Wat verwacht je nog?

Beste,

Verwachtingen. Ze definiëren ons doen en laten. En toch zijn we ons niet altijd bewust van die ongrijpbare, onmiskenbare aanwezigheden in ons leven. Als stemmen die verleidelijk, overredend, dreigend, dwingend uit de hoek komen – hun oorsprong grotendeels onbekend.

Ze zijn de bron van teleurstelling, en ook onze parameter voor succes. Onze levensgezellen, die het ons gemakkelijk of net onmogelijk maken te genieten van werk en leven. Heel wat klachten vinden er hun oorsprong: perfectionisme, een gebrek aan zingeving, onbevredigende relaties...

Een writer's block in ons levensverhaal. We verwachten een meesterwerk, maar alles wat we neerzetten is gewoontjes, ontoereikend, nog niet goed genoeg. De druk verlamt ons, en we blijven hangen in onvervulde verwachtingen.

Ben jij je bewust van de verwachtingen die jij in verschillende situaties koestert? Ben je vaak teleurgesteld, verontwaardigd, (on)aangenaam verrast?

We zeggen vaak grootmoedig dat iets niet zo belangrijk is, dat we 'het wel overleven', maar is dat echt zo? Wij stellen vast dat heel wat mensen diepgewortelde verwachtingen koesteren, zelfs op gebieden waarin ze zichzelf als vrijblijvend, 'niet moeilijk', niet belangrijk labelen. Dat we de teleurstelling inslikken, zonder de verwachting bij te stellen.

We zullen nog eerder onszelf of anderen als ontoereikend bestempelen, dan onze verwachtingen serieus onder de loep nemen. Terwijl het ondertussen toch wel duidelijk is dat de lat in onze levens steeds hoger komt te liggen: meer met minder, op alle vlakken het meeste halen uit je leven, globale competitie… Wie kan dat nog aan?

De prijs van hooggespannen verwachtingen kennen we. Ze liggen aan de basis van veel stress en burn-out. Er wordt over geklaagd en we willen ervanaf. Maar zijn we ook bereid om lagere verwachtingen te accepteren? Daar wringt vaak het schoentje.

We willen wel minder last, maar wel hetzelfde resultaat. Niemand wil demotie, enkel promotie. En stilstaan is achteruitgaan. Hoe doe je dat dan, wanneer je voelt dat je niet meer aan je eigen verwachtingen kan voldoen?

Wat zou jij allemaal moeten opgeven mocht je jezelf verlossen van een aantal denkbeelden die je over je eigen grenzen jagen?

Daarmee is zeker niet gezegd dat we niet meer mogen hopen, dromen en wensen. Integendeel. Het is echter belangrijk dat je een grondige kuis doet in je verwachtingen, zodat je niet met een onredelijk eisenpakket opgescheept zit. Je zou er nog van schrikken: zij die luidop het minste verwachten, zijn vaak de mensen met de hoogste eisen.

Je weet het al: mocht het moeilijk vallen, zijn we er voor je.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 23 april

Vorige maand ontvingen we Laurence Verwee, die ons meer uitleg verschafte over het schrijven en publiceren van een non-fictie boek. Voor wie schrijf je en hoe kies je een titel? En eens het af is, hoe druk je het af en breng je het aan de man?

  Lees hier het verslag

Donderdag 23 april: Annick Seys met 'Stress en ander ongemak ACTief aanpakken'

Annick SeysACT, of Acceptance and Commitment Therapy/Training, is een wetenschappelijk onderbouwde methodiek waarmee je ernstige problematieken zoals eetstoornissen, verslaving, psychose en schizofrenie efficiënt kan aanpakken. Het werkt ook voor 'eenvoudigere' vraagstukken zoals omgaan met stress, frustratie, faalangst, verdriet en boosheid.

ACT is gebaseerd op een model waarin 6 processen zitten vervat. De manier waarop ze samengevoegd worden maakt het tot een unieke methodiek waarmee je snel werkt en je je cliënt in zijn kracht zet. Als coach of therapeut krijg je heel wat concrete tools aangereikt om mee te werken.

Annick Seys is ACT-trainer en therapeute. Als mede-oprichtster van de ACT Academie biedt ze al sinds september 2012 de ACT-methode als opleiding aan hulpverleners, coaches, artsen... Ze is internationaal geschoold door de belangrijkste opleiders en grondleggers in ACT, waaronder Steven C. Hayes en Russ Harris en vele anderen.

  Schrijf je hier in voor YourCoach Café

NIEUW! Oefen- en Intervisiemiddagen

Op 20 april hielden we onze eerste oefen- en intervisiemiddag. Onmiddellijk een groot succes, wat we ook verwacht hadden gezien de vele vragen die we hierrond al kregen. Met 20 togen we aan het werk om vragen over coaching en marketing aan te pakken. Daarnaast werd er natuurlijk lustig geoefend, feedback gegeven, en genetwerkt!

De Oefen- en Intervisiemiddagen zijn voor (oud-)deelnemers aan de opleidingen van e bij YourCoach, zijnde:

 • Integrale Coaching
 • NLP
 • Loopbaancoach
 • Stress- en Burn-Out Coach
 • Coachend Leiderschap

Zin om ook te komen? De komende data dit voorjaar zijn:

 • Vrijdagmiddag 22 mei
 • Donderdagmiddag 25 juni
 • Dinsdagmiddag 7 juli

  Lees meer en schrijf je nu in

Zomerworkshops

Met de aantocht van de zomervakantie hebben we een aantal korte workshops die je kan volgen om de zomer goed in te zetten. Een overzicht:

 • 1 juli – Maskers maken
 • 6 juli – NLP Bootcamp
 • 9 juli – Vind de job die bij jou past

Misschien zit er iets voor jou tussen?

  Meer informatie en inschrijven

Opleiding Coachend Leiderschap Turbo

Opleiding Coachend Leiderschap TurboIn juni start onze laatste tweedaagse opleiding Coachend Leiderschap Turbo van het voorjaar, een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Coachend Leiderschap Turbo is één van onze meest succesvolle opleidingen. We begeleidden reeds meer dan 250 leidinggevenden bij hun professionele ontwikkeling. Hun feedback heeft onze aanpak verder versterkt en geoptimaliseerd. Als ervaren coaches en ondernemers kennen we dan ook alles van de begeleiding van mensen naar meer succes. Onze ervaring als managers in multinationale omgevingen geeft ons inzicht in groepsdynamieken en de uitdaging van het werken in complexe, meerlagige organisaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar jouw werksituatie!

De volgende reeks start op 11 juni 2015.

  Schrijf je hier in

Enkele getuigenissen:

"Zeer concreet, zeer bruikbaar, to-the-point. Geeft belangrijke inzichten in jezelf. Heeft me gerustgesteld dat ik het coachen kan aanpakken én ontwikkelen."

"Aangename, zeer concrete opleiding. Leuk tempo en goede kennis trainer."

"Je ogen worden opengetrokken. Welke persoon ben je? Wat is je probleem? Hoe pak ik het aan? Doelstelling én actiepunt. Je staat er eventjes bij stil om zo positief verder te gaan."

  Lees hier meer getuigenissen

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques