Coaching trainingen

Er bestaan verscheidene coaching trainingen in Vlaanderen. Dus welke moet je nu kiezen? Het kan vaak moeilijk zijn omdat je niet goed weet hoe het er precies aan toegaat op de verschillende coaching trainingen. Er zijn een aantal belangrijke elementen die meetellen bij het kiezen van de juiste coaching training:

Coaching training 'Integrale Coaching'

Coaching training kiezen – Inhoud

Natuurlijk is het allerbelangrijkste de inhoud van de opleiding. Wat wil jij leren? Wat heb je nodig? Wordt er kwaliteit geboden? Er bestaan wel wat coaching trainingen die veel beloven, maar eigenlijk niet zoveel aanleveren. Gelukkig zijn de meeste in Vlaanderen van degelijke kwaliteit. Alles heeft natuurlijk zijn beperkingen, aan jou om aan te voelen welke beperking je wil aanvaarden en welke je net niet wil tegenkomen.

Coaching training kiezen – Lesgevers

Dit is toch een essentieel element bij coachtrainingen: wie geeft ze? De persoon van wie je les en begeleiding krijgt moet je liggen. Qua aanpak, qua persoonlijkheid, qua visie… Als deze te soft is voor je, of net te weinig gevoelig, dan leer je niks.

Belangrijk dus dat je de lesgevers leert kennen, of er alleszins een indruk over opdoet, vooraleer je in te schrijven voor een coaching training!

Coaching training kiezen – Data

Heel belangrijk is dat de data passen in je agenda. Heel wat coaching trainingen nemen minstens twintig dagen in beslag, vaak ook in het weekend. Ben je bereid die dagen op te offeren, en zijn ze überhaupt vrij? Als je teveel dagen van de coachtraining mist, verlies je ook een heleboel broodnodige bagage.

Coaching training kiezen – Prijzen

De prijs speelt ook mee. Een coaching training is een investering in jezelf, dus je hoeft er niet te gierig mee te zijn. Je hoeft jezelf ook niet te ruïneren. Het criterium is: geef enkel uit wat je kan missen. Als je je zorgen moet maken over onderdak en eten, is het niet het moment om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

En zoals bij alles is het best om niet te goedkoop, en niet te duur te gaan. Mik ergens in het midden, en naargelang je eigen wensen en budget eerder onderaan of bovenaan het segment.

Inschrijven voor onze coach training?

Coaching trainingenYourCoach en Open Mind bieden een coach training die een bloemlezing geeft van de gekendste coachingstechnieken. Deze die voor ons het snelst en meest efficiënt werken, leren we je aan. We bekijken de vier aspecten van de menselijke beleving (mentaal, fysiek, emotioneel en qua zingeving) en geven je tools mee om op ieder niveau te werken.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op de coaching training 'Integrale Coaching'. Bekijk de praktische informatie, neem deel aan een demo-avond of schrijf je in voor het Experience Weekend.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!