Hoe blijf je gemotiveerd?

Wanneer je bezig bent met het nastreven van bepaalde doelstellingen, heb je momenten nodig om de batterij op te laden. Het kan zijn dat je tijdens een project wat rust neemt, om er dan weer met vernieuwde moed in te springen. Nog belangrijker dan dat is dat je regelmatig viert.

Het woord ‘vieren’ komt uit het zeilen: het betekent dat men de touwen die een zeil strakhouden, gelost worden. Dat wil dus zeggen dat de boot minder snel vooruit gaat, en dat de spanning uit het zeil gaat. Dat is de ideale tijd om de rum uit het ruim te halen, en een feestje te bouwen!

Vieren

Dit is zelf een van mijn grootste valkuilen: maar al te vaak blijf ik doorwerken in plaats van even te genieten van een gelanceerd project. Ik onderteken een groot contract en ga onmiddellijk werken. Of ik werk iets belangrijks af, en begin aan het volgende. Niet dat je altijd alles moet vieren, maar toch regelmatig.

Eigenlijk zou je elke week wel iets kunnen vieren. Dat maakt het de moeite waard om iets na te streven! Een momentje om stil te staan bij wat je verwezenlijkt hebt, en hoe leuk het is dat je er nu bent. Zo blijf je je ook bewust van het feit dat je wel degelijk aan het vooruitgaan bent. Want dat vergeet je als je altijd maar blijft doordoen…

Gemotiveerd blijven

Dus: bedenkt iets dat je de komende tijd zal kunnen vieren, en bereid het voor. Nodig wat mensen uit, en maak er wat tijd voor vrij!

Realiseer je doelen! Op 11-12 juni 2011 organiseren we in samenwerking met Open Mind Centrum een tweedaagse opleiding waarin we je jouw doelen helpen in kaart brengen, obstakels opruimen en een nieuwe beweging in gang zetten. Een aanrader als je vastloopt op bepaalde dingen en je begeleid wil worden om onweerstaanbaar de juiste richting uit te gaan.

Tags: , , , ,

Leave a Reply