My Coach Day Gent – 8 oktober 2011

EDITIE 2012 – 22 SEPTEMBER 2012 – COACHES, WORKSHOPS EN INSCHRIJVINGEN OP http://www.yourcoach.be/mycoachday/

Op zaterdag 8 oktober mochten we niet minder dan 75 bezoekers ontvangen op MyCoachDay Gent. Met een crew van 22 coaches boden we de hele dag door workshops aan, en er was ook de mogelijkheid tot privésessies.

Een groot succes dus, en dit vooral door de talrijk opgekomen coaches én bezoekers. Speciale dank ook aan Serge, Sofie, Geert, Kim, Michiel, Fien en Zara bij Centrum Open Mind voor de fantastische accommodatie, Tom voor de foto’s en Maria voor de uitmuntende catering.

Hieronder al enkele foto’s, en je vindt het volledige album op Facebook.

De volgende editie is gepland op zaterdag 22 september 2012 – houd de website in de gaten voor meer informatie.

Waarom eigenlijk MyCoachDay?

Met MyCoachDay in Gent, Antwerpen en Limburg willen we bij een groter publiek een beter beeld van coaching geven. En geïnteresseerden de kans geven om te groeien, bij de juiste persoon en voor het juiste thema.

Voor velen is er nog een grote drempel om bij een coach te gaan. Want wat kan je verwachten van een coach? En bij wie moet je gaan voor welke problematiek? Hoeveel kan je verwachten te betalen, en wat is dan concreet de return on investment? Want zelfs wanneer het om je eigen welzijn gaat, is een duidelijk vaststelbare meerwaarde toch een minimumvereiste.

Het coachlandschap is versnipperd en onoverzichtelijk (probeer maar eens een coach te vinden via Google), hetgeen de drempel niet verlaagt. Vandaar ook dat we onlangs CoachInfo lanceerden, een soort Gouden Gids waar je alle coaches in Vlaanderen op vindt.

Het programma van MyCoachDay was zo divers mogelijk samengesteld om aan iedereen iets te bieden: van levens- en werkvragen over gezondheid tot spiritualiteit.

My Coach Day Gent

Over concurrentie en het collectieve

De vraag die we als coachorganisatie een paar keer hoorden was: ‘Maar doen je jezelf dan geen concurrentie aan door andere coaches uit te nodigen?’. Vaak worden collega’s nog als concurrenten gezien. Je zou het zo kunnen bekijken, maar wij gaan liever uit van overvloed. Er zijn meer dan genoeg mensen die graag bij een gepaste coach zouden terechtkomen, en die er geen vinden net omdat men tegen elkaar opbokst.

Door initiatieven als deze wordt het gemakkelijker voor geïnteresseerden om zelf te kiezen en bereiken we mensen die anders nooit de stap zouden zetten. Daar wordt iedereen beter van: zij die coaching zoeken, en de coaches. Zo gaat het vooruit!

Zonder zweverig te doen zien we dit ook als een stap vooruit naar een hernieuwde eerbied voor het collectieve. Vroegere collectieve instellingen als de kerk, het bedrijf, de dorpsgemeenschap hebben gefaald of zijn ondergegaan in een golf van individualisme. De laatste decennia was het vooral de bedoeling dat je het zelf rooide in het leven.

We zien echter steeds meer hoe ‘het maakbare individu’ tegen de beperkingen van eigen lichaam en geest oploopt (burnouts, depressies, verslavingen). Om nog niet te spreken over de gevolgen voor onze leefwereld (vervuiling, vereenzaming, zelfmoord en antidepressiva…). Velen houden gewoon geen rekening met het feit dat het externe (hun lijf en omgeving) zich niet zomaar zal schikken naar hun interne droombeeld van de toekomst.

Door het collectieve een plek te geven kan je als individu weer zinvol bijdragen en tegelijk jezelf ontwikkelen. Daardoor kunnen we met de samenleving een constructieve richting inslaan waar iedereen beter van wordt – niet alleen enkelingen. Daar hoef je geen eerste minister voor te zijn – integendeel. De verandering begint bij jou!

Centrum Open Mind

Begin vandaag

Graag vragen we van jou een bijdrage. Het is eenvoudig en het kost je niks, en tegelijk is het bijzonder waardevol. En wel dit: als je erbij was, laat ons dan graag in het gastenboek hieronder weten wat je ervan vond.

