor dat je krijgt wat je wil?

Tijdens deze workshop maken we je wegwijs in de wereld van webdesign en programmatie. We tonen je wat een goede site is, en wat niet. We bieden je efficiënte oplossingen om op korte termijn een betaalbare en kwalitatieve eigen website te krijgen!

Data
Donderdag 15 april - Donderdag 13 mei - Donderdag 10 juni

Tijd
19u30-21u30

Plaats
Begijnhoflaan 75, 9000 Gent

Prijs
€ 20

  Schrijf je hier in

Workshop website promoten

Je hebt wel een website, maar je krijgt er niet veel verkeer op. Je begint je af te vragen of een website wel nut heeft voor jou. Was de investering wel de moeite waard?

Na deze workshop kan je aan de slag om van je website een succesvolle business tool te maken. We leggen je de beginselen uit van online marketing. Daarbij bespreken we diverse praktische marketingtechnieken zoals SEO, email marketing, social networking... We leren je hoe alles in elkaar zit, wat het potentieel van iedere techniek is en hoe jij daar eenvoudig en snel mee aan de slag kan.

Data
Donderdag 29 april - Donderdag 27 mei - Donderdag 24 juni

Tijd
19u30-21u30

Plaats
Begijnhoflaan 75, 9000 Gent

Prijs
€ 20

  Schrijf je hier in

Website van de maand: Bartenders-on-the-road
Bartenders-on-the-road

Bartenders-on-the-road wilde een gedurfde, informele site waar sfeer voorop staat. Hun nadruk op cocktailcreatie maakt hen werkelijk uniek; met veel passie voor het vak gaan ze steeds op zoek naar originele recepten die passen bij hun opdrachtgevers of het evenement. We sleutelden wekenlang aan hun website ontwerp, schreven en herschreven de webteksten en bewerkten de pagina's voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Het resultaat: een dijk van een site - al zeggen we het zelf!

  Bekijk hem hier

Hoe de anatomie van de hersenen ons gedrag beïnvloedt
Anatomie hersenen

Onlangs volgden we een opleiding over neurowetenschappen bij Elan Vital. We leerden hoe verschillende delen van onze hersenen een verschillende functie uitoefenen die elk op hun eigen manier ons gedrag beïnvloeden – en hoe we daar zelf mee aan de slag kunnen. Heel interessant!

  Lees hier onze blogpost

Zelfcoachingstip van de maand
Prefrontaal gebied

Het prefrontale deel van onze hersenen (zie blogpost voor meer informatie) is het creatieve, serene deel van onze hersenen. Hier worden associaties gelegd en ontstaat innovatie. Het is het deel waar zes processen actief zijn: aanpassing, nieuwsgierigheid, nuance, relativeringsvermogen, nadenken en persoonlijke mening. Ook is er overzicht en rust.

Een aantal vragen kunnen je van een stresserende situatie richting prefrontale staat brengen waar je met meer rust probleemoplossend te werk kan gaan. Wanneer je dus in een staat komt waar je vastzit in irrationaliteit, kunnen de volgende vragen helpen:

Nieuwsgierigheid - Wat is het precies?
Aanpassing - Waarom niet?
Nuance - Wat is het nog? Hoe kan je dit nog bekijken?
Relativering - Is dat echt zo? Waarop is dat gebaseerd? Waarom denk je dat?
Nadenken - Hoe werkt dit? Wat zit daar achter?
Persoonlijke mening - Wat denk jij daarvan?

Hoe meer je in het prefrontale doorbrengt, hoe makkelijker het wordt om in moeilijke situaties op dit deel van onze hersenen beroep te doen. Plan daarom regelmatig activiteiten in die je in deze staat brengen. Voorbeelden zijn meditatie, schilderen, zingen, toneel, dansen... en lachen!

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen en teams doelgericht naar meer communicatie en harmonie begeleiden.

Daarnaast geven we ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van internet praktijk over website ontwerp tot communicatie en sociale vaardigheden.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan u bij in het uitbouwen van uw unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

We bieden een totaalvisie. Méér dan enkel coaching, training of marketing en communicatie. We combineren de drie om u op alle vlakken te begeleiden naar succes.

www.yourcoach.be