Opleiding coachend leidinggeven

Coachend leidinggeven combineert persoonlijke ontwikkeling met het resultaatgericht bereiken van vooropgestelde doelen. Daartoe mobiliseert het de betrokkenheid en persoonlijke verantwoordelijkheid van de medewerkers, en vooral ook de middelen en vaardigheden om dat als leidinggevende te bereiken. Wij gaan ervan uit dat coachend leidinggeven tegelijk gericht is op de versterking van de organisatie en op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Coachend leidinggeven betekent voor iedereen iets anders

Er bestaan eigenlijk evenveel definities van coachend leidinggeven als er leidinggevenden en coaches bestaan. Door ieders persoonlijkheid en achtergrond heeft iedereen wel iets anders te leren bij coachend leidinggeven.

Sommigen ontzien mensen doordat ze schrik hebben te hard of arrogant over te komen; zij mogen leren ruimte voor zichzelf creëren, hun grenzen af te bakenen. Anderen verbergen net hun onzekerheid achter een masker van arrogantie; zij kunnen leren luisteren en zichzelf kwetsbaar opstellen.

En toch zijn de overkoepelende principes hetzelfde: gelijkwaardigheid in de relatie, engagement en goede communicatievaardigheden. Of men zich bijvoorbeeld superieur of minderwaardig voelt, het doel blijft gelijkwaardigheid. Het is aan deze centrale waarden dat we werken tijdens de opleiding coachend leidinggeven.

Programma opleiding coachend leidinggeven

Tijdens de opleiding coachend leidinggeven leert u een effectieve leidersrol opnemen, vertrouwen te geven en terug te krijgen. U leert problemen als opportuniteiten te zien en van elke dialoog een constructieve te maken. Werk een sterke visie uit, inspireer anderen en bouw stevige relaties op!

 • Wat is coaching?
 • Wat is leidinggeven?
 • Welke zijn de vormen van coachend leidinggeven?
 • Praktische technieken
  • Maïeutiek, de kunst van het vragen stellen
  • Fair Witness, of hoe actief te luisteren
  • Feedback – het DESC model
  • Constructieve dialoog volgens het GROW model

Cursus coachend leidinggeven volgen of organiseren?

YourCoach organiseert in samenwerking met Natural Leadership tweedaagse opleidingen in het Gentse. Bekijk hier onze agenda voor meer details.

We kunnen de cursus coachend leiderschap ook op aanvraag organiseren, bij u of op een locatie naar keuze. Contacteer ons voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!