Tags: , ,

12 Responses to “My Coach Day Gent – 8 oktober 2011”

 1. Johan De Keyser schreef:

  Wat een sfeer in Gent. Wat een fijn en hongerig publiek. Het was een genoegen om mijn ervaringen met het “Coachen met Humor” te mogen delen. Ik kijk uit naar de volgende versie.
  Met dank aan Benjamin en Tom voor de schitterende organisatie en aan Serge (en héél zijn team) voor de hartverwarmende accomodatie.

  Humorvolle groet,
  Johan
  johan@skillbuilders.be
  Humoroloog

 2. Ann Baeke schreef:

  Ik heb MyCoachDay ervaren als een heel mooi en puur coachevent. Een
  unieke manier voor mij om op een integere en ontspannen manier in
  contact te komen met mensen die zoeken naar een respectvolle manier om
  met hun medewerkers, collega’s en leidinggevenden om te gaan.
  Leidinggevenden die anderen bewust willen maken.

  Van Serge en Sofie en het team van Open Mind en van Benjamin en Tom
  van YourCoach kregen ze gans de dag een prachtig live voorbeeld van
  open communiceren en betrokkenheid. Dank voor jullie gastvrijheid!

  Vragen die mij die dag gesteld geweest zijn en mij zijn bijgebleven:

  “Wat is dat nu eigenlijk, personal coaching voor leidinggevenden?”
  “Waarom zou coachen mij verder helpen?”
  “Wat kan een coach dat ik niet kan?”
  “Coaching zou de verwachtingen verhogen tot op het punt waar mensen
  gefrustreerd zijn en dus het bedrijf verlaten. Is dat zo?”
  “Het is niet bewezen dat coachen in een bedrijf voor een verbetering
  van de ROI zorgt. Klopt dat?”
  “Coaching kan emotionele zaken oprakelen die de productiviteit
  verlagen! En dan?”
  “Hoe weet ik of een coach te vertrouwen is?”

  Voor wie mijn antwoorden niet gehoord heeft, op http://www.naturalleadership.be vind je al heel wat info.
  Voor wie een stapje verder wil gaan binnen zijn bedrijf, bied ik gratis introductieworkshops over coaching aan.
  Voor antwoorden op maat neem gerust contact op.

  Energieke groet,
  Ann
  Natural Leadership
  ann@naturalleadership.be
  0478 472 565

 3. Annabel Bourgois schreef:

  My CoachDay was een heel mooi initiatief en Serge en Sofie waren zo gastvrij hun locatie te lenen hiervoor. Dank je wel, Benjamin en Tom voor de organisatie. Jullie hebben ons in de watten gelegd en ik was verrast door de vele interessante collega coaches en de bezoekers die met veel interesse en een open geest kwamen luisteren naar de workshops.

  We zijn allemaal verbonden met elkaar en daarom is het inderdaad zo belangrijk dat we samenwerken in plaats van concurreren. Er is ruimte voor alles en iedereen. Het tijdperk van competitie en individualisme is voorbij. We zien gewoon elke dag opnieuw dat dit niet werkt. Laat ons de handen in elkaar slaan om een betere wereld te maken voor jou en voor mij. Er is nood aan een shift in het collectief bewustzijn en daarom ben jij, als individu, heel belangrijk. Hoe jij je leven leeft heeft meer invloed op vele verschillende niveaus dan je je kunt voorstellen.

  Van harte!

  Annabel Bourgois
  Life and Inner Wisdom Coaching
  Lindenstraat 15
  B. 9831 Deurle
  +32 495 22 44 60
  http://www.levenskracht.be
  Direct observation is infinitely superior to thought which seeks to know before looking

 4. Ik heb genoten van deze dynamische dag. Ik dank niet alleen de organisatie maar ook iedereen die de moeite heeft genomen te komen. Om Steve Jobs te citeren. Grote dingen is nooit het werk van 1 man of 1 vrouw maar van een team. Deze dag was in mijn ogen een succes daar iedereen zijn energie heeft bijgedragen!

