Elan Vital Mentoring & Coaching

BAO Coaching Institute - Elan Vital Mentoring & Coaching (het vroegere Coaching Ways) is een tweetalig Instituut voor de vorming van professionele coaches en persoonlijke ontwikkeling, geleid door Daniëlle De Wilde en Pierre Lucas. Het biedt zowel opleidingen tot coach op verschillende niveaus aan, als interventies in bedrijven. Ze hanteren een stelsel van mentoring met mogelijkheid tot stages in de bedrijfswereld voor deelnemers aan hun opleidingen.

Life Coach opleiding

BAO Group heeft de label Qfor dat symbool staat voor de kwaliteit van hun aanpak, en de tevredenheid van hun klanten.

 • Daniëlle De Wilde
  Mede-oprichtster van BAO Group Learning & Development en het Elan Vital Mentoring & Coaching (vroegere Coaching Ways). Daniëlle heeft meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen binnen organisaties via het coachen van de kaderleden, verantwoordelijken en teams.

  Ze is vooral actief in de bedrijfswereld en hanteert een holistische benadering die zich doelbewust onderscheidt van een traditionele aanpak. Ze heeft haar pedagogische vorming vervolledigd met oa een Master NLP Trainer en heeft zich gespecialiseerd in (self) leadership, coaching en mentoring zowel als in teamcoaching en supervisie.
 • Pierre Lucas
  Gedurende meer dan 20 jaar heeft Pierre diverse functies waargenomen zowel in management als directie binnen de financiële sector. Gedurende deze periode heeft hij een stevige ervaring kunnen opbouwen inzake leadership en verkoop in de wereld van multinationals.

  Als beheerder van ondernemingen heeft hij zich verdiept in verschillende technieken inzake persoonlijk groei zoals Neuro Linguistisch Programmeren, transactionele analyse en coaching/mentoring.

  Geboeid door het taoïsme heeft Pierre een eigen benadering van het beroep van corporate coach.

Wat kan je verwachten van een opleiding bij Elan Vital Mentoring & Coaching / Coaching Ways

Het tweetalig instituut voor persoonlijke ontwikkeling en beroepsopleiding tot professionnele coach, BAO Coaching Institute - Elan Vital Mentoring & Coaching, geniet van de stevige ervaring van zijn trainer-coaches, zowel op het vlak van interventies in de bedrijfswereld als op het vlak van opleidingen.

Ben je ouder, volwassene, leerkracht, adolescent, trainer, (ped)agoog, manager, als je professionele activiteiten of gewoon je persoonlijke zoektocht je inspireert om de empathische houding te verwerven van de grootste communicatoren en/of als je gedreven bent om jezelf beter te kennen; Elan Vital Mentoring & Coaching biedt een opleiding aangepast aan je behoeften en mogelijkheden.

"We geloven dat de verspreiding van de tools die we aanleren de omstandigheden van de mensheid diep in positieve zin kunnen transformeren door de ontwikkeling van 'savoir-être' en 'savoir faire', van het respect voor zichzelf en voor de anderen. We worden 'human beings' die de 'right doings' nastreven voor onszelf en de komende generaties. Right heart, right minds, right actions.

We zijn ervan overtuigd dat om vrede en evenwicht te bereiken, het individu doelbewust moet kiezen voor een attitude van zelfverantwoordelijkheid, samenwerking en begrip om zo in alle sereniteit een autonoom leven te kunnen leiden. We willen daarin bijdragen op een tastbare en vastberaden wijze."

De verschillende opleidingstrajecten bij Elan Vital Mentoring & Coaching / Coaching Ways

Fundamentals – Explorer

Deze cursus beslaat 7 volledige weekends - 14 dagen. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal 20 mensen, in een ‘interactieve, aangename, speelse en participatieve omgeving'. Tijdens dit traject ga je op ontdekking naar je eigen functioneren en je relaties. Specifieke coaching tools worden aangewend om je persoonlijke groei te stimuleren.

