Mindfulness

Mindfulness GentMindfulness oefent (onder andere) de aandacht, en brengt rust en focus. Voor ons een belangrijk extra mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en een krachtige tool bij het omgaan met stress. YourCoach werkt hiervoor samen met Sara Drieghe, gediplomeerd mindfulnesstrainer aan de ArteveldeHogeschool.

Waarom wij nu ook al mindfulness bieden

We zijn zeker niet de enigen en de eersten die mindfulness bieden. We doen dit omdat het een integraal deel uitmaakt van onze visie op persoonlijke ontwikkeling.

Steeds meer zien we dat het lichaam anders leert dan het hoofd. Vaak weten we dingen wel, maar doen we er toch niks aan. Ons hoofd weet, maar ons lichaam volgt niet.

Daartegenover ervaren we dat de boodschappen die via het fysieke binnenkomen onbewust dieper doorwerken en hun uitwerking op onze mentale en emotionele gesteldheid niet missen. Eenvoudig gezegd:

"Waar we met ons hoofd niet rond raken,
krijgt ons lichaam wel vat op."

Dit principe passen we al toe in onze opleidingen en individuele begeleiding, waarbij we het bewuste omzeilen en rechtstreeks aan iemands onbewuste en fysiek verankerde patronen werken (body learning). Mindfulness is nog een extra mogelijkheid om dat effect te bewerkstelligen.

Meer over Wat is mindfulness?

Meer over Het verschil tussen mindfulness en mediteren

Mindfulness training

Samen oefenen in groep kan een positief effect hebben op het leerproces. Je voelt je gesteund of herkent ervaringen van andere deelnemers en daar kan je kracht uit putten.

Een basistraining mindfulness bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur. We werken in een groep van min. 6 en max 12 deelnemers.

Meer over de Mindfulness training

Mindfulness training volgen in Gent?

De eerstvolgende mindfulnesstraining start op 5 oktober 2015. Schrijf je nu in via het contactformulier.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!