  Voor een ieder die het uitgebreide verhaal wil horen over hoe een liefdevolle relatie te bewerkstelligen, je bent van harte welkom op een introductieles van – Relateren doe je zo – .

  http://www.schoolvoorrelaties.be/agenda/agenda-gent/

  Tot dan!
  warme groet,
  Patricia
  School voor Relaties

 5. Benjamin schreef:

  Nog eens bedankt aan alle coaches voor hun bijdrage! Als je YourCoach wil contacteren kan dat bij

  Benjamin Ball
  Marketing- en doelencoach
  benjamin@yourcoach.be

  Tom Hallez
  NLP-coach
  tom@yourcoach.be

  Schrijf je ook gerust in op de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van komende evenementen!
  http://www.yourcoach.be/over-ons/nieuwsbrief.php

 6. Wim Vandenbergh schreef:

  Voor velen onder ons, zowel voor de coaches als bezoekers, was het een heel intensieve dag. Een dag waar weer heel veel in beweging is gekomen, zowel geestelijk als lichamelijk. Door lichaam en geest zo te stimuleren kunnen we tot een sneller bewustwordingsproces komen. Dit kan enkel positieve invloed hebben op het collectieve geheel. Bij deze wil ik iedereen aanmoedigen om nog meer naar je lichaam te luisteren. Want dit complexe geheel kan ons zoveel wijzer maken. Wie meer in contact wil komen met zijn lichaam kan steeds met mij contact opnemen op het nr. 0478 88 17 07 of een kijkje nemen op mijn website http://www.hetpassiehuis.be

 7. Serge en Sofie schreef:

  Wij zijn blij met zoveel interesse in een onderwerp dat ons zo nauw aan het hart ligt. Centrum Open Mind bruiste zaterdag tijdens het My Coach Day Event.

  12 jaar geleden zijn wij gestart met Centrum Open Mind en met het ontwikkelen van talrijke nieuwe technieken om mensen te begeleiden en coachen. De talrijke opkomst voor dit coach event maakt onze grote financiële en persoonlijke investering in Open Mind meer dan de moeite waard. Samen iets betekenen op het pad van anderen is een mooie vervulling.

  Wij danken de organisatoren, bezoekers en coaches voor de talrijke opkomst, interesse en enthousiasme.

  In Open Mind ben je welkom voor diverse opleidingen in coaching, persoonlijke groei en privé begeleiding.

  Enjoy your day and life!

  Serge en Sofie
  Centrum Open Mind
  Bredestraat 11
  9920 Lovendegem
  09 370 80 72
  http://www.centrumopenmind.be

 8. Benjamin schreef:

  Hier een blogartikel van een van de bezoekers:

  MyCoachDay – een verrijkende ervaring door Inge D’Hooghe.

  Bedankt Inge!

 9. Inge D'Hooge schreef:

  Graag gedaan Benjamin. Blog uit enthousiasme voor de leuke en inspirerende dag die ik meemaakte.

 10. Griet Boddez schreef:

  Graag wil ik iedereen danken die heeft meegewerkt aan dit initiatief, ook achter de schermen.
  Ik ben ’s avonds met een rijk gevoel en vol energie naar huis gereden.
  Er was inhoud, de workshops waren interessant, de sfeer zat goed.

  Hartelijke groet aan iedereen!
  Griet

 11. Als bezielster van MyCoachDay & MyCoachCafe is het héél fijn hier te lezen dat naast Antwerpen MyCoachDay ook een succes is in Gent. Dank aan alle bezoekers en aan alle deelnemende coaches om deze groei ‘samen’ mogelijk te maken. Zowel met de coachcafés als met deze coachdays maken we coaching bekender en toegankelijker. Feedback in Antwerpen is unaniem positief. Op 17 maart 2012 staat de volgende editie op het programma.
  Passie creëert wonderen !!
  Dominique

 12. Inge D'Hooge schreef:

  Het mooie aan zo een groot aanbod van coaches tijdens de MyCoachDay is dat je rustig kunt vergelijken en een coach zoeken die echt bij je persoonlijkheid past. Zoals Benjamin ook aangeeft, blijft het moeilijk om er een via het internet te vinden als je er zomaar op los googlet. De site van een coach mag er dan nog zo veelbelovend uitzien. Iemand in levende lijve ontmoeten is toch nog helemaal iets anders. En als je dan ook nog eens kunt meepikken hoe die te werk gaat via een workshop, is dat super natuurlijk.

Leave a Reply