Jij kan je verslaving overwinnen!

Een verslaving is als een lastig kind; hoe meer je het tot gehoorzaamheid wil dwingen, hoe luider het wordt en hoe minder energie je overhebt voor andere dingen. Dus hoe erger je je voelt over je verslaving en kwaad bent op jezelf, hoe groter de drang naar ontsnapping. En hoe groter de kans op terugval...

De eerste stap naar genezing is behandeling zoeken. Daarmee erken je dat er een probleem is. Aangezien de verslaving een vlucht is van de realiteit, maakt weerstand tegen je verslaving je verslaving enkel erger.

Een verslaving kan je enkel overwinnen met liefde voor jezelf, en met een klare kijk op de mechanismen van je verslaving. Wat zeggen de stemmetjes in je hoofd die je steeds weer naar je verslaving doen terugkeren? Zeggen ze 'ik kan niet stoppen', 'ik ben zwak'...? Door met deze delen in dialoog te gaan, kan je controle krijgen over impulsen die je eerder leken te overheersen!

Vermijd terugval

Door te werken aan de diepere patronen die je verslavingsgedrag veroorzaken kan je terugval vermijden. Er is een deel van de verslaafde dat intens naar vervulling verlangt, een deel dat het gevoel heeft iets te missen.

Met een behandeling voor je verslaving kan je dit deel leren op andere manieren aan diens behoeften voldoen – manieren die gezonder zijn voor jou. In plaats van constant op je hoede te moeten zijn kan je dus het mechanisme dat je drang naar verslaving stuurt, veranderen.

Je verslaving behandelen?

YourCoach kan je begeleiden bij de behandeling van de volgende verslavingen:

  • Alcoholverslaving
  • Stoppen met roken
  • Eetverslaving
  • Gokverslaving
  • ...

Leer je verslaving overwinnen

YourCoach maakt gebruik van NLP coaching om je te leren met je verslaving om te gaan. Contacteer ons vandaag voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!