YourCoach Opendeurdag - 24 september 2016

YourCoach OpendeurdagWe geven 5 praktische workshops rond het thema "Verleden - Heden - Toekomst". Je ziet ons aan het werk en kan aanvoelen of onze manier van werken jou ligt.

De nadruk zal niet zozeer liggen op reclame en uitleg, we willen vooral tonen hoe we het doen. Verwacht dus oefeningen en concrete inzichten.

Klik op een workshop voor meer informatie.

 

10u-11u - Integrale Coaching: Leren uit de geschiedenis (Benjamin Ball)

Traject: Integrale Coaching - Individuele Coaching

Bij coaching kijken we vooruit, maar het verleden heeft ook een plek. Als we de lessen uit het verleden niet leren, hervallen we telkens in dezelfde patronen. Op die manier wordt het verleden niet iets om eindeloos in te spitten, maar wel de voedingsbodem voor toekomstige veranderingen.

Een patroon dat vorige week ontstaan is, vraagt minder werk dan een patroon dat al decennia diep ingesleten is. Dit weten alleen al verandert onze benadering van het patroon.

In deze workshop bekijken we ingesleten patronen, en leren we buigen naar het verleden zodat we een betere toekomst kunnen tegemoet gaan.

11u-12u - NLP: Tijdslijnen (Tom Hallez)

Traject: NLP Practitioner - NLP Master Practitioner

Het werken met innerlijke en fysieke 'tijdlijnen' zijn twee van de meest gebruikte NLP technieken. De manier waarop we de tijd coderen en hoe we gebeurtenissen in de 'tijd' plaatsen, heeft een fundamentele invloed op wie we zijn en hoe we ons gedragen, op onze motivatie, zelfvertrouwen en emoties.

In deze workshop gaan we de verschillende facetten bekijken van tijdlijnen. Je zal zien dat het veranderen van de manier waarop je de tijd codeert het gemakkelijker maakt je doelen te bereiken. Je maakt ook kennis met enkele belangrijke NLP tijdsbegrippen zoals 'In time' en 'Through time'.

12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)

Ervaar coaching en onze manier van coachen. Tijdens de speed coachings kan jij een concrete vraag voorleggen aan één van onze coaches, en gedurende 15 minuten op zoek gaan naar een antwoord.

 • Benjamin Ball - direct – energiek – gedreven
  (Integrale) coachopleider en master coach
 • Tom Hallez - prikkelend – to-the-point – enthousiast
  NLP-trainer en master coach
 • Karolien Roels - warm – professioneel – pragmatisch
  Stress- en burnoutcoach en -trainer
 • Frank Mortier – kunstzinnig – speels – onconventioneel
  Kunst- en loopbaancoach
 • Jürgen Blommaert - positief – energiek – joviaal
  Loopbaancoach
 • Joke Adins - warm – nauwgezet – doorzetter
  Loopbaancoach
 • Shana Cornelis - empatisch – zelfredzaam – open minded
  Loopbaancoach
 • Brenda Utterwulghe - gedreven - persoonlijke - humoristisch
  Loopbaancoach
 • Ilse Verbeke - open - direct - gedreven
  Loopbaancoach

Op voorhand inschrijven of je loopt het risico dat alles vol zit!

13u-14u - Beter omgaan met tijd voor minder stress (Karolien Roels en Joke Adins)

Traject: Stress & Burn-Out Coach - Stress en Burn-Out Adviseur - Individuele Begeleiding

Tijd is een schaars goed. Ieder van ons beschikt over evenveel tijd maar we ervaren dit allemaal anders. Velen hebben tegenwoordig het gevoel nooit genoeg tijd te hebben en lopen voortdurend in de hoogste versnelling. Vermoeiend, en niet altijd even efficiënt of duurzaam.

Jezelf bevrijden van tijdsdruk geeft ruimte voor creativiteit en voor meer kwaliteit. Vaak hangt dit samen met het stellen van prioriteiten, en het maken van moeilijke keuzes. Er wordt veel gepraat over het meeste uit je leven te halen. Daardoor willen mensen vanalles, en liefst zo snel mogelijk. Daardoor loopt alles overvol. Dus wat ben jij bereid te laten in ruil voor meer rust en kwaliteit?

Aan de hand van inzichten en oefeneningen leer je dagelijks bewuster omgaan met hoe jij je tijd werkelijk wil besteden, en aan welk tempo je jouw leven wil leiden.

14u-15u - Loopbaanbegeleiding: Patronen in je loopbaan (YourCoach team)

Traject: Loopbaancoach - Individuele loopbaanbegeleiding

De tijd vliegt. Weken, maanden, jaren… glijden voorbij zonder dat we er erg in hebben. Er is ook altijd zoveel te doen! Onder al die bezigheid sneeuwt ons bewustzijn van onderliggende zaken onder. We hebben geen tijd om te kijken naar wat zich herhaalt, wat telkens weer fout loopt of typisch is.

Toch zijn er duidelijke patronen te ontwaren in je loopbaan. Waarom kies je voor die job? In welke situaties kom je steeds weer terecht? Wat zit daarachter? En hoe kan je er mogelijks iets aan veranderen?

Aan dit en meer werken we tijdens deze workshop. Opgelet: de kans bestaat dat je loopbaan er niet meer hetzelfde zal uitzien!

15u-16u - Integrale Coaching: Op naar de toekomst (Benjamin Ball)

Traject: Integrale Coaching - Individuele Coaching

Coaching draait om het realiseren van een bepaald toekomstbeeld. Een doel, droom, verandering die jou energie en richting geeft. Doelen bereiken zichzelf niet altijd, en daarbij kan begeleiding een krachtig hulpmiddel zijn. Er bestaan allerlei instrumenten en manieren om de toekomst tastbaarder, realistischer, gemakkelijker te maken.

Er zijn ook allerlei valkuilen waarop je moet letten wanneer je je toekomst vorm probeert te geven. In hoeverre belemmer je bijvoorbeeld door teveel te plannen, de toekomst zoals ze spontaan op je afkomt?

In deze workshop bekijken we een aantal werkvormen en houdingen ten opzichte van het concept toekomst. Op onze kenmerkende manier wordt het een mix van eenvoudige en krachtige inzichten; creatieve demonstraties; prikkelende oefening onder elkaar.

16u-18u - Receptie

Op het einde van deze interactieve dag nodige we jullie graag uit op een gezellige drink. We kunnen nog napraten over de dag. De vragen waarvoor overdag geen tijd was, kan je nu rechtstreeks aan de lesgevers en coaches stellen.

Je leert het YourCoach Team kennen, evenals onze klanten en partners. Wij geven je graag meer tekst en uitleg over de trajecten, onze visie, onze manier van werken. Of stel je vragen aan oud-leerlingen en kom te weten hoe het er nu écht aan toegaat op onze opleidingen en in onze coachtrajecten.

 

online formulier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!