Trauma verwerking

Sommige dingen uit het verleden blijven hangen. Ze zijn latent aanwezig, beïnvloeden ons leven. In feite heeft iedere vroegere gebeurtenis wel een zekere invloed op ons heden, maar sommigen zijn manifest negatief en beperken ons om gelukkig en gezond te leven.

Wat in feite de invloed uitoefent is niet de traumatiserende gebeurtenis zelf – die is allang voorbij – maar de weerslag die het heeft gekregen in onze innerlijke wereld. Daarom is wat voor één persoon een trauma wordt, voor iemand anders iets dat ze zich later niet eens herinneren. Iedereen programmeert diens ervaringen anders en uit die programmatie komen gevoelens voort, en beperkende of bekrachtigende gedachten.

Klassieke traumatherapie probeert te verklaren

Weten waarom en hoe precies iets gebeurd is, kan helpen. Het kan de dingen in een ander perspectief zetten, waardoor je programmatie verandert. Maar het kan evengoed het trauma versterken doordat je er voortdurend aan denkt. Effectieve traumatherapie neemt dit risico niet. Traumatherapie met NLP coaching gaat nog een stapje verder en grijpt rechtstreeks in op de manier waarop de traumatische ervaring in je geest gestructureerd is.

In plaats van de gebeurtenis verder te onderzoeken, werkt een NLP coach rechtstreeks met je innerlijke programmatie. Door de beelden, geluiden en gevoelens geassocieerd met de gebeurtenis te bekijken en aan te passen, specifieke interventies te doen waarbij je bijvoorbeeld met een versterkende vaardigheid de traumatische gebeurtenis opnieuw en toch helemaal anders beleeft, creëert NLP letterlijk een nieuwe programmatie.

Traumatherapie bij YourCoach

Onder begeleiding van YourCoach gebruikt de enorme macht die je hebt over je onbewuste voor de eerste keer bewust en constructief. Je maakt rechstreeks contact met de delen en ervaringen in jou die het trauma verderzetten, en geeft ze een nieuwe invulling. Je negatieve gedachten worden minder, je krijgt weer ruimte in jezelf en mogelijkheden. Klinkt simpel, en dat is het ook! En bovendien bijzonder krachtig.

Trauma's verwerken met NLP coaching?

Met NLP coaching kunnen we jouw traumatiserende gebeurtenissen neutraliseren. Contacteer ons om meer te weten of om jouw eerste sessie te boeken.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!