De Explorer is geschikt voor mensen die harmonischer en serener willen leven binnen een bepaalde context; met zichzelf en in relatie tot anderen. Door je impulsen te leren herkennen en andere keuzes te maken in je gedrag; door je competenties te ontdekken en ze te leren gebruiken in verschillende situaties; door te ontdekken wie je werkelijk bent en de blokkades die je tegenhouden, te overwinnen.

Cyclus 1 - Discoverer

Op exploratietocht naar jezelf en de anderen

Deze cursus beslaat 6 opleidingsdagen – 3 modules van 2 dagen. Dit traject is gericht op mensen die coach willen worden, of die de coaching competenties in hun professionele activiteiten willen verwerken. Na afloop en na het afleggen van een schriftelijke en mondelinge proef ontvang je een diploma als coach.

Dit diploma is erkend door het International Coaching Federation en stelt je in staat in aanmerking te komen voor een certificaat level ACC van het ICF. Dat geeft je een professionele erkenning die meer en meer een must is wanneer je je diensten aanbiedt in bedrijven, organisaties, openbare besturen en dergelijke meer.

De opleiding Discoverer bij Elan Vital legt het accent op de fundamenten van professionele coaching:

 • Het coaching proces van A tot Z
 • De commerciële aspecten
 • De Coachende Houding

Daarnaast worden 10 uur van de opleiding bij Elan Vital besteed aan supervisie. Dit zijn praktische sessies waar je als coach in spe geïndividualiseerde feedback en suggesties krijgt om je interventies te optimaliseren.

Cyclus 2 – Expert

Deze corporate coachingopleiding voor gevorderde coaches beslaat 21 dagen – 8 modules van 2 dagen in groep, en 5 dagen supervisie en ‘mentoring' stage in bedrijven met de coaches van de Group BAO. Je kan deze opleiding enkel volgen indien je al een coachingopleiding achter de rug hebt.

Op het einde van de opleiding verkrijgt de deelnemer een diploma van coach level 2 die getuigt van een voldoende aantal opleidingsuren om te postuleren voor de ICF accreditatie tot Professional Certified Coach (PCC).

Onze ervaringen bij Elan Vital Mentoring & Coaching / Coaching Ways

De coaches bij YourCoach, Tom en Benjamin, haalden beiden twee diploma's bij BAO Coaching Institute - Elan Vital Mentoring & Coaching. Het begon met de Discoverer in 2007, gevolgd door de Expert in 2008.

Dit was een ware openbaring voor ons beiden; we werden er geconfronteerd met onszelf en met de verscheidenheid van visies die mensen met zich meedragen. Naarmate de cursus vorderde konden we het verschil in onszelf en de andere deelnemers voelen. Meer openheid, meer durf om zichzelf te zijn. Dit dankzij de integere en vakkundige begeleiding van Daniëlle en de gastdocenten. In een sfeer van vertrouwen konden we ons ontplooien als mens, en onze vaardigheden als coach aanscherpen.

BAO Coaching Institute - Elan Vital Mentoring & Coaching maakt gebruik van een uitgebreid gamma coaching tools. GROW, SMART, sociale typologieën, MBTI, familie-opstellingen, technieken uit NLP, het kwadrant van Ofman en andere tools passeerden de revue en werden uitvoerig uitgelegd, geïllustreerd en ingeoefend.

Tijdens de stage bij bedrijven mochten we van dichtbij meemaken hoe de professionele aanpak van BAO Coaching Institute - Elan Vital Mentoring & Coaching zich vertaalt binnen team coachings. Teams werden begeleid door een leertraject, waarbij telkens de persoonlijke dynamieken binnen het team werden in acht genomen. Een bijzonder leerrijke ervaring, waarbij de theorie van de groepslessen en individuele coacihng omgezet werden in een allesomvattende praktijk.

Ga naar de site van Elan Vital Mentoring & Coaching

Life Coach opleiding

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!