De Gouden Regel van Productiviteit

Productiever worden

In de vorige posts besprak ik waarom we dingen uitstellen, en hoe je mentale blokkades kan opruimen. In de komende posts geef ik je concrete productiviteitstips mee om makkelijker meer gedaan te krijgen. Maar we beginnen met wat voor mij de absolute nummer één is waar alle productiviteitstips om draaien:

Deel 3/8: De Gouden Regel van Productiviteit

De beste manier om meer gedaan te krijgen is om één ding uit te kiezen waar je aan zal werken. Wijd je daar helemaal aan, zonder afleidingen of multitasking. Schakel ALLES dat je kan storen uit en werk door tot het af is.

Zo eenvoudig, en zo verleidelijk om tegen te zondigen! Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingssituaties (je kantoor staat in brand), maar veel minder dan we onszelf vaak toestaan. Iedere concessie die we aan deze regel doen is als een gat in een emmer: voor je het weet verlies je langs alle kanten energie en krijg je niks meer gedaan.

De meeste productiviteitstips zijn ook meer pleisters voor één bepaald lek dan een algemene oplossing. Vandaar dat ik liever begin met de Gouden Regel, die je een heel nieuwe emmer geeft om mee te werken. Er zal hier en daar wel een gaatje in komen, daarvoor kan je nog steeds de concrete productiviteitstips van de komende weken voor gebruiken!

Je productiviteit verhogen: Gouden Regel

PS 1: Heb je graag alles tegelijk? Ontvang de hele reeks in één handige gids. Klik hier om de productiviteitsgids te downloaden.

PS 2: Laat graag je commentaar na, al is het maar iets kleins: een blog is zoveel leuker als erop gereageerd wordt!

___

Tags:

9 Responses to “De Gouden Regel van Productiviteit”

 1. Tom schreef:

  Ik betrap er mezelf soms op met tientallen dingen bezig te zijn. Op het einde van de dag heb ik het gevoel niets gedaan te hebben. Als ik focus op 1 ding, en het kan afmaken, dan heb ik een veel meer voldaan gevoel. Vaak betrap ik mezelf er ook soms op om veel te veel na te denken over bepaalde werkjes. Ook bij klanten zie ik dat soms. Al dat denken is zoooooo uitputtend! Gewoon doen! Punt. En dat item afkruisen op je lijstje.

 2. Hera schreef:

  probleem is ook vaak gewoon…er aan beginnen, je kan zo tegen iets opzien…

 3. Hera schreef:

  …maar we zullen het eens gaan proberen!

 4. admin schreef:

  @Hera: Dat is waar, beginnen kan soms ongelofelijk moeilijk zijn 🙂 daar komt nog een post over!

 5. […] De Gouden Regel van Productiviteit […]

 6. […] De Gouden Regel van Productiviteit […]

 7. […] van de ene taak op het werk naar de andere telkens een klein beetje energie kost. Daarom doe je beter één ding tegelijk, wat je ook […]

Leave a Reply