YourCoach Café 19 mei – Cris Van Cleemput

Voor deze editie van YourCoach hadden we Cris Van Cleemput uitgenodigd als spreker. Hij is de bezieler van centrum Cyres in Antwerpen, dat naast coaching ook non-cognitieve methoden zoals biofeedback, hemisync, yoga, EFT… gebruikt om mensen te begeleiden.. Het werd een intieme lezing met veel stof tot nadenken. En natuurlijk, een gezellige babbel achteraf!

YourCoach Café 19 mei

Cris overliep de verschillende bewegingen in de persoonlijkheidsontwikkeling sinds het begin van de 20e eeuw, beginnende bij Napoleon Hill (‘Think and Grow Rich’ – hier gratis te downloaden) over ‘As a man thinketh’ (download het hier). Het begon bij ‘Je gedachten scheppen je wereld, krijg ze dus onder controle’. Gaandeweg hebben technieken zoals de Silva-methode, NLP, Rebirthing, familieopstellingen, biofeedback… de beweging gemaakt van puur cognitieve persoonlijkheidsontwikkeling naar meer intuïtieve manieren.

Wat is non-cognitief? Hetgeen je niet moet begrijpen opdat het een verandering zou maken. Bij familieopstellingen bijvoorbeeld hoef je soms niet eens te weten wie precies wie is; je voelt dat het plaatje klopt, en de begeleider brengt de kleinst mogelijke verandering in die jou in staat stelt te evolueren. Achteraf zie je vaak wat er precies gebeurd is, maar op het moment zelf is het puur intuïtief.

Cris had het verder over non-cognitieve methodes zoals ademhalingstechnieken, EFT en Altered State Frequencies. Dat laatste liet hij ons ook horen, in de vorm van muziek met gammagolven in waar velen ontspannen van worden. Het zou ook het hart openen.

Was jij er ook bij? Laat ons weten wat je ervan vond!

Hier is de presentatie:

Bekijk hier de foto’s:

Klik hier om de foto's te bekijken

Klik hier om de foto's te bekijken

De volgende editie

Op 23 juni is de volgende YourCoach Café, en het belooft een onvergetelijke avond te worden. We zullen de Belgische regeringsvorming eens op een andere manier bekijken. Samen met het Belgisch Systemisch Instituut zullen we kijken welke de constellatie is van de spelers in de politieke arena. Maar we gaan verder: we doen het blind.

We beginnen met een korte uitleg over systemisch werk en organisatieopstellingen. Daarna schrijven we alle actoren in de huidige politieke impasse op, elk op een briefje. Die briefjes worden opgevouwen aan de representanten gegeven, ze weten dus niet wie ze voorstellen. We bekijken de dynamieken. En pas achteraf worden de briefjes bovengehaald, en zullen we zien wie wie is.

Jij kan meedoen, of kijken. We hebben sowieso zowel toeschouwers als deelnemers nodig. Als je je dus geroepen voelt, ben je meer dan welkom! Vergeet je niet in te schrijven, want we kunnen maximaal 75 mensen binnen laten.

Tags: , , ,

One Response to “YourCoach Café 19 mei – Cris Van Cleemput”

  1. piet schreef:

    bijgeleerd! vraag me af of ik gamma muziek kan gebruiken voor kalmeren van demente bejaarden? (is geen sexy opmerking, maar wel bruikbaar)

Leave a Reply