YourCoach Opendeurdag - 22 september 2018

YourCoach OpendeurdagWe geven 5 praktische workshops rond het thema "Durf!". Je ziet ons aan het werk en kan aanvoelen of onze manier van werken jou ligt.

De nadruk zal niet zozeer liggen op reclame en uitleg, we willen vooral tonen hoe we het doen. Verwacht dus oefeningen en concrete inzichten.

Klik op een workshop voor meer informatie.

 

10u-11u - Durf jij jezelf in onzekerheid onderdompelen? (Integrale Coaching - Benjamin Ball)

Traject: Integrale Coaching - Individuele Coaching

Van ver gezien lijken veel dingen gemakkelijk. Dat zijn ze misschien ook, als je alle nodige rust, tijd, zelfvertrouwen... hebt. De stappen zelf zijn vaak niet het probleem. Het is hoe je je voelt op spannende momenten, wat er met jouw onderbewuste en je lichaam gebeurt, dat in de weg loopt. In discussies, in wedstrijden, bij belangrijke beslissingen...

We verliezen onze beheersing en handelen niet zoals we zouden willen handelen. Achteraf weten we hoe we het hadden willen doen, maar de volgende keer gebeurt er weer hetzelfde. Hoe komt dat toch?! En hang je daaraan vast, of kan je er iets aan doen?

In deze workshop met Benjamin ga je op zoek naar wat er precies gebeurt wanneer je blokkeert, wegvlucht, stilvalt, twijfelt... terwijl je eigenlijk wil handelen. Je ontdekt manieren om er anders in te staan, hoe je de beheersing houdt over je reacties op spannende zaken.

11u-12u - Durf jezelf in vraag stellen (NLP - Tom Hallez)

Traject: NLP Practitioner - NLP Master Practitioner

Onze hersenen bewaren herinneringen via onze Prachtige Persoonlijke Filters (PPF). Deze filters bestaan uit een uitgebreide reeks veralgemeningen, weglatingen en vervormingen en zorgen ervoor dat wij ons eigen unieke model van de wereld hebben.

Maar hoe dicht ligt dit model bij de echte wereld? En wanneer werkt het versterkend of belemmerend? Via het NLP Metamodel leer je in deze workshop teruggaan naar de oorspronkelijke, door zintuigen opgedane ervaringen. Durf jij het aan je eigen wereldbeeld uit te dagen én uit te breiden...?

12u-13u - Speedcoachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)

Ervaar coaching en onze manier van coachen. Tijdens de speedcoachings kan jij een concrete vraag voorleggen aan één van onze coaches, en gedurende 15 minuten op zoek gaan naar een antwoord.

 • Benjamin Ball - direct – energiek – gedreven
  (Integrale) coachopleider en master coach
 • Tom Hallez - prikkelend – to-the-point – enthousiast
  NLP-trainer en master coach
 • Karolien Roels - warm – professioneel – pragmatisch
  Stress- en burnoutcoach en -trainer
 • Frank Mortier – kunstzinnig – speels – onconventioneel
  Kunst- en loopbaancoach
 • Jürgen Blommaert - positief – energiek – joviaal
  Loopbaancoach
 • Joke Adins - warm – nauwgezet – doorzetter
  Stress- en burnoutcoach en -trainer
 • Shana Cornelis - empatisch – zelfredzaam – open minded
  Loopbaancoach
 • Brenda Utterwulghe - gedreven - persoonlijke - humoristisch
  Loopbaancoach
 • Ilse Verbeke - open - direct - gedreven
  Loopbaancoach
 • Joke Vander Laenen - hartelijk - doortastend - gedurfd
  (Integrale) coachopleider en Loopbaancoach

Op voorhand inschrijven of je loopt het risico dat alles vol zit!

13u-14u - Durf jezelf te zijn (Stress & Burn-out - Karolien Roels en Joke Adins)

Traject: Stress & Burn-Out Coach - Stress en Burn-Out Adviseur - Individuele Begeleiding

Stress ontstaat vaak daar waar we ver verwijderd zijn van wie we in onze kern, in onze essentie zijn. Wanneer we te ver af leven of werken van wie we écht zijn, verliezen we energie of krijgen we stressklachten.

We hebben allemaal verschillende rollen in diverse contexten. Vervullen we deze rollen in overeenstemming met onze eigen missie, visie, waarden en normen? In deze workshop leren we jou hoe je naar deze rollen kan kijken, en hoe je (weer) dichter bij jezelf kan komen.

14u-15u - Durf dromen omzetten in realistische doelen (NLP - Tom Hallez)

Traject: NLP Practitioner - NLP Master Practitioner

Als er één voorbeeld is van een persoon die dankzij een stevige portie lef veel heeft bereikt en gecreëerd, dan is het wel Walt Disney. Hij was hét voorbeeld dat laat zien dat een mens het vermogen heeft om dromen te realiseren en om van fantastische ideeën een zakelijk imperium uit te bouwen.

Walt Disney gebruikte de term imagineering: de samenvoeging van 'imagination' (verbeelding) en 'engineering' (techniek). Het is het proces van dromen te formuleren en ze dan in realiteit te durven omzetten. In deze workshop ga je samen met Tom op zoek naar het verschil tussen droom en doel. Hoe realistisch moeten doelen zijn, kan je daar ook in overdrijven? Je leert een aantal vormvoorwaarden uit de NLP om jouw doelen scherper te stellen en effectiever te maken.

15u-16u - Durf jij opgeven? (Integrale Coaching - Benjamin Ball)

Traject: Integrale Coaching - Individuele Coaching

We leven in een cultuur waarin we vooral moeten doorzetten. Als je iets wil, moet je ervoor gaan, nooit afgeven! Daardoor belanden we soms in krampachtige posities: het is eigenlijk voorbij maar we willen, durven, kunnen het niet loslaten.

In deze workshop met Benjamin ervaar jij de kracht van het opgeven, het overgeven. Door alle pogingen los te laten, kan je terugkeren naar je oorspronkelijke, moeiteloze beweging. Er komt ruimte voor iets nieuws, dat beter past bij wat er nu nodig is in je leven.

16u-18u - Receptie

Op het einde van deze interactieve dag nodige we jullie graag uit op een gezellige drink. We kunnen nog napraten over de dag. De vragen waarvoor overdag geen tijd was, kan je nu rechtstreeks aan de lesgevers en coaches stellen.

Je leert het YourCoach Team kennen, evenals onze klanten en partners. Wij geven je graag meer tekst en uitleg over de trajecten, onze visie, onze manier van werken. Of stel je vragen aan oud-leerlingen en kom te weten hoe het er nu écht aan toegaat op onze opleidingen en in onze coachtrajecten.

 

online formulier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!