Het draaiende meisje

Draaiende meisjeKen je deze afbeelding? Het is het draaiende meisje, dat naargelang je persoonlijkheid naar de andere kant draait. Sommigen zeggen dat het afhangt van welke hersenhelft je gebruikt, hetgeen dan weer iets zegt over je dominante hersenhelft.

Wij gebruiken dit voorbeeld graag om aan te tonen hoe hetzelfde beeld er voor twee mensen helemaal anders kan uitzien. Hoe twee schijnbaar tegengestelde interpretaties soms over dezelfde waarheid gaan. En dat er altijd een derde mogelijkheid is.

Iedereen heeft zijn eigen manier van kijken naar dingen. Vaak lijkt die manier van kijken ook de enige mogelijke, terwijl er meestal veel andere invalshoeken zijn. Hoe bewuster je je daarvan bent als persoon, hoe ruimer je blik wordt en hoe meer mogelijkheden je krijgt.

Je krijgt de mogelijkheid om conflicten aan te gaan of ze helemaal anders te benaderen. Je krijgt de mogelijkheid je werk weer leuk te vinden, of de gepaste job voor jou te vinden. Je krijgt de mogelijkheid uitgedoofde relaties nieuw leven in te blazen, of gespannen verhoudingen te ontzenuwen. En dat alles gewoon door het eens anders te bekijken.

Probeer het eens: met enige oefening kan je het meisje de andere kant op doen draaien. Kijk eens naar haar laagste voet, en stel je voor dat deze naar de andere kant draait. Negeer even de rest, en concentreer je op die onderste voet. Lukt het? Proficiat, je hebt net je eerste stap gezet naar een leven met meer mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!