Wat maakt onze aanpak uniek?

 • Eerlijke prijs-kwaliteit
  We beseffen maar al te goed dat een opleiding voor veel mensen & bedrijven echt wel een investering vraagt. Daarom streven we in onze prijszetting naar de juiste verhoudingen. Deze sluit aan bij onze visie op duurzame persoonlijke groei: de investering moet groot genoeg zijn, maar niet té groot. Tegelijk vragen wij enkel wat nodig is om het voor ons haalbaar en de moeite waard te houden.
 • Meer dan de klassieke lijstjes en modellen
  Wij zijn zelf als coach begonnen zoals iedereen, met de modellen die iedereen gebruikt: SMART, GROW, MBTI, Kernkwadranten... We volgen ook de 11 Basiscompetenties van de Coach zoals uitgetekend door de International Coaching Federation (ICF). Dat is een onontbeerlijke basis, maar niet voldoende voor complexere loopbaanvragen. Veel coaches lopen vast wanneer de klant het zelf niet meer weet, en draaien in cirkels tot je uiteindelijk maar een aanbeveling doet eerder dan een antwoord uit de klant te genereren. In onze jaren ervaring hebben we allerlei creatieve en verrassende formats ontwikkeld waarbij het denken overstegen wordt.
 • Focus op DOEN eerder dan het theoretisch kader
  Je leert coachen eerder dan 'over coachen'. Veel opleidingen bespreken omstandig allerlei kaders, en verliezen daardoor tijd die kan besteed worden aan het zich bekwamen in de werkelijke handeling van het coachen. Natuurlijk voorzien we voldoende techniek en leesmateriaal om de geest te voeden.
 • We gaan dieper en verder dan loopbaan
  99% van de loopbaanvragen is geworteld in het persoonlijke. Als je dit niet kan aanpakken, kan je dus zelden een werkelijke meerwaarde betekenen voor je klant. Wij gaan in op de diepere lagen van werkvragen en bewandelen de laag die verschil kan maken, weliswaar steeds met het oog op het bevorderen van de loopbaan.
 • Attitudes eerder dan techniek
  De filosofie van coaching bij YourCoach is gestoeld op het concept van Attitudes, of Houdingen van de Coach. Het is eerder de manier waarop de coach zijn klant benadert die ervoor zorgt dat een sessie werkt, eerder dan de precieze technieken die hij of zij gebruikt. We geven dan ook geen vaste stappenplannen of procedure mee waar je als coach je klant door moet sleuren. We leren je eerder improviseren en inspelen op de vraag die op dat moment relevant is voor de persoon, voor een maximale relevantie en effect.
 • Ondersteuning bij het praktisch halen van je label
  De deelnemers die zich als zelfstandige loopbaancoach willen vestigen, kunnen bij ons terecht voor advies over de praktische werkwijze. We tonen je waar en hoe je het loopbaanbegeleidingslabel kan halen bij de VDAB en geven je inzicht in hoe de markt in elkaar zit.

Enkele getuigenissen van onze loopbaanklanten

“Heel goede coaching, origineel, luistervaardig, to the point en heel praktisch. Met heel goed en duidelijk gevoel buiten gestapt.”
M. V. D. B.
Market Manager
“Ik heb veel gehad aan de drie sessies. Tom luisterde, hielp analyseren, stelde soms lastige en confronterende vragen en zette me aan het werk. Ik kwam tot een helderder inzicht in mijn situatie, mijn eigen sterktes en valkuilen, maar leerde ook mijn blik te verbreden. Tom heeft me helpen zien waar ik met mijn loopbaan naartoe wil (en kan). Merci!”
S. R.
“Ik vind vooral de "andere" aanpak een meerwaarde. De eerste sessie was zeer confronterend maar recht in de roos! De focus lag niet zozeer op welke job maar eerder welke attitude er bij mij past. Door de focus te leggen op de juiste werk attitude zal ik automatisch de best passende job voor mezelf kunnen vinden. Bedankt om de juiste richting aan te wijzen!”
S. V. L.
“Benjamin, je hebt me laten inzien dat het belangrijk is om mijn energiepeil in de gaten te blijven houden. De coachsessies waren voor mij een start om de zaken die op me afkomen anders te gaan bekijken. Ik stel me sinds kort de vraag 'wat wil ik' en niet meer 'wat wil de andere'. Ik voel dat deze stretch me sterker maakt.”
Carl D. G.

Lees hier meer getuigenissen van onze loopbaanklanten.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!